26.02.2016

Søppelsortering forhindrer klimautslipp

Oslo (NTB): God sortering av avfall bidrar til at utslippene av klimagasser i Norge er nesten 5 prosent lavere enn de ellers kunne ha vært.


Det viser beregninger som Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort.


Både næringslivet og husholdningene bidrar. Sortering av avfall i næringslivet bidro ifølge SSBs tall til at utslippene av klimagasser i 2013 ble 1,5 millioner tonn lavere enn de ellers ville vært. Husholdningene bidro til en reduksjon på litt over 1 million tonn. De totale utslippene av klimagasser i Norge lå i 2013 på 53 millioner tonn.


Sorteringen har gjort det mulig å gjenvinne en del av plastavfallet i stedet for å forbrenne det. Det gir reduserte utslipp av CO2.


I tillegg spares atmosfæren for utslipp når organisk materiale forbrennes i stedet for å deponeres, fordi deponering gir metanutslipp når det organiske materialet brytes ned. Forbrenning gir riktignok utslipp av CO2, men klimagassen metan er 25 ganger så potent. (©NTB)

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?