Hjem > Siste nytt > Spotpris for onsdag 27.02.2013

Spotpris for onsdag 27.02.2013

Publisert 27.02.2013, sist oppdatert 05.09.2017

Spotpris (systempris) for onsdag 27.02.2013 ble på 30,8 øre/kWh eksklusive mva.

Som prisene i kartet viser betaler en Oslo kunde 30,7 øre/kWh eksklusive mva, mens en Tromsø kunde betaler 30,5 øre/kWh.

Det settes en spotpris for hver dag. Spotprisen for torsdag blir ikke kjent før ca kl.12:30 onsdag. Det er spotprisen som er kraftleverandørenes fysiske innkjøpspris og det er den prisen kraftprodusentene får når de produserer kraft.

Kunder som ligger på spotprisavtaler hos Gudbrandsdal Energi avregnes etter Konkurransetilsynets krav om månedlig gjennomsnittlig pris som grunnlag. Et lite påslag på de spotprisene du ser i kartet og du har pris ut til kunde eksklusive mva. Mva er på 25%.

Vi har i øyeblikket en magasinfylling på 47,4 % fylling for Skandinavia og en hydrologisk balanse på 18 TWh under normalen.

Værmeldingen for de neste 10 dagene er på 0,5 TWh nedbør over normalen i følge EC. Det er spådd litt varmere enn normalt først i perioden kaldere etter hvert.  Kjernekraftproduksjonen i Skandinavia er god. Den går på 95 % av full produksjon. Kun Oskarshamn 1 ligger ute og det er noen av de andre reaktorene som går på noe redusert effekt.

Til tross for at den hydrologiske balansen er svekket, tror vi prisene for resten av vinteren holder seg på dagens akseptable nivå.  Et prisnivå vi mener kundene våre bør oppfatte som relativt gunstig vinterstid. Til i morgen torsdag tror vi spotprisene svekker seg noe grunnet lavere last som følge av høyere temperaturer og betydelig mer vindkraftproduskjon i Skandinavia.

(Systemprisen er fellesprisen som settes for Skandinavia eksklusive Baltikum. Dernest blir det korrigert for kapasitetsbegrensninger områdene i mellom og spotpris pr. prisområde blir beregnet. Når områdeprisene beregnes er landene i Baltikum med i beregningen).

 

Jan Jansrud

Markedssjef

Gudbrandsdal Energi

Billig strøm bestilles her: www.ge.no

Prisene i kartet er oppgitt i kr/MWh. Flytt komma en plass til venstre og en får resultatet i øre/kWh.

Spotpris for onsdag 27.02.2013

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?