20.02.2018

Sammendrag av kundetilfredsheten i privatmarkedet, Norge 2017

Tilfredsheten med strømmetjenester stiger markant fra i fjor, mens videregående skole går mest tilbake. Det er bredbåndsselskapene som samlet sett har de minst fornøyde kundene. 

Gudbrandsdal Energi er selskapet som topper denne oversikten, og med en kundetilfredshet på 81 så er hovedvekten av kundene svært godt tilfredse. 

Les også: Gudbrandsdal Energi til topps i EPSI-måling 2017.

Videre så var det en del banker som også fikk meget gode tilbakemeldinger fra sine kunder. Skandiabanken (Sbanken) skåret nok en gang best, men både Handelsbanken, Eika Alliansen og Sparebanken Sør fikk resultater over 75. 

Bredbåndskundene til Get er de minst tilfredse i denne oversikten, men det er en rekke andre internettleverandører og TV distributører som må jobbe hardt for å styrke kundetilfredsheten. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Analysen av 2017 tallene viser at det nok en gang er kvinnene som er mest tilfredse med ulike varer og tjenester, samt at kundetilfredsheten også i år stiger med alderen på kundene. 

Når tallene brytes ned på fylkesnivå, så viser analysen at kunder bosatt i VestAgder uttrykker høy tilfredshet og lojalitet med ulike tjenester. Kunder bosatt i Oppland er til sammenligning mindre tilfredse. Lojaliteten til kundene er svakest i Akershus, Oslo og Hordaland. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?