29.11.2014

Prismodell for Elhub kan drøye til sommeren 2016

Statnett diskuterer prismodellen for Elhub med bransjeaktører. Fortsatt er ingen ting avklart. Illustrasjonsfoto: Morten Fredheim Solberg

(Europower) Selve prismodellen for Elhub er ikke avklart enda, men må være klar innen sommeren 2016, ifølge Statnett.

Det er brukerne av Elhuben som skal finansiere driften av denne når den kommer i drift 1. oktober 2016. Nå diskuteres det hvordan prismodellen skal se ut. Enkelte aktører ønsker en stykkpris-modell uavhengig av volum, mens andre mener en volumrabatt vil være på sin plass.

Hva Elhub faktisk er kan du lese her.

Statnett henter nå inn kommentarer og argumenter i fra bransjeaktørene for å vurdere hvordan prismodellen bør se ut.

– Pris for aktørenes bruk av Elhub er regulert av NVE i form av at inntektene skal dekke Elhubs kostnader ved effektiv drift.  Endelig prismodell er ikke bestemt og vi jobber med forslag til prismodell som vi diskuterer med bransjen.  Vi tror vi ender opp med en løsning som er forenelig for hele bransjen, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett til Europower.

Akkurat når en slik modell vil være klar er ikke sikkert, men ifølge Erdal må modellen være avklart innen sommeren 2016. Etter planen sette Elhub i drift 1. oktober samme år.

Europower
Mona Adolfsen

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?