25.04.2016

Statoil kjøper halvparten av tysk havvindpark

(Montel) Statoil har kjøpt 50 prosent av eierskapet i havmølleparken Arkona (385 MW) i Østersjøen fra Eon, melder selskapet på mandag.


De to selskapene har også fattet en investeringsbeslutning om å bygge vindparken til 1,2 milliarder euro, eller drøye 11 milliarder norske kroner, kommer det frem i en pressemelding.


Dermed har Statoil en samlet vindkraftportefølje på 1.100 MW, melder selskapet.


Ifølge konsernsjef Eldar Sætre befester kjøpet av det tyske havvindprosjektet Statoils rolle som leverandør av energi til det tyske markedet:


– Vi er fornøyd med å kunne utvikle dette prosjektet i Tyskland, hvor Statoil er den nest største leverandøren av gass. Vi har over mer enn 35 år levert gass fra Norge gjennom tre rørledninger, og Statoils inntok i tysk offshore vind legger til en ny dimensjon ved det tysk-norske samarbeidet, sier han i meldingen.


Anslått produksjonstart er 2019.


Montel kommer tilbake med mer.


(1 EUR= 9,27 NOK)Øystein Meland
oystein@montel.no

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?