18.11.2015

Samarbeid med Norway Freeride

Gudbrandsdal Energi har inngått samarbeid med Norway Freeride.

Norway Freeride er en paraplyorganisasjon for Norwegian Freeride Series, konkurransene i den norske frikjøringscupen for ski- og snowboardkjørere.

Norwegian Freeride Series er den høyest rangerte frikjøringscupen i Nord-Europa og en kvalifiseringscup for Freeride World Tour (Freeride World Qualifier). Det kjøres til sammen fire klasser: Alpint og Snowboard hvorav hver av disse er oppdelt i en kvinneklasse og en herreklasse.

Hva er frikjøring?

Frikjøring er enkelt forklart at utøverne tar seg ned en fjellside på ski eller snowboard, utenfor preparerte løyper. De dømmes av et dommerpanel på linjevalg, kontroll, flyt, hopp og evnt. fall. Det er et startområde på toppen og et målområde i bunnen. Det er det hele. Alt i mellom er naturlig og rent. Ingen porter, ingen preparerte løyper, ingen kunstige hopp. Den som takler dette på beste måte vinner. DET er frikjøring!

I 2016 blir det gjennomført tre arrangementer i Norge: Sogndal Freeride, Sauda Backcountry Challenge og Røldal Freeride Challenge.


- Sogndal Freeride: 17.-20. februar (4-stjerners-arrangement)

- Sauda Backcountry Challenge: 1.-2. april (2-stjernes-arrangement)

- Røldal Freeride Challenge: 21.-24. april (4-stjernes-arranement)


Følg den norske Freeridecupen her


Norge hevder seg internasjonalt

Norge har kommende sesong to utøvere som skal kjempe i det internasjonale World Freeride Tour. Det er Dennis Risvold fra Vågå som konkurrerer i alpint og Kjersti Buaas fra Trondheim som konkurrerer i snowboard.

Dennis satser stort på freeride og er et velkjent ansikt i miljøet gjennom mange år. Kjersti har nylig tatt steget ut av parken for å utvide sine horisonter. Vi gleder oss til å følge med på hva de presterer.

Hvorfor et slikt samarbeid?

Utøverne i freeridesirkuset representerer "norske idealer" og norsk identitet - friske, unge, tøffe skikjørere og friluftsentusiaster som konkurrerer på ski/brett i den Norske fjellheimen. De er opptatt av miljø og klima, noe vi anser som meget viktige og sunne verdier.

Frikjøringsmiljøet består av friluftsinteresserte mennesker, som elsker å stå på ski/brett og alle er velkomne. Stemningen på de forskjellige arrangementene er på topp, og frikjøring som vintersport er på full fart frem i Norge. Gudbrandsdal Energi ønsker å være en del av dette og ser frem til å stille som hovedsamarbeidspartner for Norway Freeride.


Følg Norway Freeride på Facebook


Norwegian-freeride

Fra Vågå Freeride 2015. Alle arrangementene går for seg i naturskjønne omgivelser. Foto: Thomas Gundersen (Gudbrandsdal Energi)

Arrangementene dekkes av representanter fra Fri Flyt og egne filmteam. Sendingene blir sendt på FFTV (Fri Flyt TV). Opptakene blir også lagt ut på YouTube og i ymse sosiale kanaler.

Litt historie

Den Norske freeridecupen startet i 2007, der det ble kjørt konkurranser i Lofoten, Hemsedal, Sauda og Røldal. Ettersom sporten har vokst har cupen blitt den viktigste arenaen for Norsk frikjøring på ski og snowboard. For vært år har antall arrangementer variert fra fire til seks.

Norway Freeride Cup ble i 2015 innlemmet i Freeride World Tour-systemet og byttet i den forbindelse navn til Norwegian Freeride Series. Serien er dermed en Freeride World Qualifier-serie, og i samme system som konkurransene i Østerike, Frankrike og Sveits. Alle konkurransene må møte en rekke krav relatert til sikkerhet, kvalitet, teknisk gjennomførbarhet og ikke minst evnen til å skape en god atmosfære for utøvere og tilskuere.

Norway Freeride er basert på frivillig arbeid, utført av en gruppe dedikerte skikjørere og snowboardkjørere.

Vi i Gudbrandsdal Energi ønsker utøvere og arrangører lykke til i kommende sesong, og vi gleder oss til å delta på arrangementene som samarbeidspartner!

Her er en teaser for Røldal Freeride Challenge 2016:


Nesten 90% av nettselskapene unngår funksjonelt skille

De aller fleste nettselskapene slipper unna det såkalte funksjonelle skillet, etter at Kristelig Folkeparti denne uken besluttet å støtte Senterpartiets forslag om å sette grensen ved 30.000 nettkunder.

Les mer

Blockchain vil bli like viktig som internett

Blockchain-teknologi kan senke transaksjonskostnadene og åpne nye muligheter i kraftmarkedet, ifølge ekspertene på Energi Norges fremtidsseminar denne uken.

Les mer

Halve Norge har fått ny smart strømmåler

NVE forteller at ved utgangen av 2017 hadde halvparten av norske strømkunder fått installert en ny, smart strømmåler.

Les mer

Forbrukertilsynet: Strømbransjen på klagetoppen i 2017

Strømbransjen var sammen med avisbransjen og mobilbransjen på klagetoppen hos Forbrukertilsynet i året som gikk.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]