02.09.2014

Spotprisen for tirsdag 2. september 2014

Spotprisen 2. august 2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kart hentet fra Nordpool.

Spotprisen for tirsdag 2. september er klar. Som kartet viser ble prisen for Sør-Norge 26,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 30,8 øre/kWh. Litt opp fra i går.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Spotprisene stiger en del grunnet tørt vær dessverre. Vi får ikke i pose og sekk. Vi kan kose oss i det fine høstværet, men ulempen er at strømregninga blir noe dyrere

Det er ingen endring i strømprisene for levering frem i tid til tross for høytrykket som ligger fast over Europa og Sør-Norge. Dette hindrer lavtrykk i å komme inn fra vest. 

EC00 melder om 3,3 TWh mindre nedbør enn normalt over Skandinavia neste 10 døgn.

Hydrologisk balanse er på minus 8 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon.

Spotprisen har steget en del den senere tid på grunn av tørt vær og noe svekket hydrologisk balanse. I øyeblikket produseres det fra kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen grunnet årlig vedlikehold på enkelte reaktorer. Disse vil komme inn etter hvert og vil være gunstige for prisnivået inn mot og gjennom vinteren.

Forøvrig forventer markedet at spotprisene i Norge skal ligge litt lavere enn det nivået vi har i øyeblikket  ut september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?