18.08.2014

Spotprisene for tirsdag 19.august 2014

Spotpriser 19.08.2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kilde Nordpool.

Spotprisene for tirsdag 19. august er klare. Som kartet viser ble prisen i sør-Norge 24,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 27,3 øre/kWh.

Dette var litt høyere enn markedet forventet.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Strømprisene for levering frem i tid synker i dag som følge av melding om mye nedbør og mye vind. Det er forventet lavtrykksdominert vær ute hele august. Hydrologisk balanse er på minus 6 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon i øyeblikket, men den kan bedre seg  med den værutviklingen vi har i øyeblikket.

Noen andre faktorer som bidrar til prisfallet er en svekkelse av karbon og oljeprisene samt en svekkelse av den tyske spotprisen. I tillegg ligger kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen inne grunnet årlig vedlikehold.

Forøvrig forventer markedet pr. dato at spotprisene i Norge skal ligge omtrent på det nivået vi har i øyeblikket  ut august, september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?