Hjem > Siste nytt > Sommerpris på strøm

Sommerpris på strøm

Thomas Gundersen
Publisert 04.11.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Sommer og badevann er det riktig nok ikke, men prisen på strøm er like lav som den var i juni og juli. Foto: Mona Adolfsen

(Europower): I forrige uke falt den gjennomsnittlige spotprisen ytterligere og er nå på det laveste siden midten av juni.

Mildt og vått vær har sørget for godt påfyll i magasinene og lavt forbruk. Det har gjort at spotprisen for andre uke på rad har falt betydelig og er nå på det laveste siden uke 25.

På bare fem uker har den gjennomsnittlige spotisen falt med over 10 euro/MWh og var forrige uke på 24,16 euro/MWh. Det er sammenlignbart med strømprisen i sommer, da laveste ukepris var 23,17 euro/MWh. Kun fem uker tidligere i år har hatt lavere pris enn uke 44.

Les også: Priskollaps i Sør-Norge.

Inneværende uke er det også ventet lave spotpriser, selv om den gjennomsnittlige priser trolig vil gå noe opp fra uke 44 til uke 45. Ukekontrakten stengte fredag på 26,50 euro/MWh, hvilket vil si at markedet forventer en økt spotpris sammenlignet med forrige uke. Spotpris i dag, på 22,08 euro/MWh, tilsier imidlertid at vi også denne uken kan forvente sommerpris på strøm dersom været forblir relativt uendret.

Mona Adolfsen,
Eurpower

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?