15.04.2015

Statkraft vil legge Småkraft AS ut for salg

(Montel) Statkraft, BKK, Agder Energi og Skagerrak Energi utreder salg av Småkraft. Mest sannsynlig blir selskapet lagt ut for salg i tredje kvartal.

–Det er riktig at vi nå har startet en prosess hvor vi skal se på salg av Småkraft AS i sin helhet. Vi bruker en finansiell rådgiver som kjenner markedet og aktørene, og de skal hjelpe til med å strukturere selskapet for salg, sier styreleder Haakon Alfstad i Småkraft til Nationen.

Småkraft ble stiftet i 2002 og har 50 småkraftverk i drift, i tillegg til 270 utbyggingsprosjekter. Totalt har selskapet 2,7 TWh i porteføljen.

– Vi har ikke vært i kontakt med noen konkrete potensielle kjøpere ennå. Prosessen starter opp i disse dager, og vi regner med å ha kommet et godt stykke på vei i slutten av tredje kvartal. Da vet vi mer om interessen, sier Alfstad til Nationen.

Han legger til at et salg har vært vurdert i flere år, og at målet er å selge selskapet samlet.

Et annet moment som taler for salg er Statkrafts kapitalbehov, blant annet til vindkraftsatsingen på Fosen, men også til vedlikehold og opprusting av eksisterende, stor vannkraft.

Styreleder Bjørn Lauritzen i Småkraftforeninga er bekymret for det varslede salget og mener det viser at rammevilkårene for småkraftutbygging i Norge er altfor dårlige. Han viser også til at de varslede ekstraordinære avskrivingsreglene for vindkraft bidrar til å dreie investeringer bort fra småkraft og over på vind, skriver Nationen.

Småkraft AS eies av Statkraft med 40 prosent, mens BKK, Agder Energi og Skagerrak har 20 prosent hver.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?