Hjem > Siste nytt > Regjeringen vil stoppe elsertifikater etter 2021

Regjeringen vil stoppe elsertifikater etter 2021

Thomas Gundersen
Publisert 15.04.2016, sist oppdatert 05.09.2017

(Montel) Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår at elsertifikatsystemet avvikles når dagens ordning går ut i 2021, skriver Dagens Næringsliv.


– Verdien av vannkraften er kraftig svekket, derfor mener jeg og regjeringen at det er riktig å si at nok er nok, sier Lien til DN.


Energiministeren vil senere i dag legge frem den etterlengtede Energimeldingen, som skal stake ut kursen for norsk energipolitikk det neste tiåret.


I tillegg til å fjerne elsertifikatene, vil Lien legge frem forslag for å øke bruken av elektrisitet i oppvarming og transport, samt å støtte opp om kraftintensiv industri, skriver DN. Det er også knyttet spenning til om Lien vil åpne opp flere vassdrag for kraftutbygging.


EU og Norge har et felles mål om å få på plass 26,4 TWh ny, fornybar kraft i perioden 2012-2020.


Meldingen om å kutte sertifikatene kommer ikke som noen stor overraskelse, ettersom Lien ved flere anledninger det siste året har hintet om at ordningen ikke vil bli forlenget.


Den svenske regjeringen ønsker imidlertid å fortsette ordningen, mens Danmarks energiminister Lars Lilleholt sa til Montel forrige uke at de vil vurdere muligheten for å koble seg på det norsk-svensk støttesystemet.


Olav Vilnes
olav@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?