26.02.2016

Søppelsortering forhindrer klimautslipp

Oslo (NTB): God sortering av avfall bidrar til at utslippene av klimagasser i Norge er nesten 5 prosent lavere enn de ellers kunne ha vært.


Det viser beregninger som Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort.


Både næringslivet og husholdningene bidrar. Sortering av avfall i næringslivet bidro ifølge SSBs tall til at utslippene av klimagasser i 2013 ble 1,5 millioner tonn lavere enn de ellers ville vært. Husholdningene bidro til en reduksjon på litt over 1 million tonn. De totale utslippene av klimagasser i Norge lå i 2013 på 53 millioner tonn.


Sorteringen har gjort det mulig å gjenvinne en del av plastavfallet i stedet for å forbrenne det. Det gir reduserte utslipp av CO2.


I tillegg spares atmosfæren for utslipp når organisk materiale forbrennes i stedet for å deponeres, fordi deponering gir metanutslipp når det organiske materialet brytes ned. Forbrenning gir riktignok utslipp av CO2, men klimagassen metan er 25 ganger så potent. (©NTB)

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?