10.10.2017

Reisebrev fra Kjetil Jansrud oktober 2017

Kvartalsrapport Q3 2017 - Attacking Vikings. Eller Reisebrev da, som det også heter.


Oktober. Du vet den følelsen når du våkner opp litt for kald. Du skulle tatt på deg lue. Det var ikke t-skjorte temperatur utendørs allikevel. Den første morgenen du må skrape rim av ruta på bilen. Løvet faller av. Du har mer lyst på varm kakao enn et glass kald melk. Den følelsen har jeg unngått i en måned nå og alternativet anbefales på det varmeste. Pun intended.

Valle Nevado ligger på 3000moh i Chile og har levert en måned lang påskejobb for The Attacking Vikings gjennom hele september. Minusgrader om natten, pluss 10 og strålende sol rundt klokka 12. Slik blir det stemning av. Om «brakkesjuka» dog er kraftig på slutten av en måned hvor man praktisk talt bor på en parkeringsplass uten sosiale muligheter, så er gleden over en av verdens beste snøforhold på denne tiden av året desto sterkere. 

September er gjerne måneden hvor vi sesongarbeidere anser vinterhalvåret som i gang. Det er nå det er slutt på tiden hvor fokuset dreier seg rundt den grunnleggende fysiske formen og forberedelsene går fra å være sterkest mulig til å utvikle seg selv og hverandre på de skitekniske nyvinningene. Og kjapt oppsummert: Vi har fått en fantastisk start. 

Alpinlandslaget legger ambisiøse planer og når man kan returnere til moderlandet i Oktober med bagasjen full av gjennomførte nevnte planer, da er man rett og slett positiv til hva som venter. Aksel er tilbake og blir bedre og bedre hvor hver dag som går etter kneoperasjonen han hadde i Februar. Aleksander Kilde ser fryktelig sterk ut og spås en lysende sesong av undertegnede (note to self: å få han til og bytte til HEAD – samme skimerke som Aksel og meg – virker å ha vært en avgjørelse om kan bite oss i leggen.) Jeg kjører bedre enn på samme tid i fjoråret og de unge talentene vi hadde med oss denne samlingen leverte på et nivå hvor man allerede nå kan spå en bredere tropp og enda mer kommende moro for Norske alpintilhengere. Jeg er for øvrig usikker på om alpintilhenger kan brukes uten at den kobles på biler, men vi lar den stå.

Positiviteten denne samlingen er også et resultat av knallhard jobbing gjennom samtlige måneder med plussgrader i Norge. Det er en drive i laget blant unge så vel som eldre løpere man sjelden har sett. Det er mulig min alder og nostalgien som medfølger spiller meg et lite puss, men jeg føler virkelig dette er et landslag som tar nye steg for hvert år som går. De nye suger til seg det de kan av erfaring – på en ydmyk måte – samtidig som de pusher oss eldre knallhardt på alle treninger. Et samspill hvor vi alle nyter godt av hverandre. Dette er samtidig også en grunnleggende kompliment til alle i støtteapparatet rundt oss som står på til alle døgnets tider for å gi oss den beste rammen for og lykkes. De kalles ikke 24-timers trenere for ingenting.

I umiddelbar fremtid venter noen uker hjemme før vi vender snuten mot trening i Østerrike og videre mot verdenscupstarten i Sölden siste helgen i Oktober. Denne helgen kommer som julekvelden på kjerringa (floskel, beklager) hvert eneste år og man kan spørre seg om start i oktober på en isbre er gunstig. Samtidig er vi over en måned tidligere ute enn Cupfinalen 2017 i Fotball (!) noe som, om ikke annet, kan ses på som en god historie til barnebarn en gang i fremtiden. 

Etter Sölden blir det tre uker med fartstrening i Copper Mountain i USA for fartslaget med Svindal, Kilde, Sejersted, Saugestad og Jansrud. Dette er noe vi gleder oss utrolige mye til – og det ryktes om at TINE stiller med noe spesielt for oss i år på den samlingen, og vi trenger vel ikke å understreke hvor mye vi gleder oss. Vi gleder oss MYE.

Om du hoppet til slutten i Kvartalsrapporten, som de fleste gjør, kan jeg oppsummere følgende:

Våre forberedelser inn i ny sesong har gått strålende og vi ser veldig positivt på framtida. The Attacking Vikings blir større og sterkere for hvert år som går, både figuratively and literally. Og vi gleder oss vanvittig mye til å vise dere hvor hardt vi har jobbet i månedene som kommer.

I mellomtiden ser jeg frem i mot å våkne kald. Gå ut døra i t-skjorte. Glemme lue. Se på trærne gulne og kose meg med kakao.

Nevnte jeg forresten at det var OL sesong i år? Jeg gleder meg, og vi høres snart.

Mvh
Kjetil

Markedskommentar uke 15 2019

Spotprisene har løftet seg denne uken da høytrykkspreget vær har gitt lite vind og nedbør. Mer høytrykk i værvarslene kombinert med høyere brenselspriser og CO2-kvotepriser har bidratt til høyere priser i terminmarkedet for kraft.

Les mer

Endeløs vinter - et reisebrev

Endless Winter er et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Vi følger skikjører Nikolai Schirmer i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer

Markedskommentar april 2019

Vi har lagt bak oss en kald vinter med høye strømpriser og generelt høyt strømforbruk blant folk flest. Dette har påvirket strømregningene våre og dermed også økt trykket inn mot strømleverandørene. Nå har været blitt mildere og forbruket har gått ned. Det samme har strømprisene.

Les mer

Markedskommentar uke 14 2019

Denne uken har vært mild med temperaturer godt over normalen for årstiden. Spotprisene har vært relativt stabile med mindre svingninger denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?