28.10.2014

Priskollaps i Sør-Norge

Priskollaps i Sør-NorgeStore nedbørmengder og høye temperaturer sendte spotprisene kraftig ned i dag .

Alle kunder med spotprisavtaler bosatt i Sør-Norge har nå en strømpris på mellom 6 og 10 øre/kWh avhengig av produkttype. Dette er sjelden vare på denne årstiden. Se diagram. For Midt-og Nord Norge ligger prisene en del høyere.


Og mildværet skal fortsette. Det er spådd mye nedbør inn over landet de nærmeste 14 dagene, og vi tror på lave priser også i tiden fremover ,om ikke så lave som i dag.

Varmt vær har gitt avsmelting fra lavereliggende fjellområder. Dette i tillegg til mye regn og vind forårsaket priskollapset.

Forøvrig kan vi nevne at månedsvarselet fra meteorologene indikerer en varm november, desember og januar. Februar skal bli kjøligere.

Vi har fremdeles en negativ hydrologisk balanse på ca 7 TWh for Skandinavia , men den er under bedring og pr. dato er utsiktene for lave strømregninger i tiden fremover gode. Men dette betinger at vi ikke går inn i noen skikkelige kuldeperioder.

Spotprisavtaler kan bestilles her

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi
Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?