04.08.2014

Solenergi dekket opptil 14 prosent av dansk juli-forbruk

Havnen_1_(solceller)(Montel) I løpet av de tyve første dagene av juli har småskala solcelleanlegg kunnet dekke opptil 14 prosent av det danske elforbruket, viser nye tall fra systemoperatøren Energinet.dk. Foto Wikimedia commons RhinoMind.

I samme periode har anleggene dekket i snitt om lag 3,5 prosent av forbruket, men den 19. juli mellom klokken 14 og 15 gikk andelen av forbruket som var dekket gjennom solceller opptil 13,7 prosent, ifølge bladet Ingeniøren

27 timer i perioden kom produksjonen opp til 10 prosent eller mer av forbruket.

Energinet.dk peker samtidig på at solvarmen man har sett i juli har medført at effekten av solcellene reduseres. Dermed er fremdeles produksjonstoppen fra 30. mai offisiell dansk rekord. Da ble det produsert 485 MW med solcelle-strøm klokken 13.15 på ettermiddagen, skriver bladet.

Øystein Meland

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?