07.04.2015

Påskehopp for oljeprisen

Oslo (NTB-AFP): Andre påskedag steg prisen både på norsk nordsjøolje og amerikansk lettolje med over 5 prosent.

Før klokken 20 mandag hadde nordsjøoljen steget med 5,3 prosent til 58 dollar fatet. Amerikansk lettolje steg også med over 5 prosent til 52 dollar fatet.

Prishoppet kommer etter at Saudi-Arabia høynet prisen på råoljen de selger til Asia, for andre måned på rad, skriver E24.

– Årsaken til at oljeprisen stiger i dag, er at Saudi-Arabia økte prisene på oljen sin til Asia som er det største internasjonale markedet, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til nettstedet.

I tillegg skal aktører i markedet ha begynt om tvile på om utsiktene til en avtale om Irans atomprogram vil føre til en rask økningen i den iranske oljeproduksjonen.

Mange av børsene i Europa var stengt andre påskedag, men i New York steg Dow Jones-indeksen 0,7 prosent. Oppgangen ble forklart med at den varslede amerikanske renteøkningen kan bli utsatt etter at nye sysselsettingstall før helgen var langt dårligere enn forventet.

126.000 nye arbeidsplasser ble skapt i USA i mars, ifølge myndighetene. Antallet er det laveste på over et år. (©NTB)

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?