29.11.2014

Prismodell for Elhub kan drøye til sommeren 2016

Statnett diskuterer prismodellen for Elhub med bransjeaktører. Fortsatt er ingen ting avklart. Illustrasjonsfoto: Morten Fredheim Solberg

(Europower) Selve prismodellen for Elhub er ikke avklart enda, men må være klar innen sommeren 2016, ifølge Statnett.

Det er brukerne av Elhuben som skal finansiere driften av denne når den kommer i drift 1. oktober 2016. Nå diskuteres det hvordan prismodellen skal se ut. Enkelte aktører ønsker en stykkpris-modell uavhengig av volum, mens andre mener en volumrabatt vil være på sin plass.

Hva Elhub faktisk er kan du lese her.

Statnett henter nå inn kommentarer og argumenter i fra bransjeaktørene for å vurdere hvordan prismodellen bør se ut.

– Pris for aktørenes bruk av Elhub er regulert av NVE i form av at inntektene skal dekke Elhubs kostnader ved effektiv drift.  Endelig prismodell er ikke bestemt og vi jobber med forslag til prismodell som vi diskuterer med bransjen.  Vi tror vi ender opp med en løsning som er forenelig for hele bransjen, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett til Europower.

Akkurat når en slik modell vil være klar er ikke sikkert, men ifølge Erdal må modellen være avklart innen sommeren 2016. Etter planen sette Elhub i drift 1. oktober samme år.

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?