30.10.2014

Spår lav oljepris i lang tid framover

(NTB-Reuters): Oljeprisen kommer til å være lav i minst et par år framover, ifølge eksperter. De siste månedene har oljeprisen gått gjennom det største fallet siden den globale finanskrisen var på sitt verste.

Prisen på både nordsjøolje og amerikansk råolje har falt med 25 prosent siden juni, og torsdag ble et fat nordsjøolje omsatt for om lag 87 dollar. Nedgangen skyldes høy produksjon og lav etterspørsel på verdensmarkedet.

I en spørreundersøkelse som Reuters har foretatt blant 31 oljeanalytikere og økonomer, kommer det fram at ekspertene venter at prisen kommer til å ligge under 100 dollar fatet i både 2015 og 2016. Ifølge svarene blir gjennomsnittsprisen henholdsvis 93,60 og 96,00 dollar per fat de to kommende årene.

Det er en nedgang på 9,60 dollar fatet siden forrige spørreundersøkelse som Reuters gjennomførte i september.

– Selv om det er dårlige nyheter for oljeprodusenter som Norge, er det gode nyheter for verdensøkonomien og for forbrukere i USA, sier senioranalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?