04.11.2014

Sommerpris på strøm

Sommer og badevann er det riktig nok ikke, men prisen på strøm er like lav som den var i juni og juli. Foto: Mona Adolfsen

(Europower): I forrige uke falt den gjennomsnittlige spotprisen ytterligere og er nå på det laveste siden midten av juni.

Mildt og vått vær har sørget for godt påfyll i magasinene og lavt forbruk. Det har gjort at spotprisen for andre uke på rad har falt betydelig og er nå på det laveste siden uke 25.

På bare fem uker har den gjennomsnittlige spotisen falt med over 10 euro/MWh og var forrige uke på 24,16 euro/MWh. Det er sammenlignbart med strømprisen i sommer, da laveste ukepris var 23,17 euro/MWh. Kun fem uker tidligere i år har hatt lavere pris enn uke 44.

Les også: Priskollaps i Sør-Norge.

Inneværende uke er det også ventet lave spotpriser, selv om den gjennomsnittlige priser trolig vil gå noe opp fra uke 44 til uke 45. Ukekontrakten stengte fredag på 26,50 euro/MWh, hvilket vil si at markedet forventer en økt spotpris sammenlignet med forrige uke. Spotpris i dag, på 22,08 euro/MWh, tilsier imidlertid at vi også denne uken kan forvente sommerpris på strøm dersom været forblir relativt uendret.

Mona Adolfsen,
Eurpower

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?