06.08.2014

Presseklipp

Europower

Her smeller «supercellen». På tolv timer traff lynet bakken nærmere 100000 ganger i Skandinavia. Det elektriske været gjorde tusenvis av nordmenn strømløse. (VG 5/8, side 7)

De Grønne lunkne til å stemme på Stortinget. Miljøpartiet De Grønne har vært fraværende i nesten halvparten av avstemningene på Stortinget etter at Rasmus Hansson ble valgt inn i fjor høst. – Vi må bruke tid på vår politikk istedenfor å stemme over andres, mener Hansson. (nationen.no 5/8)

Eidsiva: - En svært krevende situasjon. Politiet gikk ut på Twitter natt til tirsdag og forklarte hvorfor folk i Elverum kan ha hørt et smell. Tirsdag morgen har Eidsiva fortsatt feil i 12 kommuner. (ostlendingen.no 5/8)

Strømbrudd og trafikkproblemer etter tordenvær. Store nedbørsmengder, lyn og torden førte til oversvømmelser, strømbrudd og trafikale problemer flere steder i landet mandag og natt til tirsdag. (e24.no 5/8)

- Innenfor norske fartsgrenser er den unik. Tesla Model S gir mer enn den lover. Om du skulle ta deg en tur på biltreff, går det ikke mange meterne etter inngangsporten før man hører heftige diskusjoner om hestekrefter og drivhjulseffekt. Det debatteres heftig om drivverkstap og 4x4, for- og bakhjulstrekk. (dagbladet.no 4/8)

- Dårlig klimatiltak, gullgruve for kraftbransjen. Leif Sande er sterkt kritisk til kraftbransjens profittmotiverte iver etter å elektrifisere Utsira. Han mener kraftbransjen er de eneste sikre vinnerne, mens klimagevinstene er høyst usikre. Regningen sendes til vanlige folk og industrien. Det skriver Erling Sande om Utsira-elektrifiseringen. (industrienergi.no 4/8)

Her kommer boliger uten strømregning. Ved hjelp av solcellepanel integrert i fasaden skal et leilighetsbygg på Bjørndalssletta klare seg uten strømforbruk. Byggestart for Bjørndalen, Fremtidens bydel i Kristiansand, er planlagt om ett års tid. (Fædrelandsvennen 5/8, side 4-5)

Uværet herjet i Fredrikstad. Uværet som rammet Fredrikstad og Østlandet i helgen førte til ødeleggelser og strømbrudd. Brannvesenet i vårt distrikt rykket ut hele 40 ganger etter klokken 18.00 søndag- og mange fikk seg en overraskelse når de kom utenfor døren. (Demokraten 5/8, side 2-3)

3.300 mistet strømmen. Omkring 600 abonnenter i Namdalen og 3.300 strømkunder i fylket mistet strømmen da lynnedslagene var på sitt mest intense ved 18-19 tida i går kveld.  (Namdalsavisa 5/8, side 9)

Presidenten krever vedtaket opphevet. Fungerende sametingspresident Thomas Åhren retter skarp kritikk mot NVEs saksbehandling etter at de foreslo å gi konsesjon til vindkraftverket ved Kalvvatnet. (Namdalsavisa 5/8, side 8)

Lyn og torden herjet i Trøndelag. Et kraftig tordenvær beveget seg fra Østlandet og opp til Trøndelag i løpet av ettermiddagen og kvelden i går. Strømbrudd, oversvømmelser og signalfeil i tunneler. De aller fleste i Trøndelag fikk i går kveld erfare hvor heftig torden og lyn kan være. Allerede ved 16-tiden hadde flere husstander i Nord-Trøndelag mistet strømmen som følge av været. I timene som fulgte ble det flere strømbrudd, og rundt klokken 20.30 var hele 2500 adresser spredt over hele fylket uten strøm. (Adresseavisen 5/8, side 8)

 

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer

Markedskommentar uke 32 2019

I juni måned kom det 150 prosent av normal nedbør i Norge. For Sverige sin del kom det normalt med tilsigsnedbør. Dette førte til høyt tilsig og mye uregulert vannkraftproduksjon som i sin tur presset ned spotprisene til rundt 30 øre/kWh etter å ha holdt seg rett i underkant av 40 øre/kWh i hele mai.

Les mer

På vei mot 20 000 mobilkunder

Gudbrandsdal Energi ønsker seg 20 000 mobilkunder innen tre år. Det skal være mulig, mener daglig leder, Jan Jansrud. Bare det trykkes på litt.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?