20.02.2018

Sammendrag av kundetilfredsheten i privatmarkedet, Norge 2017

Tilfredsheten med strømmetjenester stiger markant fra i fjor, mens videregående skole går mest tilbake. Det er bredbåndsselskapene som samlet sett har de minst fornøyde kundene. 

Gudbrandsdal Energi er selskapet som topper denne oversikten, og med en kundetilfredshet på 81 så er hovedvekten av kundene svært godt tilfredse. 

Les også: Gudbrandsdal Energi til topps i EPSI-måling 2017.

Videre så var det en del banker som også fikk meget gode tilbakemeldinger fra sine kunder. Skandiabanken (Sbanken) skåret nok en gang best, men både Handelsbanken, Eika Alliansen og Sparebanken Sør fikk resultater over 75. 

Bredbåndskundene til Get er de minst tilfredse i denne oversikten, men det er en rekke andre internettleverandører og TV distributører som må jobbe hardt for å styrke kundetilfredsheten. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Analysen av 2017 tallene viser at det nok en gang er kvinnene som er mest tilfredse med ulike varer og tjenester, samt at kundetilfredsheten også i år stiger med alderen på kundene. 

Når tallene brytes ned på fylkesnivå, så viser analysen at kunder bosatt i VestAgder uttrykker høy tilfredshet og lojalitet med ulike tjenester. Kunder bosatt i Oppland er til sammenligning mindre tilfredse. Lojaliteten til kundene er svakest i Akershus, Oslo og Hordaland. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?