09.05.2014

Oslo gir investeringsstøtte til solcelleutbygging

solceller400pixelOslo (NTB-Anniken Celine Berger): Som første kommune i landet har bystyret i Oslo vedtatt å utarbeide en støtteordning for solcelleutbygging. Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil innføre en slik ordning over hele landet.

Arbeiderpartiet fremmet forslaget i bystyrets samferdsels- og miljøkomité, og støtteordningen ble vedtatt onsdag, melder Teknisk Ukeblad.

– Dette er veldig positivt. Solceller har falt utenom alle offentlige støtteordninger. Nå har det blitt økt bevissthet, og vi er veldig glade for at man får tatt det inn. Oslo var tidlig ute med utfasing av oljefyr. Nå kan man gjøre det samme med solcelleutbygging, sier bystyremedlem for Arbeiderpartiet, Rina Mariann Hansen, til magasinet.

Stemte imot

Alle partier unntatt Fremskrittspartiet (Frp) stemte for forslaget.

– Vi ønsker mer info om kost/nytte-vurderinger og er for mer nøytralitet mellom ulike energiproduksjoner, sier nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen Carl I. Hagen.

Ordningen skal være underlagt Klima- og energifondet, som igjen er underlagt det statlige foretaket Enova, under Olje- og energidepartementet.

Fondet gir ikke midler til kommunale utbygginger, men til næringsliv og privatpersoner.

– Hele landet

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vedtok på landsmøtet i slutten av april å innføre en kommunal støtteordning for solcelleutbygging i hele landet.

– Å gi private husholdninger og bedrifter mulighet for å få dekket inntil 40 prosent av investeringene gjennom Enova, vil kunne sette fart i markedet for sol i Norge. Norge ligger langt etter våre naboland når det gjelder å ta i bruk solen, sier partiets talsperson Rasmus Hansson til NTB. (©NTB)

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?