12.05.2014

Oppsiktsvekkende gode tall

EnergisenteretEn skal lete lenge for å finne negative tilbakemeldinger etter nok en skolesesong på Energisenteret – de finnes ikke!

I løpet av det siste skoleåret har Energisenteret foretatt en anonym spørreundersøkelse blant lærerne etter endte besøk på senteret, som innebærer 3 timer med undervisning om fornybare energikilder, elektrisitet, elsikkerhet, klima og miljø. Og skal vi lese tallene for god fisk, er det ekstremt gode resultater. I alt 116 har svart på undersøkelsen, 78 for mellomtrinnet og 38 for ungdomstrinnet.

80 gir Energisenteret toppscore i hvor fornøyd de er med besøket totalt sett. 34 gir nest høyeste, mens to kaster terningen til fire – ingen gir lavere karakter.

– Dette har vi all grunn til å være meget godt fornøyd med, sier markedskonsulent ved Energisenteret, Jarle Hovland, som mener senteret har fått et nytt løfte med den nye utstillingen som sto klar sommeren 2013.
Treffer med ny utstilling

Når en ser på hva lærerne mener er det elevene synes er mest morsomt under besøket, bekrefter dette Hovlands utsagn. Både «Blindebukk», «Vannfallet», «Energitårnet» og «Lek med været» trekkes fram som favoritter. Med andre ord, alle de nye hovedaktivitetene.  Også på spørsmålet om faglig relevans scorer de bra. Her er det «Vannfallet» som kommer best ut med 36 prosent, fulgt av «Lek med været» (22%), «Energitårnet» (16%) og «Hva er elektrisitet» (12%)
– Dette viser at vi har truffet godt med utstillingen, både med tanke på underholdning og faglig relevans, sier en fornøyd Hovland som også trekker fram veilederne som han mener gjør en bra jobb. 62 prosent kaster terningen til seks, 31 gir fem og 7 prosent gir fire øyne.

Når elevene kommer til senteret starter de med en innledning i auditoriet. Foruten en god del teori, inngår det også en del eksperimenter som fenger både lærere og elever.

– 60 mener vi ikke kan gjøre det bedre, 53 er meget fornøyd og 3 er fornøyde, sier en strålende fornøyd markedskonsulent, som også kan vise til omtrent identiske tall for hvordan lærerne likte undervisningen i utstillingen.
Vil bli bedre

Til tross for de gode tallene legger ikke Energisenteret seg på latsiden og soler seg i glansen. Det jobbes kontinuerlig med å løfte undervisningen – det er alltid rom for forbedring.

– Vi fikk laget nye elevhefter mot slutten av dette semesteret. Vi håper elevene liker dette bedre enn det vi hadde å tilby tidligere. Forhåpentligvis tar de med heftene hjem. Kanskje har også mor og far noe å lære, sier markedskonsulenten med et glimt i øyet.

I tillegg til elevheftene, jobbes det også med å lage spennende informasjonsfilmer om de fornybare energikildene vann, sol, vind og bio. Og som ikke det er nok, kommer det til høsten et nytt bookingsystem som vil gjøre det betydelig lettere å melde sine klasser på et besøk på senteret. Dermed håper Energisenteret at målet om 10.000 besøkende skoleelever i 2014/2015 er overkommelig.

– Vi er ekstremt takknemlige for at eierne våre er så positive som de er. Det finnes vel ikke lignende her til lands, avslutter Hovland.

Markedskommentar uke 11 2019

Denne uken har vært mild med temperaturer over normalen for årstiden, mye nedbør og høy vindkraftproduksjon har holdt spotprisene nede.

Les mer

Gudbrandsdal Energi Mobil er lansert

Med konkurransedyktige mobilpriser og den samme gode kundeservicen som på strøm skal Gudbrandsdal Energi ta opp kampen om mobilkundene i Norge.

Les mer

Enova halverer støtten til varmepumper

I 2018 ble det utbetalt støtte til over 5000 varmepumper gjennom Enovatilskuddet.

Enova forteller i en pressemelding at de gjør flere justeringer i støttetilbudet til privathusholdningene. Det betyr i praksis at støtten justeres ned.

Les mer

Markedskommentar uke 9 2019

Denne uken har i likhet med store deler av februar vært mild med temperaturer godt over normalen for årstiden. Kaldere værvarsler for begynnelsen av mars har løftet terminmarkedet for kraft denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?