15.04.2015

Statkraft vil legge Småkraft AS ut for salg

(Montel) Statkraft, BKK, Agder Energi og Skagerrak Energi utreder salg av Småkraft. Mest sannsynlig blir selskapet lagt ut for salg i tredje kvartal.

–Det er riktig at vi nå har startet en prosess hvor vi skal se på salg av Småkraft AS i sin helhet. Vi bruker en finansiell rådgiver som kjenner markedet og aktørene, og de skal hjelpe til med å strukturere selskapet for salg, sier styreleder Haakon Alfstad i Småkraft til Nationen.

Småkraft ble stiftet i 2002 og har 50 småkraftverk i drift, i tillegg til 270 utbyggingsprosjekter. Totalt har selskapet 2,7 TWh i porteføljen.

– Vi har ikke vært i kontakt med noen konkrete potensielle kjøpere ennå. Prosessen starter opp i disse dager, og vi regner med å ha kommet et godt stykke på vei i slutten av tredje kvartal. Da vet vi mer om interessen, sier Alfstad til Nationen.

Han legger til at et salg har vært vurdert i flere år, og at målet er å selge selskapet samlet.

Et annet moment som taler for salg er Statkrafts kapitalbehov, blant annet til vindkraftsatsingen på Fosen, men også til vedlikehold og opprusting av eksisterende, stor vannkraft.

Styreleder Bjørn Lauritzen i Småkraftforeninga er bekymret for det varslede salget og mener det viser at rammevilkårene for småkraftutbygging i Norge er altfor dårlige. Han viser også til at de varslede ekstraordinære avskrivingsreglene for vindkraft bidrar til å dreie investeringer bort fra småkraft og over på vind, skriver Nationen.

Småkraft AS eies av Statkraft med 40 prosent, mens BKK, Agder Energi og Skagerrak har 20 prosent hver.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?