16.02.2015

Statkraft kjøper en halv havvindpark i Storbritannia

Oslo (NTB): Statkraft kjøper seg inn i havvindprosjektet Triton Knoll. Det norske selskapet kjøper halvparten av prosjektet fra det tyske selskapet RWE Innogy.

De to partnerne er blitt enige om å ikke gå offentlig ut med hvor mye Statkraft blar opp for sin halvpart, men utbyggingskostnadene for prosjektet er beregnet til mellom 3 og 4 milliarder pund. Det tilsvarer mellom 35 og 47 milliarder kroner regnet etter dagens kurs.

– Dette er et viktig skritt for gjennomføringen av vår havvindstrategi. Statkraft og RWE er sterke, langsiktige partnere som utfyller hverandre innen offshore vindkraft, sier Statkrafts konserndirektør Jon Brandsar.

Havvindparken får en effekt på inntil 900 megawatt når den er ferdig utbygd. det er mer enn alle norske vindparker til sammen og nok til å forsyne rundt 180.000 husstander.

– Prosjektet kjennetegnes av en rekke gode egenskaper for en havvindpark, inkludert grunt vann, gunstige vindforhold og gode grunnforhold. I tillegg ligger det i et område Statkraft har god kjennskap til, sier Olav Hetland, som er direktør for offshore vindkraft i Statkraft.

Prosjektet skal utvikles og bygges av en felles prosjektorganisasjon. En investeringsbeslutning er ventet i 2017, med byggestart samme år. (©NTB)

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?