27.02.2015

Skal forhandle om elbilfordeler i mars

(Montel) Fredningstiden for elbilfordelene går mot slutten fordi antall solgte elbiler nærmer seg 50.000. Venstre vil kjempe for at fordelene skal bestå.

I begynnelsen av mars skal regjeringspartiene Høyre og Frp sammen med søttepartiene Krf og Vestre forhandle om alle bil- og drivstoffavgifter.

Da klimaforliket ble inngått på Stortinget i 2012 ble elbilfordelene fredet til 2017 eller til 50.000 solgte biler. Per 23. februar var det solgt 44.585 elbiler i Norge, og forstsetter salget i samme tempo, nås grensen på 50.000 den 5. mai.

Finansminister Siv Jensen (Frp) kan dermed begynne å fjerne elbilavgiftene hvis hun ønsker det.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til NTB at partiet vil kjempe for at dagens elbilfordeler skal bestå.

– Vi vil at fordelene skal fortsette videre og at vi skal bruke fordeler nettopp for å få folk til å ta grønne valg, sier Grande.

Avgiftsforhandlingene skal være ferdige i mai og kan legges fram sammen med revidert statsbudsjett 19. mai.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?