18.08.2014

Spotprisene for tirsdag 19.august 2014

Spotpriser 19.08.2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kilde Nordpool.

Spotprisene for tirsdag 19. august er klare. Som kartet viser ble prisen i sør-Norge 24,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 27,3 øre/kWh.

Dette var litt høyere enn markedet forventet.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Strømprisene for levering frem i tid synker i dag som følge av melding om mye nedbør og mye vind. Det er forventet lavtrykksdominert vær ute hele august. Hydrologisk balanse er på minus 6 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon i øyeblikket, men den kan bedre seg  med den værutviklingen vi har i øyeblikket.

Noen andre faktorer som bidrar til prisfallet er en svekkelse av karbon og oljeprisene samt en svekkelse av den tyske spotprisen. I tillegg ligger kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen inne grunnet årlig vedlikehold.

Forøvrig forventer markedet pr. dato at spotprisene i Norge skal ligge omtrent på det nivået vi har i øyeblikket  ut august, september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?