20.05.2015

Telinet med to lavpris-selskap

Finn Erik Arctander (th) er nå både daglig leder i Telinet og styreleder i den nye Agva Kraft. Markdssjef Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi (tv), tror ikke det er tilfeldig at selskapet har fått nettopp det navnet. Foto: Mona Adolfsen

(Europower) Kampen om strømkundene er tøff og nå har Telinet tatt opp kampen fra flere fronter gjennom datterselskapet Agva Kraft.

Det er nå fem landsdekkende leverandører som tilbyr spotpris uten påslag på Konkurransetilsynets prisoversikt. En av dem er nykommeren Agva Kraft, som også er den eneste av de fem som fakturerer forskuddsvis i perioden.

Agva Kraft kom inn på prisoversikten fra uke 18. Selskapet ble etablert rett etter nyttår og ledes av Finn Erik Arctander. Som er styreleder i selskapet. Arctander er godt kjent i kraftbransjen som daglig leder for Telinet Energi, selskapet som også besitter alle aksjene i det nyetablerte Agva Kraft.

Agva Kraft satser utelukkende på digitale tjenester og tilbyr i tillegg til spotavtale uten påslag, også en flytende- og en fastprisavtale.

Konkurrerer med seg selv

Spotavtalen er imidlertid i direkte konkurranse med spotavtalen til Telinet Energis Spotpris Online. Begge er uten påslag, og må betales forskuddsvis i perioden, selv om Telinet-produktet har forfall tidligst midt i måneden.

Det er flere av strømleverandørene som har flere produkter på prisoversikten. Det er også flere selskap som har etablert datterselskap som konkurrerer på samme plattform. Litt overraskende er det likevel at Telinet oppretter et konkurrerende selskap til seg selv ettersom Telinet Energi hele tiden har kjempet om å fremstå som et lavpris-selskap. Nå har lavprisselskapet selv etablert en lavpris-datter.

Ingen lønnsomhet

En annen faktor er at det jo fortsatt ikke er noe å tjene på å selge strømmen uten påslag. At man har flere selskaper som selger uten fortjeneste, eller rettere sagt med et lite tap, gjør ikke lønnsomheten noe bedre.

Daglig leder i Telinet Energi og styreleder i Agva Kraft, Finn Erik Arctander var i dag ikke tilgjengelig for kommentarer.

Ikke tilfeldig navn

Jan Jansrud er markedssjef i Gudbrandsdal Energi, en av de tøffeste konkurrentene til både Telinet og Agva Kraft. Han tror ikke det er noen tilfeldighet at det nye selskapet heter det det gjør. Agva Kraft plasseres nemlig øverst på Konkurransetilsynets prisoversikt over spotavtaler fordi de har det laveste påslaget (som fire andre), og fordi de rett og slett er først når navne listes opp i alfabetisk rekkefølge. Spesielt med tanke på at dette er en avtale med forskuddsvis betaling, mener han det er lite heldig at man lister opp alfabetisk.

Men nå er det kun kort tid til Forbrukerrådet overtar med en ny prisportal. Den kommer allerede neste måned.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?