17.03.2015

Statoil inngår Sverdrup-avtale med ABB

(Montel) Statoil har valgt ABB som leverandør av utstyr til en elektrifisering av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten på 1,1 milliarder kroner omfatter leveranse av elektroutstyr til en omformerstasjon ved Kårstø på Haugsneset i Tysvær kommune og en omformerstasjon på stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltsenteret, kommer det frem i en pressemelding.

Den totale kostnaden for strøm til fase 1 på Johan Sverdrup er estimert til ca 6 milliarder kroner, ifølge Statoil.

Oljefeltet Johan Sverdrup skal drives med kraft fra land gjennom en kabel på 200 MW. I første fase av utbyggingen av feltet skal det etableres et system som skal levere kraft fra land til produksjonsstart sent i 2019.

Den første fasen i utbyggingen vil også legge til rette for å dekke kraftbehovet for en full utbygging av Johan Sverdrup samt øvrige felt på Utsirahøyden innen 2022.

Statoil har signert kontrakten med ABB på vegne av partnerskapet i Johan Sverdrup, som også består av Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?