17.03.2015

Statoil inngår Sverdrup-avtale med ABB

(Montel) Statoil har valgt ABB som leverandør av utstyr til en elektrifisering av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten på 1,1 milliarder kroner omfatter leveranse av elektroutstyr til en omformerstasjon ved Kårstø på Haugsneset i Tysvær kommune og en omformerstasjon på stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltsenteret, kommer det frem i en pressemelding.

Den totale kostnaden for strøm til fase 1 på Johan Sverdrup er estimert til ca 6 milliarder kroner, ifølge Statoil.

Oljefeltet Johan Sverdrup skal drives med kraft fra land gjennom en kabel på 200 MW. I første fase av utbyggingen av feltet skal det etableres et system som skal levere kraft fra land til produksjonsstart sent i 2019.

Den første fasen i utbyggingen vil også legge til rette for å dekke kraftbehovet for en full utbygging av Johan Sverdrup samt øvrige felt på Utsirahøyden innen 2022.

Statoil har signert kontrakten med ABB på vegne av partnerskapet i Johan Sverdrup, som også består av Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?