18.08.2014

Spotprisene for tirsdag 19.august 2014

Spotpriser 19.08.2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kilde Nordpool.

Spotprisene for tirsdag 19. august er klare. Som kartet viser ble prisen i sør-Norge 24,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 27,3 øre/kWh.

Dette var litt høyere enn markedet forventet.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Strømprisene for levering frem i tid synker i dag som følge av melding om mye nedbør og mye vind. Det er forventet lavtrykksdominert vær ute hele august. Hydrologisk balanse er på minus 6 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon i øyeblikket, men den kan bedre seg  med den værutviklingen vi har i øyeblikket.

Noen andre faktorer som bidrar til prisfallet er en svekkelse av karbon og oljeprisene samt en svekkelse av den tyske spotprisen. I tillegg ligger kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen inne grunnet årlig vedlikehold.

Forøvrig forventer markedet pr. dato at spotprisene i Norge skal ligge omtrent på det nivået vi har i øyeblikket  ut august, september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?