07.04.2015

Påskehopp for oljeprisen

Oslo (NTB-AFP): Andre påskedag steg prisen både på norsk nordsjøolje og amerikansk lettolje med over 5 prosent.

Før klokken 20 mandag hadde nordsjøoljen steget med 5,3 prosent til 58 dollar fatet. Amerikansk lettolje steg også med over 5 prosent til 52 dollar fatet.

Prishoppet kommer etter at Saudi-Arabia høynet prisen på råoljen de selger til Asia, for andre måned på rad, skriver E24.

– Årsaken til at oljeprisen stiger i dag, er at Saudi-Arabia økte prisene på oljen sin til Asia som er det største internasjonale markedet, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til nettstedet.

I tillegg skal aktører i markedet ha begynt om tvile på om utsiktene til en avtale om Irans atomprogram vil føre til en rask økningen i den iranske oljeproduksjonen.

Mange av børsene i Europa var stengt andre påskedag, men i New York steg Dow Jones-indeksen 0,7 prosent. Oppgangen ble forklart med at den varslede amerikanske renteøkningen kan bli utsatt etter at nye sysselsettingstall før helgen var langt dårligere enn forventet.

126.000 nye arbeidsplasser ble skapt i USA i mars, ifølge myndighetene. Antallet er det laveste på over et år. (©NTB)

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?