21.11.2016

Strømbytter økte med 54 % i andre kvartal

(Montel) Tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at antallet leverandørbytter økte med over femti prosent i andre kvartal sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Totalt byttet 114.800 husholdningskunder avtale i kvartalet, opp fra 74.700 i samme periode i 2015, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse som ble offentliggjort torsdag.

Tallet er det fjerde høyeste kvartalstallet siden NVE begynte å føre statistikk i 2002.

I kvartalet skiftet 11.200 næringskunder leverandør, opp fra 8.200 bytter i tilsvarende periode i fjor.

Til tross for den høye byttefrekvensen i markedet, viser undersøkelsen at den gjennomsnittlige markedsandelen for den dominerende leverandøren i hvert nettområde holdt seg stabil på 70 prosent i kvartalet. For næringskunder var det tilsvarende tallet 57 prosent markedsandel, en svak nedgang fra forrige kvartal.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?