25.04.2016

Statoil kjøper halvparten av tysk havvindpark

(Montel) Statoil har kjøpt 50 prosent av eierskapet i havmølleparken Arkona (385 MW) i Østersjøen fra Eon, melder selskapet på mandag.


De to selskapene har også fattet en investeringsbeslutning om å bygge vindparken til 1,2 milliarder euro, eller drøye 11 milliarder norske kroner, kommer det frem i en pressemelding.


Dermed har Statoil en samlet vindkraftportefølje på 1.100 MW, melder selskapet.


Ifølge konsernsjef Eldar Sætre befester kjøpet av det tyske havvindprosjektet Statoils rolle som leverandør av energi til det tyske markedet:


– Vi er fornøyd med å kunne utvikle dette prosjektet i Tyskland, hvor Statoil er den nest største leverandøren av gass. Vi har over mer enn 35 år levert gass fra Norge gjennom tre rørledninger, og Statoils inntok i tysk offshore vind legger til en ny dimensjon ved det tysk-norske samarbeidet, sier han i meldingen.


Anslått produksjonstart er 2019.


Montel kommer tilbake med mer.


(1 EUR= 9,27 NOK)Øystein Meland
oystein@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?