Hjem > Siste nytt > Tilbake som strømleverandør - Oslokraft

Tilbake som strømleverandør - Oslokraft

Thomas Gundersen
Publisert 16.10.2014, sist oppdatert 05.09.2017


Glenn Nøstdahl har ikke latt seg skremme av smellen med Vitel. Nå er han tilbake med en ny strømleverandør, Oslokraft. - Markedet trenger en privat aktør til, sier han.


Selskapet Oslokraft fikk omsetningskonsesjon tilbake til 2010. Det er imidlertid først nå at de har fått på plass et selskap som kan levere strøm til privat kunder og bedrifter. På eiersiden står selskapet Glenn Nøsdahls Konsulent og Salgstjenester, som alene eies av Glenn Nøstdahl selv. Han har imidlertid ikke tenkt til å forbli eneste eier i kraftomsetningsselskapet.

– Jeg har nå jobbet med å få på plass en struktur. Nå er det klart og vi har fått de første kundene. Jeg er inne på eiersiden i Oslokraft, men skal ha flere inn der etter hvert, sier Nøstdahl til Europower.

Selv har han trukket seg som styreleder i selskapet og overlatt den posisjonen til Renny Alexander Jørgensen, som også er Oslokrafts kontaktperson. Han har ingen tidligere erfaring fra kraftbransjen.

Les også: Vitel skyldte 36 millioner til strømkundene.

Satser på nytt

Glenn Nøstdahl ledet frem til februar 2010 strømleverandøren Vitel. Da prisene den gangen skjøt i været, ble det for tøft for selskapet å møte de sikringskravene som ble stilt fra Nord Pool og Statnett og Nøstdahl måtte legge ned virksomheten og overlate de rundt 22.000 kundene til andre.

Opplevelsen fra drøyt fire år tilbake har likevel ikke skremt gründeren fra Tønsberg, som har etablert en rekke selskap. Han satser igjen og har tro på at han vil lykkes denne gangen.

– Hva vil du gjøre annerledes nå?

– Så veldig mye kommer vi ikke til å gjøre annerledes, men vi kommer ikke til å ligge åpen mot Nord Pool Spot på daglig basis, slik at vi må stille sikkerhetskrav slik som sist. Vi kommer til å dekke oss inn på andre måter og har en samarbeidspartner som er balanseansvarlig og som kjøper inn strømmen for oss, forteller Nøstdahl.

I tillegg presiserer han at Oslokraft kun skal drive med strømsalg og ikke noe annet.

Les også: Vitel-Nøstedahl starter strømselskapet Oslokraft.

Ingen forskuddsbetaling

Nøstdahl fikk til dels massiv kritikk etter at Vitel ble lagt ned ettersom mye av kundenes forskuddsbetaling av strøm gikk tapt for kundene. Dette ønsker han ingen gjentagelse av.

– Vi satser kun på etterskuddsvis betaling når det gjelder variabel pris, sier Nøstdahl.

Per i dag fremgår det av avtalevilkårene for strømproduktet «Flytende Pris» at fastleddet på 39 kroner gjelder dersom det er forskuddsbetaling og at fastleddet øker til 70 kroner per måned dersom det er etterskuddsvis betaling.

– Dette skal endres. Vi skal kun ha etterskuddsvis betaling på dette produktet, retter Nøstdahl, som forteller at de i løpet av oktober forventer å være på Konkurransetilsynets prisoversikt.

De to produktene som inngår i avtalen «Lik pris», en avtale der det er et fast månedlig beløp som betales inn, enten for leilighet eller villa, vil imidlertid ha forskuddsvis betaling. Det er også disse produktene det har vært størst interesse rundt så langt.

Kun nøytrale portaler

Oslokraft baserer seg i første omgang på salg av strøm til privatmarkedet, men vil også ha tilbud til bedriftskunder.

Målet er å gjøre dette så billig som mulig og selskapet har derfor kun support til sine kunder via mail og «mine sider». På selskapets nettside finnes det heller ikke noe telefonnummer der man kan ta kontakt. Foreløpig er det heller ikke så mange ansatte i selskapet.

– Men dere må jo ut og hente kunder. Hvordan skal dere gjøre det?

– Vi vil bruke ulike markedsføringsmåter. Vi skal ikke bruke call-sentre. Det er lett å få negative oppmerksomhet rundt det, og det ønsker vi ikke. Vi må ha mye fokus på tradisjonell markedsføring på stands og messer og lignende. Man kan si hva man vil om Vitel, men vi var gode på markedsføring, understreker Nøstdahl.

I tillegg vil de også profilere seg på Konkurransetilsynets prisoversikt så lenge den oppdateres. Også andre nøytrale prisportaler er aktuelle, men å betale for å være med på en prisoversikt, det er ikke interessant.

– Det som er nøytralt er vi med på, men betalingslister tilsvarende elskling.no og lignende, det holder vi oss langt unna, sier Nøstdahl.

Kan du stole på strømkalkulatoren Elskling.no? Det kan du finne ut av her.

I gang

Oslokraft er allerede i gang med å levere strøm og har allerede levert ut sine første GWh. Hvor mange kunder det er snakk om, ønsker ikke Nøstdahl å si noe om, men han bekrefter at et par GWh er levert og fakturert.

– Jeg har tro på dette og markedet trenger minst en privat aktør til, avslutter han.

Europower
Mona Adolfsen

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?