Hjem > Siste nytt > Statkraft dropper Fosen-utbyggingen (1.000 MW)

Statkraft dropper Fosen-utbyggingen (1.000 MW)

Thomas Gundersen
Publisert 04.06.2015, sist oppdatert 05.09.2017

(Montel) Lave kraft- og elsertpriser gjør at Statkraft ikke vil bygge ut vindkraftparkene på Fosen og i Snillfjord fordi de ikke er lønnsomme.

– Statkraft beklager at prosjektene ikke lar seg realisere. Myndighetene har bidratt med å legge forholdene til rette for utbygging av vindkraft, blant annet ved å forbedre avskrivningsreglene. Dessverre gjør markedsutviklingen at det likevel ikke er kommersielt forsvarlig å investere i disse prosjektene, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Vindkraftprosjektene i Midt-Norge var planlagt med en samlet installert effekt på 1.000 MW og en produksjon på omlag 3,25 TWh årlig. Utbyggingskostnadene var beregnet til ca. 11 milliarder kroner.

Prosjektene eies av Statkraft, Agder Energi, TrønderEnergi og Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk.

Et voksende kraftoverskudd og fortsatt moderat etterspørsel etter elektrisitet har redusert de langsiktige prisforventningene. Oppdaterte analyser viser derfor at prosjektene i Midt-Norge ikke blir lønnsomme, skriver Statkraft.

Selskapene har lobbet hardt og lenge for å få bedre vilkår for å redusere kostnadene ved utbyggingen, blant annet ved å få bedre avskrivingsregler for vindkraft og å tette det svenske skattesmutthullet elsertmarkedet.

Statkraft skriver i meldingen at selskapet fremdeles vil investere i vannkraft i Norge.

Mars 16-kontrakten stiger med 2 kroner til 150 SEK/MWh på Nasdaq Commodities torsdag.
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?