29.11.2014

Prismodell for Elhub kan drøye til sommeren 2016

Statnett diskuterer prismodellen for Elhub med bransjeaktører. Fortsatt er ingen ting avklart. Illustrasjonsfoto: Morten Fredheim Solberg

(Europower) Selve prismodellen for Elhub er ikke avklart enda, men må være klar innen sommeren 2016, ifølge Statnett.

Det er brukerne av Elhuben som skal finansiere driften av denne når den kommer i drift 1. oktober 2016. Nå diskuteres det hvordan prismodellen skal se ut. Enkelte aktører ønsker en stykkpris-modell uavhengig av volum, mens andre mener en volumrabatt vil være på sin plass.

Hva Elhub faktisk er kan du lese her.

Statnett henter nå inn kommentarer og argumenter i fra bransjeaktørene for å vurdere hvordan prismodellen bør se ut.

– Pris for aktørenes bruk av Elhub er regulert av NVE i form av at inntektene skal dekke Elhubs kostnader ved effektiv drift.  Endelig prismodell er ikke bestemt og vi jobber med forslag til prismodell som vi diskuterer med bransjen.  Vi tror vi ender opp med en løsning som er forenelig for hele bransjen, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett til Europower.

Akkurat når en slik modell vil være klar er ikke sikkert, men ifølge Erdal må modellen være avklart innen sommeren 2016. Etter planen sette Elhub i drift 1. oktober samme år.

Europower
Mona Adolfsen

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?