29.11.2014

Prismodell for Elhub kan drøye til sommeren 2016

Statnett diskuterer prismodellen for Elhub med bransjeaktører. Fortsatt er ingen ting avklart. Illustrasjonsfoto: Morten Fredheim Solberg

(Europower) Selve prismodellen for Elhub er ikke avklart enda, men må være klar innen sommeren 2016, ifølge Statnett.

Det er brukerne av Elhuben som skal finansiere driften av denne når den kommer i drift 1. oktober 2016. Nå diskuteres det hvordan prismodellen skal se ut. Enkelte aktører ønsker en stykkpris-modell uavhengig av volum, mens andre mener en volumrabatt vil være på sin plass.

Hva Elhub faktisk er kan du lese her.

Statnett henter nå inn kommentarer og argumenter i fra bransjeaktørene for å vurdere hvordan prismodellen bør se ut.

– Pris for aktørenes bruk av Elhub er regulert av NVE i form av at inntektene skal dekke Elhubs kostnader ved effektiv drift.  Endelig prismodell er ikke bestemt og vi jobber med forslag til prismodell som vi diskuterer med bransjen.  Vi tror vi ender opp med en løsning som er forenelig for hele bransjen, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett til Europower.

Akkurat når en slik modell vil være klar er ikke sikkert, men ifølge Erdal må modellen være avklart innen sommeren 2016. Etter planen sette Elhub i drift 1. oktober samme år.

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?