Hjem > Siste nytt > Statnett: Positive britiske signaler for Englandskabel

Statnett: Positive britiske signaler for Englandskabel

Publisert 27.05.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Nexan

Montel) Den planlagte strømkabelen mellom Norge og Storbritannia (1.400 MW) vil falle inn under britenes nye inntektsregulering for kabelprosjekter, noe som er positivt for den videre fremdriften av prosjektet, ifølge Statnett. Foto. Nexan

Fredag sendte den britiske regulatoren Ofgem ut på høring kriterier for inntektsreguleringen av mellomlandsforbindelser, der kabelen mellom Norge og England er med.

– Det er gledelig at vårt prosjekt etter all sannsynlighet er blant dem som vil omfattes av denne reguleringen. Det gir oss et enda bedre grunnlag for å forberede realiseringen av dette prosjektet, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett i en pressemelding.

Britenes foreslåtte inntektsregulering skal sikre en minimumsinntekt og samtidig legge til rette for at inntektene over et visst nivå går tilbake til forbrukerne. Dette berører kun den britiske delen av kabelen, og er viktig for å sikre en akseptabel risiko i prosjektet for Statnetts britiske partner, National Grid, skriver Statnett.

Olav Vilnes

olav@montel.no
08:07, Monday, 26 May 2014


Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?