04.11.2014

Sommerpris på strøm

Sommer og badevann er det riktig nok ikke, men prisen på strøm er like lav som den var i juni og juli. Foto: Mona Adolfsen

(Europower): I forrige uke falt den gjennomsnittlige spotprisen ytterligere og er nå på det laveste siden midten av juni.

Mildt og vått vær har sørget for godt påfyll i magasinene og lavt forbruk. Det har gjort at spotprisen for andre uke på rad har falt betydelig og er nå på det laveste siden uke 25.

På bare fem uker har den gjennomsnittlige spotisen falt med over 10 euro/MWh og var forrige uke på 24,16 euro/MWh. Det er sammenlignbart med strømprisen i sommer, da laveste ukepris var 23,17 euro/MWh. Kun fem uker tidligere i år har hatt lavere pris enn uke 44.

Les også: Priskollaps i Sør-Norge.

Inneværende uke er det også ventet lave spotpriser, selv om den gjennomsnittlige priser trolig vil gå noe opp fra uke 44 til uke 45. Ukekontrakten stengte fredag på 26,50 euro/MWh, hvilket vil si at markedet forventer en økt spotpris sammenlignet med forrige uke. Spotpris i dag, på 22,08 euro/MWh, tilsier imidlertid at vi også denne uken kan forvente sommerpris på strøm dersom været forblir relativt uendret.

Mona Adolfsen,
Eurpower

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?