15.08.2014

Sahara Forest Project

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKilde Belona.


Sahara Forest Project (SFP) er integrerte miljøløsninger og et konkret og karbonnegativt tilsvar på energi-, vann- og matutfordringene verden står overfor. SFP bruker det vi har nok av; ørken, saltvann, sol og CO2, til å produsere det vi trenger mer av; ren mat, energi, ferskvann og grønne arbeidsplasser. Bellona er en av stifterne og medeier i Sahara Forest Project.

Vår tids største utfordringer er tilgang til viktige ressurser som rent vann, ren energi og bærekraftig produksjon av mat. I lavtliggende ørkenområder med begrenset vann og matsikkerhet, men med store muligheter for fornybar energi, kan Sahara Forest Project tilby en fremtidsrettet løsning med et betydelig lønnsomhetspotensial.

Sahara Forest Project møter kronprinsen
Nyskapende og konkret løsning

Sahara Forest Project er en nyskapende og konkret løsning på energi-, vann- og matutfordringene og basert på prinsippet om en «trippel bunnlinje». Det vil si at aktivitetene skal være bra for folk, bra for miljøet og være finansielt lønnsomme.

Bellona er både en av grunnleggerne av stiftelsen Sahara Forest Project og en av medeierne i Sahara Forest Project AS.

Stiftelsen Sahara Forest Project legger til rette for og fremmer forskning, kunnskap og teknologibruk som gjør det mulig å dyrke land og skape nye arbeidsplasser ved lønnsom produksjon av mat, vann, biomasse og energi.

Sahara Forest Project AS er et norsk aksjeselskap. Selskapets formål er å skape lønnsom innovasjon og miljøriktige løsninger for produksjon av mat, vann og energi. Målet nås ved å etablere Sahara Forest Projects teknologi i aktuelle land.

Teknologiene

Inspirert av naturen har Sahara Forest Project utviklet et system av teknologier hvor avfall fra en teknologi brukes som ressurs for en annen. Velprøvde og kommersielle teknologierbenyttes. Det unike er at synergiene mellom teknologiene utnyttes og utvikles.

Kjerneteknologiene er saltvannskjølte drivhus, konsentrert solkraft og system for å dyrke nyttevekster utendørs under brennhet sol.

Men teknologiene er bare en del av det hele. For virkelig og lykkes må Sahara Forest Projects anlegg være godt integrert i lokalmiljøet og tilby muligheter for sysselsetting, produksjon og kunnskapsoverføring.

Fra visjon til virkelighet

De første mulighetsstudiene av Sahara Forest Projects konsept ble presentert på FNs klimatoppmøte i København i 2009 (COP 15). Under klimaforhandlingene i Doha (COP18) tre år senere kunne delegater besøke det første pilotanlegget i full drift. Den operasjonelle driften har gitt banebrytende resultater som dokumenter at Sahara Forest Project ikke bare kan etableres, men kan få det til å spire og gro i noen av verdens varmeste og tørreste områder.

Mer om Sahara Forest Project: www.saharaforestproject.com

Sahara Forest Project kan følges på FacebookTwitter og Google+

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?