21.11.2016

Strømbytter økte med 54 % i andre kvartal

(Montel) Tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at antallet leverandørbytter økte med over femti prosent i andre kvartal sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Totalt byttet 114.800 husholdningskunder avtale i kvartalet, opp fra 74.700 i samme periode i 2015, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse som ble offentliggjort torsdag.

Tallet er det fjerde høyeste kvartalstallet siden NVE begynte å føre statistikk i 2002.

I kvartalet skiftet 11.200 næringskunder leverandør, opp fra 8.200 bytter i tilsvarende periode i fjor.

Til tross for den høye byttefrekvensen i markedet, viser undersøkelsen at den gjennomsnittlige markedsandelen for den dominerende leverandøren i hvert nettområde holdt seg stabil på 70 prosent i kvartalet. For næringskunder var det tilsvarende tallet 57 prosent markedsandel, en svak nedgang fra forrige kvartal.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?