20.02.2018

Sammendrag av kundetilfredsheten i privatmarkedet, Norge 2017

Tilfredsheten med strømmetjenester stiger markant fra i fjor, mens videregående skole går mest tilbake. Det er bredbåndsselskapene som samlet sett har de minst fornøyde kundene. 

Gudbrandsdal Energi er selskapet som topper denne oversikten, og med en kundetilfredshet på 81 så er hovedvekten av kundene svært godt tilfredse. 

Les også: Gudbrandsdal Energi til topps i EPSI-måling 2017.

Videre så var det en del banker som også fikk meget gode tilbakemeldinger fra sine kunder. Skandiabanken (Sbanken) skåret nok en gang best, men både Handelsbanken, Eika Alliansen og Sparebanken Sør fikk resultater over 75. 

Bredbåndskundene til Get er de minst tilfredse i denne oversikten, men det er en rekke andre internettleverandører og TV distributører som må jobbe hardt for å styrke kundetilfredsheten. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Analysen av 2017 tallene viser at det nok en gang er kvinnene som er mest tilfredse med ulike varer og tjenester, samt at kundetilfredsheten også i år stiger med alderen på kundene. 

Når tallene brytes ned på fylkesnivå, så viser analysen at kunder bosatt i VestAgder uttrykker høy tilfredshet og lojalitet med ulike tjenester. Kunder bosatt i Oppland er til sammenligning mindre tilfredse. Lojaliteten til kundene er svakest i Akershus, Oslo og Hordaland. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?