20.02.2018

Sammendrag av kundetilfredsheten i privatmarkedet, Norge 2017

Tilfredsheten med strømmetjenester stiger markant fra i fjor, mens videregående skole går mest tilbake. Det er bredbåndsselskapene som samlet sett har de minst fornøyde kundene. 

Gudbrandsdal Energi er selskapet som topper denne oversikten, og med en kundetilfredshet på 81 så er hovedvekten av kundene svært godt tilfredse. 

Les også: Gudbrandsdal Energi til topps i EPSI-måling 2017.

Videre så var det en del banker som også fikk meget gode tilbakemeldinger fra sine kunder. Skandiabanken (Sbanken) skåret nok en gang best, men både Handelsbanken, Eika Alliansen og Sparebanken Sør fikk resultater over 75. 

Bredbåndskundene til Get er de minst tilfredse i denne oversikten, men det er en rekke andre internettleverandører og TV distributører som må jobbe hardt for å styrke kundetilfredsheten. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Analysen av 2017 tallene viser at det nok en gang er kvinnene som er mest tilfredse med ulike varer og tjenester, samt at kundetilfredsheten også i år stiger med alderen på kundene. 

Når tallene brytes ned på fylkesnivå, så viser analysen at kunder bosatt i VestAgder uttrykker høy tilfredshet og lojalitet med ulike tjenester. Kunder bosatt i Oppland er til sammenligning mindre tilfredse. Lojaliteten til kundene er svakest i Akershus, Oslo og Hordaland. 

Det er gjennomført ca 12.000 intervjuer per telefon av privatkunder i alderen 18 – 79. Alle resultater presenteres på en skala fra 0 – 100. Et resultat over 75 er meget bra, mens en kundetilfredshet under 60 er å anse som dårlig.

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?