25.06.2014

Statnett går videre med viktig vindkraftledning

(Montel) Styret i Statnett har bestemt seg for å prosjektere ferdig første byggetrinn av den planlagte kraftlinjen mellom Namsos og Storheia, men selskapet understreker at de er avhengig av at vindkraftaktørene garanterer for at det bygges ut nok kraft.

– Å sørge for fortsatt fremdrift i kraftledningsprosjektet Namsos-Storheia er et viktig steg videre for å realisere vindkraftplanene på Fosen. Statnett vil videreføre samarbeidet med vindkraftaktørene for å sikre fremdriften i prosjektene, men vi ber samtidig om forsikringer fra vindkraftaktørene om at det bygges ut nok vindkraft i Snillfjordområdet, sier konserndirektør Håkon Borgen i en pressemelding.

Statnett vil i tiden fremover jobbe videre med å prosjektere ferdig strekningen mellom Namsos og Storheia, samtidig som selskapet vil starte å prosjektere strekningen fra Snillfjord til Trollheim.

Målet er å få hele prosjektet ferdig inne utgangen av 2020.

Olje- og energidepartementet (OED) ga i fjor konsesjon til 3,7 TWh vindkraftproduksjon på Fosen og i Snillfjord. For å realisere disse prosjektene må Statnett bygge en ny 420 kV kraftledning fra Namsos i Nord-Trøndelag til Trollheim i Møre og Romsdal, da dagens nett ikke har kapasitet til å ta inn så store mengder med ny kraftproduksjon.

I mars kom nyheten om at Statkraft, Agder Energi og Trønderenergi har inngått en intensjonsavtale om å få fart på vindkraftutbyggingen i området. (se egen sak)

Olav Vilnes

olav@montel.no
14:38, Tuesday, 24 June 2014


Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?