06.08.2014

Presseklipp

Europower

Her smeller «supercellen». På tolv timer traff lynet bakken nærmere 100000 ganger i Skandinavia. Det elektriske været gjorde tusenvis av nordmenn strømløse. (VG 5/8, side 7)

De Grønne lunkne til å stemme på Stortinget. Miljøpartiet De Grønne har vært fraværende i nesten halvparten av avstemningene på Stortinget etter at Rasmus Hansson ble valgt inn i fjor høst. – Vi må bruke tid på vår politikk istedenfor å stemme over andres, mener Hansson. (nationen.no 5/8)

Eidsiva: - En svært krevende situasjon. Politiet gikk ut på Twitter natt til tirsdag og forklarte hvorfor folk i Elverum kan ha hørt et smell. Tirsdag morgen har Eidsiva fortsatt feil i 12 kommuner. (ostlendingen.no 5/8)

Strømbrudd og trafikkproblemer etter tordenvær. Store nedbørsmengder, lyn og torden førte til oversvømmelser, strømbrudd og trafikale problemer flere steder i landet mandag og natt til tirsdag. (e24.no 5/8)

- Innenfor norske fartsgrenser er den unik. Tesla Model S gir mer enn den lover. Om du skulle ta deg en tur på biltreff, går det ikke mange meterne etter inngangsporten før man hører heftige diskusjoner om hestekrefter og drivhjulseffekt. Det debatteres heftig om drivverkstap og 4x4, for- og bakhjulstrekk. (dagbladet.no 4/8)

- Dårlig klimatiltak, gullgruve for kraftbransjen. Leif Sande er sterkt kritisk til kraftbransjens profittmotiverte iver etter å elektrifisere Utsira. Han mener kraftbransjen er de eneste sikre vinnerne, mens klimagevinstene er høyst usikre. Regningen sendes til vanlige folk og industrien. Det skriver Erling Sande om Utsira-elektrifiseringen. (industrienergi.no 4/8)

Her kommer boliger uten strømregning. Ved hjelp av solcellepanel integrert i fasaden skal et leilighetsbygg på Bjørndalssletta klare seg uten strømforbruk. Byggestart for Bjørndalen, Fremtidens bydel i Kristiansand, er planlagt om ett års tid. (Fædrelandsvennen 5/8, side 4-5)

Uværet herjet i Fredrikstad. Uværet som rammet Fredrikstad og Østlandet i helgen førte til ødeleggelser og strømbrudd. Brannvesenet i vårt distrikt rykket ut hele 40 ganger etter klokken 18.00 søndag- og mange fikk seg en overraskelse når de kom utenfor døren. (Demokraten 5/8, side 2-3)

3.300 mistet strømmen. Omkring 600 abonnenter i Namdalen og 3.300 strømkunder i fylket mistet strømmen da lynnedslagene var på sitt mest intense ved 18-19 tida i går kveld.  (Namdalsavisa 5/8, side 9)

Presidenten krever vedtaket opphevet. Fungerende sametingspresident Thomas Åhren retter skarp kritikk mot NVEs saksbehandling etter at de foreslo å gi konsesjon til vindkraftverket ved Kalvvatnet. (Namdalsavisa 5/8, side 8)

Lyn og torden herjet i Trøndelag. Et kraftig tordenvær beveget seg fra Østlandet og opp til Trøndelag i løpet av ettermiddagen og kvelden i går. Strømbrudd, oversvømmelser og signalfeil i tunneler. De aller fleste i Trøndelag fikk i går kveld erfare hvor heftig torden og lyn kan være. Allerede ved 16-tiden hadde flere husstander i Nord-Trøndelag mistet strømmen som følge av været. I timene som fulgte ble det flere strømbrudd, og rundt klokken 20.30 var hele 2500 adresser spredt over hele fylket uten strøm. (Adresseavisen 5/8, side 8)

 

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer

Markedskommentar uke 23 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 9,6 og 33 øre/kWh, mot 25-37 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Hva skjedde med CO2-prisen?

Prisen på CO2-kvoter påvirker strømprisen, og det siste halvannet året har CO2-prisen steget kraftig. Her er en forklaring på CO2-markedet fra C til 2.

Les mer

Vindkraft til beste for strømkunden

Energi Norge: Forslaget om en nasjonal ramme for vindkraft, samt konflikten rundt 14 vindturbiner på Frøya, har skapt et voldsomt engasjement over hele landet.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?