07.04.2015

Påskehopp for oljeprisen

Oslo (NTB-AFP): Andre påskedag steg prisen både på norsk nordsjøolje og amerikansk lettolje med over 5 prosent.

Før klokken 20 mandag hadde nordsjøoljen steget med 5,3 prosent til 58 dollar fatet. Amerikansk lettolje steg også med over 5 prosent til 52 dollar fatet.

Prishoppet kommer etter at Saudi-Arabia høynet prisen på råoljen de selger til Asia, for andre måned på rad, skriver E24.

– Årsaken til at oljeprisen stiger i dag, er at Saudi-Arabia økte prisene på oljen sin til Asia som er det største internasjonale markedet, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til nettstedet.

I tillegg skal aktører i markedet ha begynt om tvile på om utsiktene til en avtale om Irans atomprogram vil føre til en rask økningen i den iranske oljeproduksjonen.

Mange av børsene i Europa var stengt andre påskedag, men i New York steg Dow Jones-indeksen 0,7 prosent. Oppgangen ble forklart med at den varslede amerikanske renteøkningen kan bli utsatt etter at nye sysselsettingstall før helgen var langt dårligere enn forventet.

126.000 nye arbeidsplasser ble skapt i USA i mars, ifølge myndighetene. Antallet er det laveste på over et år. (©NTB)

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?