15.04.2016

Regjeringen vil stoppe elsertifikater etter 2021

(Montel) Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår at elsertifikatsystemet avvikles når dagens ordning går ut i 2021, skriver Dagens Næringsliv.


– Verdien av vannkraften er kraftig svekket, derfor mener jeg og regjeringen at det er riktig å si at nok er nok, sier Lien til DN.


Energiministeren vil senere i dag legge frem den etterlengtede Energimeldingen, som skal stake ut kursen for norsk energipolitikk det neste tiåret.


I tillegg til å fjerne elsertifikatene, vil Lien legge frem forslag for å øke bruken av elektrisitet i oppvarming og transport, samt å støtte opp om kraftintensiv industri, skriver DN. Det er også knyttet spenning til om Lien vil åpne opp flere vassdrag for kraftutbygging.


EU og Norge har et felles mål om å få på plass 26,4 TWh ny, fornybar kraft i perioden 2012-2020.


Meldingen om å kutte sertifikatene kommer ikke som noen stor overraskelse, ettersom Lien ved flere anledninger det siste året har hintet om at ordningen ikke vil bli forlenget.


Den svenske regjeringen ønsker imidlertid å fortsette ordningen, mens Danmarks energiminister Lars Lilleholt sa til Montel forrige uke at de vil vurdere muligheten for å koble seg på det norsk-svensk støttesystemet.


Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?