21.11.2016

Strømbytter økte med 54 % i andre kvartal

(Montel) Tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at antallet leverandørbytter økte med over femti prosent i andre kvartal sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Totalt byttet 114.800 husholdningskunder avtale i kvartalet, opp fra 74.700 i samme periode i 2015, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse som ble offentliggjort torsdag.

Tallet er det fjerde høyeste kvartalstallet siden NVE begynte å føre statistikk i 2002.

I kvartalet skiftet 11.200 næringskunder leverandør, opp fra 8.200 bytter i tilsvarende periode i fjor.

Til tross for den høye byttefrekvensen i markedet, viser undersøkelsen at den gjennomsnittlige markedsandelen for den dominerende leverandøren i hvert nettområde holdt seg stabil på 70 prosent i kvartalet. For næringskunder var det tilsvarende tallet 57 prosent markedsandel, en svak nedgang fra forrige kvartal.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?