18.05.2017

Stopp for ekstrempris fra Oslo Kraft

(Europower) Oslo Kraft har vært en av leverandørene som over tid har holdt variabel pris på et ekstremt lavt nivå. Nå er det slutt. Betydelig prishopp er et faktum.

I dag (16.05.2017) har Oslo Krafts kunder fått varsel om prisøkning. Det gjelder også på de aller billigste avtalene på variabel pris.

Europower har lenge påpekt at det ikke er mulig å tjene penger på disse avtalene som har ligget mellom 10 og 20 øre/kWh inklusive både moms og elsertifikat. Likevel er det flere leverandører som til enhver tid har kommet med avtaler i dette prissjiktet. En av leverandørene har vært Oslo Kraft.

Frem til i dag har de solgt avtalen «Flytende pris online» til 13,90 øre/kWh. Denne avtalen er imidlertid i dag satt opp til 38,50 øre/kWh med virkning fra 30. mai, selv om prisportalen strompris.no fortsatt viser at denne avtalen har en pris på 13,90 øre/kWh.

Med det har Oslo Kraft nå tre ulike avtaler med variabel pris som alle ligger over 38,50 øre/kWh. Dyrest av de tre avtalene har en pris på 44,8 øre/kWh pluss et fastbeløp på 19 kroner i måneden. Med endringen i dag har Oslo Kraft kun avtaler med grei fortjeneste ettersom spotprisen fortsatt ligger rundt 30 øre/kWh inklusive moms.

«Søster» overtar priskrigen

Selv om Oslo Kraft nå vil forsvinne med de billigste variabel-produktene, er det fortsatt noen leverandører igjen som selger denne avtaletypen til taps-pris. En av dem som har tatt opp konkurransen er søsterselskapet til Oslo Kraft, Tinde Energi. De har en kampanjepris på 11,90 øre/kWh, som de holder i to måneder før kunden blir satt over på produktet Forvaltning Web, der fastleddet er på hele 49 kroner per måned.

Fortsetter kampen på spotavtaler

Samtidig fortsetter Oslo Kraft også kampen om spotkundene og er en av tre selskap som tilbyr spotavtale med 7 øre i avslag på spotprisen i en måned. Også Gudbrandsdal Energi og Agva Kraft tilbyr tilsvarende avtaler i en kampanjeperiode, men påslagene etter at kampanjene er over, vil variere en del. Oslo Kraft vil etter kampanje slutt øke påslaget til 7 øre pluss fastledd på 39 kroner i måneden. Agva Kraft vil etter en måned flytte kundene over på produktet Spot Valgfri, med et påslag på 8,9 øre/kWh. Gudbrandsdal Energi vil etter en måned overføre kunden til avtalen Spotpris Goo 15 som har et påslag på 3,9 øre/kWh.

De som velger en slik kampanjeavtale vil altså komme ut med en billigere avtale med Gudbrandsdal Energi enn noen av de to andre, dersom man vil fortsette på denne avtalen etter kampanjeperioden.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?