17.03.2015

Statoil inngår Sverdrup-avtale med ABB

(Montel) Statoil har valgt ABB som leverandør av utstyr til en elektrifisering av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten på 1,1 milliarder kroner omfatter leveranse av elektroutstyr til en omformerstasjon ved Kårstø på Haugsneset i Tysvær kommune og en omformerstasjon på stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltsenteret, kommer det frem i en pressemelding.

Den totale kostnaden for strøm til fase 1 på Johan Sverdrup er estimert til ca 6 milliarder kroner, ifølge Statoil.

Oljefeltet Johan Sverdrup skal drives med kraft fra land gjennom en kabel på 200 MW. I første fase av utbyggingen av feltet skal det etableres et system som skal levere kraft fra land til produksjonsstart sent i 2019.

Den første fasen i utbyggingen vil også legge til rette for å dekke kraftbehovet for en full utbygging av Johan Sverdrup samt øvrige felt på Utsirahøyden innen 2022.

Statoil har signert kontrakten med ABB på vegne av partnerskapet i Johan Sverdrup, som også består av Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer

Endless Winter ep. 2

Endless Winter episode nr. 2. Et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Endless Winter følger skikjører Nikolai Schirmer til Østerrike i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?