15.08.2014

Sahara Forest Project

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKilde Belona.


Sahara Forest Project (SFP) er integrerte miljøløsninger og et konkret og karbonnegativt tilsvar på energi-, vann- og matutfordringene verden står overfor. SFP bruker det vi har nok av; ørken, saltvann, sol og CO2, til å produsere det vi trenger mer av; ren mat, energi, ferskvann og grønne arbeidsplasser. Bellona er en av stifterne og medeier i Sahara Forest Project.

Vår tids største utfordringer er tilgang til viktige ressurser som rent vann, ren energi og bærekraftig produksjon av mat. I lavtliggende ørkenområder med begrenset vann og matsikkerhet, men med store muligheter for fornybar energi, kan Sahara Forest Project tilby en fremtidsrettet løsning med et betydelig lønnsomhetspotensial.

Sahara Forest Project møter kronprinsen
Nyskapende og konkret løsning

Sahara Forest Project er en nyskapende og konkret løsning på energi-, vann- og matutfordringene og basert på prinsippet om en «trippel bunnlinje». Det vil si at aktivitetene skal være bra for folk, bra for miljøet og være finansielt lønnsomme.

Bellona er både en av grunnleggerne av stiftelsen Sahara Forest Project og en av medeierne i Sahara Forest Project AS.

Stiftelsen Sahara Forest Project legger til rette for og fremmer forskning, kunnskap og teknologibruk som gjør det mulig å dyrke land og skape nye arbeidsplasser ved lønnsom produksjon av mat, vann, biomasse og energi.

Sahara Forest Project AS er et norsk aksjeselskap. Selskapets formål er å skape lønnsom innovasjon og miljøriktige løsninger for produksjon av mat, vann og energi. Målet nås ved å etablere Sahara Forest Projects teknologi i aktuelle land.

Teknologiene

Inspirert av naturen har Sahara Forest Project utviklet et system av teknologier hvor avfall fra en teknologi brukes som ressurs for en annen. Velprøvde og kommersielle teknologierbenyttes. Det unike er at synergiene mellom teknologiene utnyttes og utvikles.

Kjerneteknologiene er saltvannskjølte drivhus, konsentrert solkraft og system for å dyrke nyttevekster utendørs under brennhet sol.

Men teknologiene er bare en del av det hele. For virkelig og lykkes må Sahara Forest Projects anlegg være godt integrert i lokalmiljøet og tilby muligheter for sysselsetting, produksjon og kunnskapsoverføring.

Fra visjon til virkelighet

De første mulighetsstudiene av Sahara Forest Projects konsept ble presentert på FNs klimatoppmøte i København i 2009 (COP 15). Under klimaforhandlingene i Doha (COP18) tre år senere kunne delegater besøke det første pilotanlegget i full drift. Den operasjonelle driften har gitt banebrytende resultater som dokumenter at Sahara Forest Project ikke bare kan etableres, men kan få det til å spire og gro i noen av verdens varmeste og tørreste områder.

Mer om Sahara Forest Project: www.saharaforestproject.com

Sahara Forest Project kan følges på FacebookTwitter og Google+

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?