16.12.2013

Svensk vindkraft fortsätter sätta nya produktionsrekord

[caption id="attachment_770" align="alignright" width="300"]Vindmølle_1 Foto: Gudbrandsdal Energi[/caption]

(Montel) Svensk vindkraft producerade 388 GWh under vecka 49. Det innebär nytt produktionsrekord för fjärde gången på två månader, enligt Energimyndigheten.

”Under vecka 49 producerades 3,3 TWh el totalt i Sverige. Ännu en vecka med nytt produktionsrekord för vindkraften med 0,38 TWh. Vindkraft stod därmed för 12 procent av veckans totala elproduktion.”, skriver myndigheten i en lägesrapport från elmarknaden.

Förra veckorekordet var på 360 GWh och sattes vecka 48 och även under innestående vecka kan det sättas nya rekord då stormen Ivar gett mycket vind i framförallt norra Sverige.

Förra året producerades det sammanlagt 7,1 TWh el från vindkraft och branschorganisationen Svensk Vindenergi trodde så sent som 30 oktober att det skulle produceras 8,8 TWh under 2013. (Se länk)

Jesper Stärn

jesper@montel.no


Video: markedskommentar august 2019

Det er mange faktorer som påvirker strømprisene, men hvordan vil prisene utvikle seg fremover? I denne ferske markedskommentarene ser vi på hydrologisk balanse, hvordan kullprisene påvirker strømprisene osv.

Les mer

Markedskommentar uke 33 2019

Denne uken har gitt noe lavere spotpriser da mer vind har gitt høyere vindkraftproduksjon som slår direkte ut i spotprisene. Mindre nedbør i værvarslene har økt prisene i terminmarkedet for kraft for kontraktene på de førstkommende månedene, mens kontraktene lenger ut på kurven har falt i takt med lavere brenselspriser og CO2-kvotepris.

Les mer

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?