28.10.2014

Priskollaps i Sør-Norge

Priskollaps i Sør-NorgeStore nedbørmengder og høye temperaturer sendte spotprisene kraftig ned i dag .

Alle kunder med spotprisavtaler bosatt i Sør-Norge har nå en strømpris på mellom 6 og 10 øre/kWh avhengig av produkttype. Dette er sjelden vare på denne årstiden. Se diagram. For Midt-og Nord Norge ligger prisene en del høyere.


Og mildværet skal fortsette. Det er spådd mye nedbør inn over landet de nærmeste 14 dagene, og vi tror på lave priser også i tiden fremover ,om ikke så lave som i dag.

Varmt vær har gitt avsmelting fra lavereliggende fjellområder. Dette i tillegg til mye regn og vind forårsaket priskollapset.

Forøvrig kan vi nevne at månedsvarselet fra meteorologene indikerer en varm november, desember og januar. Februar skal bli kjøligere.

Vi har fremdeles en negativ hydrologisk balanse på ca 7 TWh for Skandinavia , men den er under bedring og pr. dato er utsiktene for lave strømregninger i tiden fremover gode. Men dette betinger at vi ikke går inn i noen skikkelige kuldeperioder.

Spotprisavtaler kan bestilles her

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi
Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?