16.12.2013

Svensk vindkraft fortsätter sätta nya produktionsrekord

[caption id="attachment_770" align="alignright" width="300"]Vindmølle_1 Foto: Gudbrandsdal Energi[/caption]

(Montel) Svensk vindkraft producerade 388 GWh under vecka 49. Det innebär nytt produktionsrekord för fjärde gången på två månader, enligt Energimyndigheten.

”Under vecka 49 producerades 3,3 TWh el totalt i Sverige. Ännu en vecka med nytt produktionsrekord för vindkraften med 0,38 TWh. Vindkraft stod därmed för 12 procent av veckans totala elproduktion.”, skriver myndigheten i en lägesrapport från elmarknaden.

Förra veckorekordet var på 360 GWh och sattes vecka 48 och även under innestående vecka kan det sättas nya rekord då stormen Ivar gett mycket vind i framförallt norra Sverige.

Förra året producerades det sammanlagt 7,1 TWh el från vindkraft och branschorganisationen Svensk Vindenergi trodde så sent som 30 oktober att det skulle produceras 8,8 TWh under 2013. (Se länk)

Jesper Stärn

jesper@montel.no


Vinterpriser i sommervarmen

Vi hadde en snørik vinter og det skulle normalt ha gitt bra tilsig av smeltevann til kraftmagasinene utover sommeren. Men nå har mye vann rent over demningene og mye av snøen fordampet. Det betyr dessverre høyere priser til forbrukeren.

Les mer

Kraftprisen dobbelt så høy som på samme tid i fjor

Strømprisen er markant høyere i år enn i fjor, og i den ukentlige kraftrapporten til NVE kommer det frem at spotprisen i uke 23 var dobbelt så høy som på samme tid i fjor.

Les mer

Høye priser, men liten økning i strømregningen

I disse dager preges kraftmarkedet av en sterk prisoppgang. Det gjelder både på kort og litt lengre sikt.
- For en vanlig forbruker betyr dette likevel kun en liten økning i strømregningen, siden vi er inne i en årstid med lavere forbruk, sier leder for handel i selskapene Gudbrandsdal Energi og Eidsiva Lene Hagen.

Les mer

Vannmagasinene er mer enn halvfulle

Fyllingsgraden tok seg kraftig opp i forrige uke med en økning på 5,1 prosentpoeng. Dermed endte den totale fyllingsgraden på 54,7 prosent.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]