07.04.2015

Påskehopp for oljeprisen

Oslo (NTB-AFP): Andre påskedag steg prisen både på norsk nordsjøolje og amerikansk lettolje med over 5 prosent.

Før klokken 20 mandag hadde nordsjøoljen steget med 5,3 prosent til 58 dollar fatet. Amerikansk lettolje steg også med over 5 prosent til 52 dollar fatet.

Prishoppet kommer etter at Saudi-Arabia høynet prisen på råoljen de selger til Asia, for andre måned på rad, skriver E24.

– Årsaken til at oljeprisen stiger i dag, er at Saudi-Arabia økte prisene på oljen sin til Asia som er det største internasjonale markedet, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til nettstedet.

I tillegg skal aktører i markedet ha begynt om tvile på om utsiktene til en avtale om Irans atomprogram vil føre til en rask økningen i den iranske oljeproduksjonen.

Mange av børsene i Europa var stengt andre påskedag, men i New York steg Dow Jones-indeksen 0,7 prosent. Oppgangen ble forklart med at den varslede amerikanske renteøkningen kan bli utsatt etter at nye sysselsettingstall før helgen var langt dårligere enn forventet.

126.000 nye arbeidsplasser ble skapt i USA i mars, ifølge myndighetene. Antallet er det laveste på over et år. (©NTB)

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?