18.08.2014

Spotprisene for tirsdag 19.august 2014

Spotpriser 19.08.2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kilde Nordpool.

Spotprisene for tirsdag 19. august er klare. Som kartet viser ble prisen i sør-Norge 24,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 27,3 øre/kWh.

Dette var litt høyere enn markedet forventet.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Strømprisene for levering frem i tid synker i dag som følge av melding om mye nedbør og mye vind. Det er forventet lavtrykksdominert vær ute hele august. Hydrologisk balanse er på minus 6 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon i øyeblikket, men den kan bedre seg  med den værutviklingen vi har i øyeblikket.

Noen andre faktorer som bidrar til prisfallet er en svekkelse av karbon og oljeprisene samt en svekkelse av den tyske spotprisen. I tillegg ligger kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen inne grunnet årlig vedlikehold.

Forøvrig forventer markedet pr. dato at spotprisene i Norge skal ligge omtrent på det nivået vi har i øyeblikket  ut august, september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?