23.04.2014

Sant eller usant om elbil?

Elbil.no.

Det florerer med negative påstander om elbiler. Ikke så rart det nå som de begynner å bli populære. Vi forsøker å rydde opp i misforståelsene.

Nedenfor har vi trukket fram de mest vanlige mytene. Klikk på tittelen med lenke, og du får opp et komprimert svar med lenker til videre kunnskap. De andre mytene jobber vi med å publisere i nærmeste framtid. Under er det også mange andre artikler som tar for seg ulike forhold som kan gjøre oss usikre på elbilens fortreffelighet.


  1. Elbilkø i kollektivfeltet stopper bussen
  2. Det blir stadig færre dieselbiler
  3. Kun rikinger kjøper elbil
  4. Elbiler har like høye CO2-utslipp som vanlige biler
  5. Batteriene i elbiler er en potensiell miljøbombe
  6. Elbilene har for dårlig rekkevidde
  7. Elbiler er ekstrabiler, gjerne den tredje, i familiene
  8. Ingen vil kjøpe elbil uten generøse incentiver
  9. Elbil er privatbilisme - ikke for varetransport
  10. Elbiler tar like stor plass som andre biler i byen

 


Elbil og buss

PUBLISERT 20. MARS 2014

Elbil nummer to eller tre


Myte: Elbilen blir kjøpt inn i tillegg til vanlig bil og erstatter bruk av kollektivtransport og sykkel.PUBLISERT 19. MARS 2014

Elbil gir høyere utslipp


Myte: Norske elbiler kjører på kullkraftverk fra Europa og batteriproduksjon gjør at elbilen har høyere utslipp enn vanlige biler.
Tesla

PUBLISERT 19. MARS 2014

Kun rikinger kjøper elbil


Myte: Det er bare rikinger fra Asker og Bærum som kjøper elbil som bil nummer to eller tre for å kunne snike i kollektivfeltet.Renault Twizy

PUBLISERT 29. OKTOBER 2013

Elbiler har ikke farlige magnetfelt


Mange har lurt på om magnetiske felt fra elbiler kunne være skadelige. Nå konkluderer SINTEF med at du kan ta det helt med ro.
PUBLISERT 20. AUGUST 2013

Gratis bompenger er viktigste fordel


Det ble konklusjonen da medlemmene i Norsk Elbilforening fikk rangere de tre viktigste elbilgodene. Nesten én av fire prioriterer å slippe bompengeregningen.PUBLISERT 09. JULI 2013

Elbilen erstatter fossilbilen


Hele 1.628 av 1.858 svarer bekreftende i Norsk Elbilforenings store medlemsundersøkelse.
Ladestasjon

PUBLISERT 03. JANUAR 2013

Utslippsfri lading


Ifølge det europeiske systemet for opprinnelsesgarantert strøm, er bare en fjerdedel av norsk strømforbruk fra fornybare kilder. Resten er fossil- og atomkraft. Elbilforeningen sørger for at alle norske elbiler kjører på garantert 100 % fornybar energi.Elbilbatteri

PUBLISERT 28. NOVEMBER 2012

Nytt liv for batterier i elbil


Batteripakken i elbiler kan ha stor verdi for gjenbruk i batteribanker. Gamle batterier kan få nytt liv som energilager i et skalerbart system sammen med fornybar energi.
PUBLISERT 07. NOVEMBER 2012

Er elbiler egentlig miljøvennlige?


Fra tid til annen fremsettes det påstander i media som i større eller mindre grad antyder at elbilen ikke er miljøvennlig. Grønn Bil har tatt for seg noen av de mest typiske, kritiske spørsmålene og forsøkt å gi balanserte svar.Klimaforlik

PUBLISERT 04. SEPTEMBER 2012

Elbil erstatter fossilbiler


En spørreundersøkelse blant medlemmer i Norsk Elbilforening viser at 4 av 5 elbilister kjørte mest fossilbil før de kjøpte elbil. Samtidig oppgir 93 prosent at de bruker elbilen til daglig. Resultatene tyder på at elbilen i hovedsak erstatter bruk av fossile biler.
Elbil

PUBLISERT 28. JUNI 2012

Er elbilen miljøvennlig?


Det kommer med jevne mellomrom påstander om at elbilen er mer eller mindre miljøvennlig. Det korrekte er at elbilen er mindre miljøbelastende enn fossile biler.PUBLISERT 03. FEBRUAR 2012

Elbilen – strømsluk eller ressurs?


Det er gjort mange beregninger på elbilens forbruk av strøm. Vi kan grovt skissere at elbilens innvirkning på det totale strømnettet kan være totalt ubetydelig eller total kollaps. Hvis vi tror «ekspertenes uttalelser».

 
Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?