Hjem > Siste nytt > Statkraft vil legge Småkraft AS ut for salg

Statkraft vil legge Småkraft AS ut for salg

Thomas Gundersen
Publisert 15.04.2015, sist oppdatert 05.09.2017

(Montel) Statkraft, BKK, Agder Energi og Skagerrak Energi utreder salg av Småkraft. Mest sannsynlig blir selskapet lagt ut for salg i tredje kvartal.

–Det er riktig at vi nå har startet en prosess hvor vi skal se på salg av Småkraft AS i sin helhet. Vi bruker en finansiell rådgiver som kjenner markedet og aktørene, og de skal hjelpe til med å strukturere selskapet for salg, sier styreleder Haakon Alfstad i Småkraft til Nationen.

Småkraft ble stiftet i 2002 og har 50 småkraftverk i drift, i tillegg til 270 utbyggingsprosjekter. Totalt har selskapet 2,7 TWh i porteføljen.

– Vi har ikke vært i kontakt med noen konkrete potensielle kjøpere ennå. Prosessen starter opp i disse dager, og vi regner med å ha kommet et godt stykke på vei i slutten av tredje kvartal. Da vet vi mer om interessen, sier Alfstad til Nationen.

Han legger til at et salg har vært vurdert i flere år, og at målet er å selge selskapet samlet.

Et annet moment som taler for salg er Statkrafts kapitalbehov, blant annet til vindkraftsatsingen på Fosen, men også til vedlikehold og opprusting av eksisterende, stor vannkraft.

Styreleder Bjørn Lauritzen i Småkraftforeninga er bekymret for det varslede salget og mener det viser at rammevilkårene for småkraftutbygging i Norge er altfor dårlige. Han viser også til at de varslede ekstraordinære avskrivingsreglene for vindkraft bidrar til å dreie investeringer bort fra småkraft og over på vind, skriver Nationen.

Småkraft AS eies av Statkraft med 40 prosent, mens BKK, Agder Energi og Skagerrak har 20 prosent hver.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?