30.10.2014

Spår lav oljepris i lang tid framover

(NTB-Reuters): Oljeprisen kommer til å være lav i minst et par år framover, ifølge eksperter. De siste månedene har oljeprisen gått gjennom det største fallet siden den globale finanskrisen var på sitt verste.

Prisen på både nordsjøolje og amerikansk råolje har falt med 25 prosent siden juni, og torsdag ble et fat nordsjøolje omsatt for om lag 87 dollar. Nedgangen skyldes høy produksjon og lav etterspørsel på verdensmarkedet.

I en spørreundersøkelse som Reuters har foretatt blant 31 oljeanalytikere og økonomer, kommer det fram at ekspertene venter at prisen kommer til å ligge under 100 dollar fatet i både 2015 og 2016. Ifølge svarene blir gjennomsnittsprisen henholdsvis 93,60 og 96,00 dollar per fat de to kommende årene.

Det er en nedgang på 9,60 dollar fatet siden forrige spørreundersøkelse som Reuters gjennomførte i september.

– Selv om det er dårlige nyheter for oljeprodusenter som Norge, er det gode nyheter for verdensøkonomien og for forbrukere i USA, sier senioranalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?