18.09.2014

Strømbrudd i Hafslund Netts område

451px-Street_light_near_Plantskoleområdet_in_spring_2008-1

Det er fortsatt 400 strømløse kunder etter strømbruddet onsdag formiddag. Hafslund Nett jobber fortsatt på spreng med å skjøte høyspent kabler og kjøre ut aggregater. Stadig flere kunder koples til nettet. Vi håper at alle kundene får strømmen tilbake i løpet av dagen. Illustrasjonsfoto Gudbrandsdal Energi.

Nok en gang beklager vi ulempene strømbruddet har medført for de berørte kundene.

Sist oppdatert: 18.09.2014 kl 12.30Kompensasjon ved langvarige strømbrudd


Hafslund Nett har høy leveringssikkerhet og få av våre kunder blir rammet av langvarige strømbrudd. Kunder som likevel opplever mer enn 12 timer sammenhengende strømbrudd, kan søke om en økonomisk kompensasjon som følge av strømbruddet. Mer informasjon.Mer om strømbruddet


Onsdag klokken 10.35 oppsto det et strømbrudd i Bekkelaget transformatorstasjon. Over 3500 kunder i områdene Bekkelaget, Nordstrand, Ekeberg og gamle Oslo ble strømløse. Hafslund Netts driftssentral fikk melding om at det var gravd over flere kabler i området, og dette er trolig årsaken til kortslutningen.

Hafslund Netts mannskaper var raskt på plass ved skadestedet, men kunne ikke gå inn i transformatorstasjonen på grunn av sterk røykutvikling. Flere høyspentkabler er skadet, og det er dessverre ikke mulig å kople inn alle strømløse kunder via andre føringsveier. Hafslund Nett jobber på spreng med å skjøte høyspent kabler og kjøre ut aggregater.

I kartet viser vi et øyeblikksbilde over strømbruddene i vårt nett. Feil i lavspentnettet vises ikke.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?