16.10.2014

Tilbake som strømleverandør - Oslokraft


Glenn Nøstdahl har ikke latt seg skremme av smellen med Vitel. Nå er han tilbake med en ny strømleverandør, Oslokraft. - Markedet trenger en privat aktør til, sier han.


Selskapet Oslokraft fikk omsetningskonsesjon tilbake til 2010. Det er imidlertid først nå at de har fått på plass et selskap som kan levere strøm til privat kunder og bedrifter. På eiersiden står selskapet Glenn Nøsdahls Konsulent og Salgstjenester, som alene eies av Glenn Nøstdahl selv. Han har imidlertid ikke tenkt til å forbli eneste eier i kraftomsetningsselskapet.

– Jeg har nå jobbet med å få på plass en struktur. Nå er det klart og vi har fått de første kundene. Jeg er inne på eiersiden i Oslokraft, men skal ha flere inn der etter hvert, sier Nøstdahl til Europower.

Selv har han trukket seg som styreleder i selskapet og overlatt den posisjonen til Renny Alexander Jørgensen, som også er Oslokrafts kontaktperson. Han har ingen tidligere erfaring fra kraftbransjen.

Les også: Vitel skyldte 36 millioner til strømkundene.

Satser på nytt

Glenn Nøstdahl ledet frem til februar 2010 strømleverandøren Vitel. Da prisene den gangen skjøt i været, ble det for tøft for selskapet å møte de sikringskravene som ble stilt fra Nord Pool og Statnett og Nøstdahl måtte legge ned virksomheten og overlate de rundt 22.000 kundene til andre.

Opplevelsen fra drøyt fire år tilbake har likevel ikke skremt gründeren fra Tønsberg, som har etablert en rekke selskap. Han satser igjen og har tro på at han vil lykkes denne gangen.

– Hva vil du gjøre annerledes nå?

– Så veldig mye kommer vi ikke til å gjøre annerledes, men vi kommer ikke til å ligge åpen mot Nord Pool Spot på daglig basis, slik at vi må stille sikkerhetskrav slik som sist. Vi kommer til å dekke oss inn på andre måter og har en samarbeidspartner som er balanseansvarlig og som kjøper inn strømmen for oss, forteller Nøstdahl.

I tillegg presiserer han at Oslokraft kun skal drive med strømsalg og ikke noe annet.

Les også: Vitel-Nøstedahl starter strømselskapet Oslokraft.

Ingen forskuddsbetaling

Nøstdahl fikk til dels massiv kritikk etter at Vitel ble lagt ned ettersom mye av kundenes forskuddsbetaling av strøm gikk tapt for kundene. Dette ønsker han ingen gjentagelse av.

– Vi satser kun på etterskuddsvis betaling når det gjelder variabel pris, sier Nøstdahl.

Per i dag fremgår det av avtalevilkårene for strømproduktet «Flytende Pris» at fastleddet på 39 kroner gjelder dersom det er forskuddsbetaling og at fastleddet øker til 70 kroner per måned dersom det er etterskuddsvis betaling.

– Dette skal endres. Vi skal kun ha etterskuddsvis betaling på dette produktet, retter Nøstdahl, som forteller at de i løpet av oktober forventer å være på Konkurransetilsynets prisoversikt.

De to produktene som inngår i avtalen «Lik pris», en avtale der det er et fast månedlig beløp som betales inn, enten for leilighet eller villa, vil imidlertid ha forskuddsvis betaling. Det er også disse produktene det har vært størst interesse rundt så langt.

Kun nøytrale portaler

Oslokraft baserer seg i første omgang på salg av strøm til privatmarkedet, men vil også ha tilbud til bedriftskunder.

Målet er å gjøre dette så billig som mulig og selskapet har derfor kun support til sine kunder via mail og «mine sider». På selskapets nettside finnes det heller ikke noe telefonnummer der man kan ta kontakt. Foreløpig er det heller ikke så mange ansatte i selskapet.

– Men dere må jo ut og hente kunder. Hvordan skal dere gjøre det?

– Vi vil bruke ulike markedsføringsmåter. Vi skal ikke bruke call-sentre. Det er lett å få negative oppmerksomhet rundt det, og det ønsker vi ikke. Vi må ha mye fokus på tradisjonell markedsføring på stands og messer og lignende. Man kan si hva man vil om Vitel, men vi var gode på markedsføring, understreker Nøstdahl.

I tillegg vil de også profilere seg på Konkurransetilsynets prisoversikt så lenge den oppdateres. Også andre nøytrale prisportaler er aktuelle, men å betale for å være med på en prisoversikt, det er ikke interessant.

– Det som er nøytralt er vi med på, men betalingslister tilsvarende elskling.no og lignende, det holder vi oss langt unna, sier Nøstdahl.

Kan du stole på strømkalkulatoren Elskling.no? Det kan du finne ut av her.

I gang

Oslokraft er allerede i gang med å levere strøm og har allerede levert ut sine første GWh. Hvor mange kunder det er snakk om, ønsker ikke Nøstdahl å si noe om, men han bekrefter at et par GWh er levert og fakturert.

– Jeg har tro på dette og markedet trenger minst en privat aktør til, avslutter han.

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer

Markedskommentar uke 32 2019

I juni måned kom det 150 prosent av normal nedbør i Norge. For Sverige sin del kom det normalt med tilsigsnedbør. Dette førte til høyt tilsig og mye uregulert vannkraftproduksjon som i sin tur presset ned spotprisene til rundt 30 øre/kWh etter å ha holdt seg rett i underkant av 40 øre/kWh i hele mai.

Les mer

På vei mot 20 000 mobilkunder

Gudbrandsdal Energi ønsker seg 20 000 mobilkunder innen tre år. Det skal være mulig, mener daglig leder, Jan Jansrud. Bare det trykkes på litt.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?