16.02.2015

Statkraft kjøper en halv havvindpark i Storbritannia

Oslo (NTB): Statkraft kjøper seg inn i havvindprosjektet Triton Knoll. Det norske selskapet kjøper halvparten av prosjektet fra det tyske selskapet RWE Innogy.

De to partnerne er blitt enige om å ikke gå offentlig ut med hvor mye Statkraft blar opp for sin halvpart, men utbyggingskostnadene for prosjektet er beregnet til mellom 3 og 4 milliarder pund. Det tilsvarer mellom 35 og 47 milliarder kroner regnet etter dagens kurs.

– Dette er et viktig skritt for gjennomføringen av vår havvindstrategi. Statkraft og RWE er sterke, langsiktige partnere som utfyller hverandre innen offshore vindkraft, sier Statkrafts konserndirektør Jon Brandsar.

Havvindparken får en effekt på inntil 900 megawatt når den er ferdig utbygd. det er mer enn alle norske vindparker til sammen og nok til å forsyne rundt 180.000 husstander.

– Prosjektet kjennetegnes av en rekke gode egenskaper for en havvindpark, inkludert grunt vann, gunstige vindforhold og gode grunnforhold. I tillegg ligger det i et område Statkraft har god kjennskap til, sier Olav Hetland, som er direktør for offshore vindkraft i Statkraft.

Prosjektet skal utvikles og bygges av en felles prosjektorganisasjon. En investeringsbeslutning er ventet i 2017, med byggestart samme år. (©NTB)

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?