04.08.2014

Solenergi dekket opptil 14 prosent av dansk juli-forbruk

Havnen_1_(solceller)(Montel) I løpet av de tyve første dagene av juli har småskala solcelleanlegg kunnet dekke opptil 14 prosent av det danske elforbruket, viser nye tall fra systemoperatøren Energinet.dk. Foto Wikimedia commons RhinoMind.

I samme periode har anleggene dekket i snitt om lag 3,5 prosent av forbruket, men den 19. juli mellom klokken 14 og 15 gikk andelen av forbruket som var dekket gjennom solceller opptil 13,7 prosent, ifølge bladet Ingeniøren

27 timer i perioden kom produksjonen opp til 10 prosent eller mer av forbruket.

Energinet.dk peker samtidig på at solvarmen man har sett i juli har medført at effekten av solcellene reduseres. Dermed er fremdeles produksjonstoppen fra 30. mai offisiell dansk rekord. Da ble det produsert 485 MW med solcelle-strøm klokken 13.15 på ettermiddagen, skriver bladet.

Øystein Meland

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?