09.05.2014

Oslo gir investeringsstøtte til solcelleutbygging

solceller400pixelOslo (NTB-Anniken Celine Berger): Som første kommune i landet har bystyret i Oslo vedtatt å utarbeide en støtteordning for solcelleutbygging. Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil innføre en slik ordning over hele landet.

Arbeiderpartiet fremmet forslaget i bystyrets samferdsels- og miljøkomité, og støtteordningen ble vedtatt onsdag, melder Teknisk Ukeblad.

– Dette er veldig positivt. Solceller har falt utenom alle offentlige støtteordninger. Nå har det blitt økt bevissthet, og vi er veldig glade for at man får tatt det inn. Oslo var tidlig ute med utfasing av oljefyr. Nå kan man gjøre det samme med solcelleutbygging, sier bystyremedlem for Arbeiderpartiet, Rina Mariann Hansen, til magasinet.

Stemte imot

Alle partier unntatt Fremskrittspartiet (Frp) stemte for forslaget.

– Vi ønsker mer info om kost/nytte-vurderinger og er for mer nøytralitet mellom ulike energiproduksjoner, sier nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen Carl I. Hagen.

Ordningen skal være underlagt Klima- og energifondet, som igjen er underlagt det statlige foretaket Enova, under Olje- og energidepartementet.

Fondet gir ikke midler til kommunale utbygginger, men til næringsliv og privatpersoner.

– Hele landet

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vedtok på landsmøtet i slutten av april å innføre en kommunal støtteordning for solcelleutbygging i hele landet.

– Å gi private husholdninger og bedrifter mulighet for å få dekket inntil 40 prosent av investeringene gjennom Enova, vil kunne sette fart i markedet for sol i Norge. Norge ligger langt etter våre naboland når det gjelder å ta i bruk solen, sier partiets talsperson Rasmus Hansson til NTB. (©NTB)

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?