30.12.2015

Pressemelding: Nå åpner påmeldingen til Norwegian Freeride Series

norwegian_freeride_series

Nå åpner påmeldingen til Norwegian Freeride Series


Gira på å kjøre frikjøringskonkurranse? Har du lyst til å melde deg på?  Vi forteller deg hvordan!


Påmeldingen til årets første event i Norwegian Freeride Series, Sogndal Freeride, åpner 30. desember 2015!


Alle konkurransene i Norwegian Freeride Series er en del av Freeride World Qualifier Tour (FWQ-Tour). Det innebærer at påmelding skjer på Freeride World Qualifier sin kalender.


Alle frikjøringskonkurranser i FWQ er listet opp her og påmeldingen åpner ca 7 uker før første konkurransedag. Man betaler en påmeldingsavgift til FWQ og får beskjed på mail om man får plass eller ikke. Påmeldingsavgiften blir ikke trukket om man ikke får plass.


For å kunne melde seg på frikjøringskonkurransene i NFS og FWQ må man betale en medlemslisens til Freeride World Tour. Du velger mellom 2 typer lisenser, en billigere variant om du kun skal kjøre en konkurranse eller en lisens der du kan kjøre flere konkurranser.


På FWQ sin kalender over alle frikjøringsevent står det også når påmeldingen stenger, ca 3 uker før første konkurransedag. De påmeldte som ikke får plass, kommer på venteliste og får plass om andre trekker seg.


Det er ikke et krav at man har kjørt frikjøringskonkurranser før for å få plass i en konkurranse. Eneste krav som stilles angående ferdigheter et at man kan ta seg ned en konkurranseside på en sikker måte. En må ikke kunne droppe en 10 meter høy klippe for å melde seg på. En blir dømt etter flere kriterier; linjevalg, «air&style», flyt, kontroll og teknikk. Det er altså mer som gjelder enn hvor høyt en tør å droppe.


Hvor lett, eller vanskelig, det er å få plass kommer an på antall påmeldte og stjernestatus på de individuelle konkurransene. En 3- og 4 stjerners konkurranse er vanskeligere å få plass i enn en 1- og 2 stjerners konkurranse. Ved deltakelse på konkurransene samler man FWQ-poeng. Har man ikke kjørt konkurranser siste 12 mnd. har man ingen FWQ-poeng og vil da ha mindre sjanse for å få plass i konkurranser med høy stjernestatus. Om man er ny i frikjøringskonkurranser er 2 stjerners konkurranser som Sauda Backcountry Challenge 1.–2. april 2016 en aktuell event å prøve å få plass på.


Norwegian Freeride Series


Norway Freeride er paraplyorganisasjonen for konkurransene som inngår i den norske frikjøringscupen for ski- og snowboardkjørere, kjent som Norwegian Freeride Series.


Frikjøring er en idrett i sterk vekst i Norge; konkurransene går ut på at utøverne tar seg ned et område av en fjellside («face»), utenfor preparerte løyper og hopp. Utøverne har ett startsted og èn mållinje, og bedømmes på linjevalg, flyt, kontroll, teknikk og air and style, alt tatt i betraktning av et helhetsinntrykk av kjørerens prestasjon.


I 2015 ble konkurransene i Norwegian Freeride Series arrangert i Stavanger, Røldal, Sauda, Vågå og Sogndal; samtlige konkurranser i 2015 ble gjennomført. Norwegian Freeride Series fungerer som en kvalifiseringscup til verdenscupen i frikjøring, og har dermed status som en Freeride World Qualifier.


---


Ved spørsmål eller ytterligere informasjon, kontakt presseansvarlig Katrine Gabrielsen på telefon 98829630.


FWQ_NOR_series_small

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?