15.04.2015

Statkraft vil legge Småkraft AS ut for salg

(Montel) Statkraft, BKK, Agder Energi og Skagerrak Energi utreder salg av Småkraft. Mest sannsynlig blir selskapet lagt ut for salg i tredje kvartal.

–Det er riktig at vi nå har startet en prosess hvor vi skal se på salg av Småkraft AS i sin helhet. Vi bruker en finansiell rådgiver som kjenner markedet og aktørene, og de skal hjelpe til med å strukturere selskapet for salg, sier styreleder Haakon Alfstad i Småkraft til Nationen.

Småkraft ble stiftet i 2002 og har 50 småkraftverk i drift, i tillegg til 270 utbyggingsprosjekter. Totalt har selskapet 2,7 TWh i porteføljen.

– Vi har ikke vært i kontakt med noen konkrete potensielle kjøpere ennå. Prosessen starter opp i disse dager, og vi regner med å ha kommet et godt stykke på vei i slutten av tredje kvartal. Da vet vi mer om interessen, sier Alfstad til Nationen.

Han legger til at et salg har vært vurdert i flere år, og at målet er å selge selskapet samlet.

Et annet moment som taler for salg er Statkrafts kapitalbehov, blant annet til vindkraftsatsingen på Fosen, men også til vedlikehold og opprusting av eksisterende, stor vannkraft.

Styreleder Bjørn Lauritzen i Småkraftforeninga er bekymret for det varslede salget og mener det viser at rammevilkårene for småkraftutbygging i Norge er altfor dårlige. Han viser også til at de varslede ekstraordinære avskrivingsreglene for vindkraft bidrar til å dreie investeringer bort fra småkraft og over på vind, skriver Nationen.

Småkraft AS eies av Statkraft med 40 prosent, mens BKK, Agder Energi og Skagerrak har 20 prosent hver.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?