28.10.2014

Priskollaps i Sør-Norge

Priskollaps i Sør-NorgeStore nedbørmengder og høye temperaturer sendte spotprisene kraftig ned i dag .

Alle kunder med spotprisavtaler bosatt i Sør-Norge har nå en strømpris på mellom 6 og 10 øre/kWh avhengig av produkttype. Dette er sjelden vare på denne årstiden. Se diagram. For Midt-og Nord Norge ligger prisene en del høyere.


Og mildværet skal fortsette. Det er spådd mye nedbør inn over landet de nærmeste 14 dagene, og vi tror på lave priser også i tiden fremover ,om ikke så lave som i dag.

Varmt vær har gitt avsmelting fra lavereliggende fjellområder. Dette i tillegg til mye regn og vind forårsaket priskollapset.

Forøvrig kan vi nevne at månedsvarselet fra meteorologene indikerer en varm november, desember og januar. Februar skal bli kjøligere.

Vi har fremdeles en negativ hydrologisk balanse på ca 7 TWh for Skandinavia , men den er under bedring og pr. dato er utsiktene for lave strømregninger i tiden fremover gode. Men dette betinger at vi ikke går inn i noen skikkelige kuldeperioder.

Spotprisavtaler kan bestilles her

Jan Jansrud

Gudbrandsdal Energi
Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?