28.05.2015

OPEC tror oljeprisene vil holde seg lave

London (NTB-Reuters): Den nordamerikanske oljeproduksjonen fortsetter å vokse til tross for lave oljepriser, viser en rapport fra OPEC, som spår lave oljepriser i minst to år til.

Et utkast til en rapport om kartellets langtidsstrategi viser at OPEC tror at produksjonen av olje i land utenfor gruppen, vil fortsette å vokse til i hvert fall 2017, ifølge Reuters.

Sviktende global etterspørsel rammer OPEC-landene som venter en nedgang i oljesalget fra 30 millioner fat om dagen i 2014 til 28,2 millioner fat i 2017. Det gir gruppen to valg: Å kutte produksjonen eller forberede seg på lave oljepriser i lang tid framover.

– Siden juni 2014 har oljeprisene falt betraktelig og nådd et nivå som er lavere enn under krisen i 2008, men forsyningen fra land som ikke er med i OPEC vokser fortsatt, heter det i rapporten.

Prisen på nordsjøolje lå på 115 dollar fatet i juni 2014, men er i dag nesten halvert. Økt produksjon av amerikansk skiferolje og OPECs beslutning i november om å ikke kutte i produksjonen blir sett på som de viktigste årsakene til de fallende prisene.

OPEC-landene møtes til samtaler i Wien neste uke. (©NTB)

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?