28.05.2015

OPEC tror oljeprisene vil holde seg lave

London (NTB-Reuters): Den nordamerikanske oljeproduksjonen fortsetter å vokse til tross for lave oljepriser, viser en rapport fra OPEC, som spår lave oljepriser i minst to år til.

Et utkast til en rapport om kartellets langtidsstrategi viser at OPEC tror at produksjonen av olje i land utenfor gruppen, vil fortsette å vokse til i hvert fall 2017, ifølge Reuters.

Sviktende global etterspørsel rammer OPEC-landene som venter en nedgang i oljesalget fra 30 millioner fat om dagen i 2014 til 28,2 millioner fat i 2017. Det gir gruppen to valg: Å kutte produksjonen eller forberede seg på lave oljepriser i lang tid framover.

– Siden juni 2014 har oljeprisene falt betraktelig og nådd et nivå som er lavere enn under krisen i 2008, men forsyningen fra land som ikke er med i OPEC vokser fortsatt, heter det i rapporten.

Prisen på nordsjøolje lå på 115 dollar fatet i juni 2014, men er i dag nesten halvert. Økt produksjon av amerikansk skiferolje og OPECs beslutning i november om å ikke kutte i produksjonen blir sett på som de viktigste årsakene til de fallende prisene.

OPEC-landene møtes til samtaler i Wien neste uke. (©NTB)

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?