Hjem > Siste nytt > Telinet med to lavpris-selskap

Telinet med to lavpris-selskap

Thomas Gundersen
Publisert 20.05.2015, sist oppdatert 05.09.2017

Finn Erik Arctander (th) er nå både daglig leder i Telinet og styreleder i den nye Agva Kraft. Markdssjef Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi (tv), tror ikke det er tilfeldig at selskapet har fått nettopp det navnet. Foto: Mona Adolfsen

(Europower) Kampen om strømkundene er tøff og nå har Telinet tatt opp kampen fra flere fronter gjennom datterselskapet Agva Kraft.

Det er nå fem landsdekkende leverandører som tilbyr spotpris uten påslag på Konkurransetilsynets prisoversikt. En av dem er nykommeren Agva Kraft, som også er den eneste av de fem som fakturerer forskuddsvis i perioden.

Agva Kraft kom inn på prisoversikten fra uke 18. Selskapet ble etablert rett etter nyttår og ledes av Finn Erik Arctander. Som er styreleder i selskapet. Arctander er godt kjent i kraftbransjen som daglig leder for Telinet Energi, selskapet som også besitter alle aksjene i det nyetablerte Agva Kraft.

Agva Kraft satser utelukkende på digitale tjenester og tilbyr i tillegg til spotavtale uten påslag, også en flytende- og en fastprisavtale.

Konkurrerer med seg selv

Spotavtalen er imidlertid i direkte konkurranse med spotavtalen til Telinet Energis Spotpris Online. Begge er uten påslag, og må betales forskuddsvis i perioden, selv om Telinet-produktet har forfall tidligst midt i måneden.

Det er flere av strømleverandørene som har flere produkter på prisoversikten. Det er også flere selskap som har etablert datterselskap som konkurrerer på samme plattform. Litt overraskende er det likevel at Telinet oppretter et konkurrerende selskap til seg selv ettersom Telinet Energi hele tiden har kjempet om å fremstå som et lavpris-selskap. Nå har lavprisselskapet selv etablert en lavpris-datter.

Ingen lønnsomhet

En annen faktor er at det jo fortsatt ikke er noe å tjene på å selge strømmen uten påslag. At man har flere selskaper som selger uten fortjeneste, eller rettere sagt med et lite tap, gjør ikke lønnsomheten noe bedre.

Daglig leder i Telinet Energi og styreleder i Agva Kraft, Finn Erik Arctander var i dag ikke tilgjengelig for kommentarer.

Ikke tilfeldig navn

Jan Jansrud er markedssjef i Gudbrandsdal Energi, en av de tøffeste konkurrentene til både Telinet og Agva Kraft. Han tror ikke det er noen tilfeldighet at det nye selskapet heter det det gjør. Agva Kraft plasseres nemlig øverst på Konkurransetilsynets prisoversikt over spotavtaler fordi de har det laveste påslaget (som fire andre), og fordi de rett og slett er først når navne listes opp i alfabetisk rekkefølge. Spesielt med tanke på at dette er en avtale med forskuddsvis betaling, mener han det er lite heldig at man lister opp alfabetisk.

Men nå er det kun kort tid til Forbrukerrådet overtar med en ny prisportal. Den kommer allerede neste måned.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?