16.02.2015

Statkraft kjøper en halv havvindpark i Storbritannia

Oslo (NTB): Statkraft kjøper seg inn i havvindprosjektet Triton Knoll. Det norske selskapet kjøper halvparten av prosjektet fra det tyske selskapet RWE Innogy.

De to partnerne er blitt enige om å ikke gå offentlig ut med hvor mye Statkraft blar opp for sin halvpart, men utbyggingskostnadene for prosjektet er beregnet til mellom 3 og 4 milliarder pund. Det tilsvarer mellom 35 og 47 milliarder kroner regnet etter dagens kurs.

– Dette er et viktig skritt for gjennomføringen av vår havvindstrategi. Statkraft og RWE er sterke, langsiktige partnere som utfyller hverandre innen offshore vindkraft, sier Statkrafts konserndirektør Jon Brandsar.

Havvindparken får en effekt på inntil 900 megawatt når den er ferdig utbygd. det er mer enn alle norske vindparker til sammen og nok til å forsyne rundt 180.000 husstander.

– Prosjektet kjennetegnes av en rekke gode egenskaper for en havvindpark, inkludert grunt vann, gunstige vindforhold og gode grunnforhold. I tillegg ligger det i et område Statkraft har god kjennskap til, sier Olav Hetland, som er direktør for offshore vindkraft i Statkraft.

Prosjektet skal utvikles og bygges av en felles prosjektorganisasjon. En investeringsbeslutning er ventet i 2017, med byggestart samme år. (©NTB)

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?