01.02.2018

Forbrukertilsynet: Strømbransjen på klagetoppen i 2017

(Montel) Strømbransjen var sammen med avisbransjen og mobilbransjen på klagetoppen hos Forbrukertilsynet i året som gikk.

De fleste klagene på strømbransje gjaldt telefonsalg og villedende markedsføring.

– Mange forbrukere opplever å bli kontaktet av pågående strømselgere som tilbyr dem abonnement som viser seg å koste mer enn de gir inntrykk av. Strøm utgjør en betydelig kostnad for forbrukerne, og dette er et marked vi også vil følge opp i året som kommer, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, i en pressemelding.

Ifølge Forbrukertilsynets oversikt fikk tilsynet inn 372 klager på strømbransjen i fjor. Til sammenlikning endte klagene på blader og aviser på 338 og mobil-tjenester på 209.

Skrevet av Gert Ove Mollestad - Montel.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?