02.09.2014

Spotprisen for tirsdag 2. september 2014

Spotprisen 2. august 2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kart hentet fra Nordpool.

Spotprisen for tirsdag 2. september er klar. Som kartet viser ble prisen for Sør-Norge 26,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 30,8 øre/kWh. Litt opp fra i går.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Spotprisene stiger en del grunnet tørt vær dessverre. Vi får ikke i pose og sekk. Vi kan kose oss i det fine høstværet, men ulempen er at strømregninga blir noe dyrere

Det er ingen endring i strømprisene for levering frem i tid til tross for høytrykket som ligger fast over Europa og Sør-Norge. Dette hindrer lavtrykk i å komme inn fra vest. 

EC00 melder om 3,3 TWh mindre nedbør enn normalt over Skandinavia neste 10 døgn.

Hydrologisk balanse er på minus 8 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon.

Spotprisen har steget en del den senere tid på grunn av tørt vær og noe svekket hydrologisk balanse. I øyeblikket produseres det fra kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen grunnet årlig vedlikehold på enkelte reaktorer. Disse vil komme inn etter hvert og vil være gunstige for prisnivået inn mot og gjennom vinteren.

Forøvrig forventer markedet at spotprisene i Norge skal ligge litt lavere enn det nivået vi har i øyeblikket  ut september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?