10.08.2012

Ringhals undersöker reaktortank efter belgiska problem

Ringhals undersöker reaktortank efter belgiska problem

(Montel) En belgisk reaktor med samma tillverkare som Ringhals 2 har ställs av efter defekter i reaktortanken och det svenska kärnkraftverket ska nu inspektera sin reaktortank vid den revision som inleds den 15 september.

Det handlar om den belgiska kärnkraftreaktor Doel 3 som har tillfälligt stängs av efter att operatören fått indikationer på att det finnas ett stort antal defekter i reaktortryckkärlet. Tillverkaren av reaktorn är densamma som har tillverkat Ringhals 2 och den svenska Strålsäkerhetsmyndigheten följer därför utvecklingen i Belgien noggrant.

– Vi har inte hört från Ringhals 2 att de skulle ha problem av det här slaget. Men om resultaten kommer att leda till att myndigheten ställer ytterligare krav på den provning som Ringhals planerar att genomföra av Ringhals 2 i september är ännu för tidigt att säga, säger Lars Skånberg, enhetschef på Strålsäkerhetsmyndigheten.

Reaktortanken i Ringhals 2 kommer att genomgå en ordinarie tioårsinspektion(en) under årets revision, som inleds den 15 september, uppger Ringhals. Revisionen förlängdes tidigare i veckan med fyra dagar fram till 22 oktober.

”Det är normalt en omfattande provning men vi kommer nu också att ta hänsyn till de belgiska resultaten, som vi fortlöpande kommer att få ta del av”, skriver Ringhals i ett pressmeddelande.

Nå er vannmagasinene 83,2 prosent fulle

Vannkraften er både en fornybar og fleksibel energikilde. Så lenge det er nok vann i magasinene kan strømproduksjonen justeres i takt med behovet og strømprisene.

Les mer

Omsetter for 19,9 millioner pr. ansatt

Olje- og gassbransjen er Norges største og viktigste bransje, og det er ingen som kommer i nærheten av de enorme beløpene som dras inn fra virksomheten i Nordsjøen. Faktisk er Norges nest største næring, næringen som leverer utstyr og tjenester til olje- og gassbransjen.

Les mer

Grønne skatter reduserer olje- og gassetterspørselen allerede før de innføres

SSB-forskeren Halvor Briseid Storrøsten har i en ny forskningsstudie undersøkt hvordan nye skatter og avgifter på utslipp påvirker utslippene.

Som en del av arbeidet har han utviklet en dynamisk modell som viser hvordan omstillingen av elektrisitetssektoren påvirkes på veien mot utslippssamfunnet.

Les mer

Brannfarlig nattvask i over 500.000 hjem

I tre av ti norske hjem blir vaskemaskin eller oppvaskmaskin brukt nattestid eller når ingen er hjemme. En av åtte setter også tørketrommelen i gang før de legger seg eller forlater boligen. Nå advarer brannfaglige eksperter mot denne praksisen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]