04.11.2014

Sommerpris på strøm

Sommer og badevann er det riktig nok ikke, men prisen på strøm er like lav som den var i juni og juli. Foto: Mona Adolfsen

(Europower): I forrige uke falt den gjennomsnittlige spotprisen ytterligere og er nå på det laveste siden midten av juni.

Mildt og vått vær har sørget for godt påfyll i magasinene og lavt forbruk. Det har gjort at spotprisen for andre uke på rad har falt betydelig og er nå på det laveste siden uke 25.

På bare fem uker har den gjennomsnittlige spotisen falt med over 10 euro/MWh og var forrige uke på 24,16 euro/MWh. Det er sammenlignbart med strømprisen i sommer, da laveste ukepris var 23,17 euro/MWh. Kun fem uker tidligere i år har hatt lavere pris enn uke 44.

Les også: Priskollaps i Sør-Norge.

Inneværende uke er det også ventet lave spotpriser, selv om den gjennomsnittlige priser trolig vil gå noe opp fra uke 44 til uke 45. Ukekontrakten stengte fredag på 26,50 euro/MWh, hvilket vil si at markedet forventer en økt spotpris sammenlignet med forrige uke. Spotpris i dag, på 22,08 euro/MWh, tilsier imidlertid at vi også denne uken kan forvente sommerpris på strøm dersom været forblir relativt uendret.

Mona Adolfsen,
Eurpower

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?