28.10.2014

Priskollaps i Sør-Norge

Priskollaps i Sør-NorgeStore nedbørmengder og høye temperaturer sendte spotprisene kraftig ned i dag .

Alle kunder med spotprisavtaler bosatt i Sør-Norge har nå en strømpris på mellom 6 og 10 øre/kWh avhengig av produkttype. Dette er sjelden vare på denne årstiden. Se diagram. For Midt-og Nord Norge ligger prisene en del høyere.


Og mildværet skal fortsette. Det er spådd mye nedbør inn over landet de nærmeste 14 dagene, og vi tror på lave priser også i tiden fremover ,om ikke så lave som i dag.

Varmt vær har gitt avsmelting fra lavereliggende fjellområder. Dette i tillegg til mye regn og vind forårsaket priskollapset.

Forøvrig kan vi nevne at månedsvarselet fra meteorologene indikerer en varm november, desember og januar. Februar skal bli kjøligere.

Vi har fremdeles en negativ hydrologisk balanse på ca 7 TWh for Skandinavia , men den er under bedring og pr. dato er utsiktene for lave strømregninger i tiden fremover gode. Men dette betinger at vi ikke går inn i noen skikkelige kuldeperioder.

Spotprisavtaler kan bestilles her

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi
Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?