02.09.2014

Spotprisen for tirsdag 2. september 2014

Spotprisen 2. august 2014Gudbrandsdal Energi Jan Jansrud. Kart hentet fra Nordpool.

Spotprisen for tirsdag 2. september er klar. Som kartet viser ble prisen for Sør-Norge 26,8 øre/kWh, mens de for Midt- og Nord-Norge ble 30,8 øre/kWh. Litt opp fra i går.

I tillegg til prisene kommer påslag til strømleverandør og mva.

Spotprisene stiger en del grunnet tørt vær dessverre. Vi får ikke i pose og sekk. Vi kan kose oss i det fine høstværet, men ulempen er at strømregninga blir noe dyrere

Det er ingen endring i strømprisene for levering frem i tid til tross for høytrykket som ligger fast over Europa og Sør-Norge. Dette hindrer lavtrykk i å komme inn fra vest. 

EC00 melder om 3,3 TWh mindre nedbør enn normalt over Skandinavia neste 10 døgn.

Hydrologisk balanse er på minus 8 TWh, som gir en noe svekket ressurssituasjon.

Spotprisen har steget en del den senere tid på grunn av tørt vær og noe svekket hydrologisk balanse. I øyeblikket produseres det fra kun 65 % av den Nordiske kjernekraftproduksjonen grunnet årlig vedlikehold på enkelte reaktorer. Disse vil komme inn etter hvert og vil være gunstige for prisnivået inn mot og gjennom vinteren.

Forøvrig forventer markedet at spotprisene i Norge skal ligge litt lavere enn det nivået vi har i øyeblikket  ut september og oktober.

Se flere priser hos Nordpool

Bestille strøm kan du gjøre her.

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?