25.04.2016

Statoil kjøper halvparten av tysk havvindpark

(Montel) Statoil har kjøpt 50 prosent av eierskapet i havmølleparken Arkona (385 MW) i Østersjøen fra Eon, melder selskapet på mandag.


De to selskapene har også fattet en investeringsbeslutning om å bygge vindparken til 1,2 milliarder euro, eller drøye 11 milliarder norske kroner, kommer det frem i en pressemelding.


Dermed har Statoil en samlet vindkraftportefølje på 1.100 MW, melder selskapet.


Ifølge konsernsjef Eldar Sætre befester kjøpet av det tyske havvindprosjektet Statoils rolle som leverandør av energi til det tyske markedet:


– Vi er fornøyd med å kunne utvikle dette prosjektet i Tyskland, hvor Statoil er den nest største leverandøren av gass. Vi har over mer enn 35 år levert gass fra Norge gjennom tre rørledninger, og Statoils inntok i tysk offshore vind legger til en ny dimensjon ved det tysk-norske samarbeidet, sier han i meldingen.


Anslått produksjonstart er 2019.


Montel kommer tilbake med mer.


(1 EUR= 9,27 NOK)Øystein Meland
oystein@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?