30.10.2014

Spår lav oljepris i lang tid framover

(NTB-Reuters): Oljeprisen kommer til å være lav i minst et par år framover, ifølge eksperter. De siste månedene har oljeprisen gått gjennom det største fallet siden den globale finanskrisen var på sitt verste.

Prisen på både nordsjøolje og amerikansk råolje har falt med 25 prosent siden juni, og torsdag ble et fat nordsjøolje omsatt for om lag 87 dollar. Nedgangen skyldes høy produksjon og lav etterspørsel på verdensmarkedet.

I en spørreundersøkelse som Reuters har foretatt blant 31 oljeanalytikere og økonomer, kommer det fram at ekspertene venter at prisen kommer til å ligge under 100 dollar fatet i både 2015 og 2016. Ifølge svarene blir gjennomsnittsprisen henholdsvis 93,60 og 96,00 dollar per fat de to kommende årene.

Det er en nedgang på 9,60 dollar fatet siden forrige spørreundersøkelse som Reuters gjennomførte i september.

– Selv om det er dårlige nyheter for oljeprodusenter som Norge, er det gode nyheter for verdensøkonomien og for forbrukere i USA, sier senioranalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?