02.09.2014

Spotprisen for tirsdag 2. september 2014

Spotprisen 2. august 2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kart hentet fra Nordpool.

Spotprisen for tirsdag 2. september er klar. Som kartet viser ble prisen for Sør-Norge 26,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 30,8 øre/kWh. Litt opp fra i går.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Spotprisene stiger en del grunnet tørt vær dessverre. Vi får ikke i pose og sekk. Vi kan kose oss i det fine høstværet, men ulempen er at strømregninga blir noe dyrere

Det er ingen endring i strømprisene for levering frem i tid til tross for høytrykket som ligger fast over Europa og Sør-Norge. Dette hindrer lavtrykk i å komme inn fra vest. 

EC00 melder om 3,3 TWh mindre nedbør enn normalt over Skandinavia neste 10 døgn.

Hydrologisk balanse er på minus 8 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon.

Spotprisen har steget en del den senere tid på grunn av tørt vær og noe svekket hydrologisk balanse. I øyeblikket produseres det fra kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen grunnet årlig vedlikehold på enkelte reaktorer. Disse vil komme inn etter hvert og vil være gunstige for prisnivået inn mot og gjennom vinteren.

Forøvrig forventer markedet at spotprisene i Norge skal ligge litt lavere enn det nivået vi har i øyeblikket  ut september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?