27.02.2015

Skal forhandle om elbilfordeler i mars

(Montel) Fredningstiden for elbilfordelene går mot slutten fordi antall solgte elbiler nærmer seg 50.000. Venstre vil kjempe for at fordelene skal bestå.

I begynnelsen av mars skal regjeringspartiene Høyre og Frp sammen med søttepartiene Krf og Vestre forhandle om alle bil- og drivstoffavgifter.

Da klimaforliket ble inngått på Stortinget i 2012 ble elbilfordelene fredet til 2017 eller til 50.000 solgte biler. Per 23. februar var det solgt 44.585 elbiler i Norge, og forstsetter salget i samme tempo, nås grensen på 50.000 den 5. mai.

Finansminister Siv Jensen (Frp) kan dermed begynne å fjerne elbilavgiftene hvis hun ønsker det.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til NTB at partiet vil kjempe for at dagens elbilfordeler skal bestå.

– Vi vil at fordelene skal fortsette videre og at vi skal bruke fordeler nettopp for å få folk til å ta grønne valg, sier Grande.

Avgiftsforhandlingene skal være ferdige i mai og kan legges fram sammen med revidert statsbudsjett 19. mai.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?