18.09.2014

Strømbrudd i Hafslund Netts område

451px-Street_light_near_Plantskoleområdet_in_spring_2008-1

Det er fortsatt 400 strømløse kunder etter strømbruddet onsdag formiddag. Hafslund Nett jobber fortsatt på spreng med å skjøte høyspent kabler og kjøre ut aggregater. Stadig flere kunder koples til nettet. Vi håper at alle kundene får strømmen tilbake i løpet av dagen. Illustrasjonsfoto Gudbrandsdal Energi.

Nok en gang beklager vi ulempene strømbruddet har medført for de berørte kundene.

Sist oppdatert: 18.09.2014 kl 12.30Kompensasjon ved langvarige strømbrudd


Hafslund Nett har høy leveringssikkerhet og få av våre kunder blir rammet av langvarige strømbrudd. Kunder som likevel opplever mer enn 12 timer sammenhengende strømbrudd, kan søke om en økonomisk kompensasjon som følge av strømbruddet. Mer informasjon.Mer om strømbruddet


Onsdag klokken 10.35 oppsto det et strømbrudd i Bekkelaget transformatorstasjon. Over 3500 kunder i områdene Bekkelaget, Nordstrand, Ekeberg og gamle Oslo ble strømløse. Hafslund Netts driftssentral fikk melding om at det var gravd over flere kabler i området, og dette er trolig årsaken til kortslutningen.

Hafslund Netts mannskaper var raskt på plass ved skadestedet, men kunne ikke gå inn i transformatorstasjonen på grunn av sterk røykutvikling. Flere høyspentkabler er skadet, og det er dessverre ikke mulig å kople inn alle strømløse kunder via andre føringsveier. Hafslund Nett jobber på spreng med å skjøte høyspent kabler og kjøre ut aggregater.

I kartet viser vi et øyeblikksbilde over strømbruddene i vårt nett. Feil i lavspentnettet vises ikke.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?