09.05.2014

Oslo gir investeringsstøtte til solcelleutbygging

solceller400pixelOslo (NTB-Anniken Celine Berger): Som første kommune i landet har bystyret i Oslo vedtatt å utarbeide en støtteordning for solcelleutbygging. Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil innføre en slik ordning over hele landet.

Arbeiderpartiet fremmet forslaget i bystyrets samferdsels- og miljøkomité, og støtteordningen ble vedtatt onsdag, melder Teknisk Ukeblad.

– Dette er veldig positivt. Solceller har falt utenom alle offentlige støtteordninger. Nå har det blitt økt bevissthet, og vi er veldig glade for at man får tatt det inn. Oslo var tidlig ute med utfasing av oljefyr. Nå kan man gjøre det samme med solcelleutbygging, sier bystyremedlem for Arbeiderpartiet, Rina Mariann Hansen, til magasinet.

Stemte imot

Alle partier unntatt Fremskrittspartiet (Frp) stemte for forslaget.

– Vi ønsker mer info om kost/nytte-vurderinger og er for mer nøytralitet mellom ulike energiproduksjoner, sier nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen Carl I. Hagen.

Ordningen skal være underlagt Klima- og energifondet, som igjen er underlagt det statlige foretaket Enova, under Olje- og energidepartementet.

Fondet gir ikke midler til kommunale utbygginger, men til næringsliv og privatpersoner.

– Hele landet

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vedtok på landsmøtet i slutten av april å innføre en kommunal støtteordning for solcelleutbygging i hele landet.

– Å gi private husholdninger og bedrifter mulighet for å få dekket inntil 40 prosent av investeringene gjennom Enova, vil kunne sette fart i markedet for sol i Norge. Norge ligger langt etter våre naboland når det gjelder å ta i bruk solen, sier partiets talsperson Rasmus Hansson til NTB. (©NTB)

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?