26.02.2016

Søppelsortering forhindrer klimautslipp

Oslo (NTB): God sortering av avfall bidrar til at utslippene av klimagasser i Norge er nesten 5 prosent lavere enn de ellers kunne ha vært.


Det viser beregninger som Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort.


Både næringslivet og husholdningene bidrar. Sortering av avfall i næringslivet bidro ifølge SSBs tall til at utslippene av klimagasser i 2013 ble 1,5 millioner tonn lavere enn de ellers ville vært. Husholdningene bidro til en reduksjon på litt over 1 million tonn. De totale utslippene av klimagasser i Norge lå i 2013 på 53 millioner tonn.


Sorteringen har gjort det mulig å gjenvinne en del av plastavfallet i stedet for å forbrenne det. Det gir reduserte utslipp av CO2.


I tillegg spares atmosfæren for utslipp når organisk materiale forbrennes i stedet for å deponeres, fordi deponering gir metanutslipp når det organiske materialet brytes ned. Forbrenning gir riktignok utslipp av CO2, men klimagassen metan er 25 ganger så potent. (©NTB)

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?