27.02.2015

Skal forhandle om elbilfordeler i mars

(Montel) Fredningstiden for elbilfordelene går mot slutten fordi antall solgte elbiler nærmer seg 50.000. Venstre vil kjempe for at fordelene skal bestå.

I begynnelsen av mars skal regjeringspartiene Høyre og Frp sammen med søttepartiene Krf og Vestre forhandle om alle bil- og drivstoffavgifter.

Da klimaforliket ble inngått på Stortinget i 2012 ble elbilfordelene fredet til 2017 eller til 50.000 solgte biler. Per 23. februar var det solgt 44.585 elbiler i Norge, og forstsetter salget i samme tempo, nås grensen på 50.000 den 5. mai.

Finansminister Siv Jensen (Frp) kan dermed begynne å fjerne elbilavgiftene hvis hun ønsker det.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til NTB at partiet vil kjempe for at dagens elbilfordeler skal bestå.

– Vi vil at fordelene skal fortsette videre og at vi skal bruke fordeler nettopp for å få folk til å ta grønne valg, sier Grande.

Avgiftsforhandlingene skal være ferdige i mai og kan legges fram sammen med revidert statsbudsjett 19. mai.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?