28.05.2015

OPEC tror oljeprisene vil holde seg lave

London (NTB-Reuters): Den nordamerikanske oljeproduksjonen fortsetter å vokse til tross for lave oljepriser, viser en rapport fra OPEC, som spår lave oljepriser i minst to år til.

Et utkast til en rapport om kartellets langtidsstrategi viser at OPEC tror at produksjonen av olje i land utenfor gruppen, vil fortsette å vokse til i hvert fall 2017, ifølge Reuters.

Sviktende global etterspørsel rammer OPEC-landene som venter en nedgang i oljesalget fra 30 millioner fat om dagen i 2014 til 28,2 millioner fat i 2017. Det gir gruppen to valg: Å kutte produksjonen eller forberede seg på lave oljepriser i lang tid framover.

– Siden juni 2014 har oljeprisene falt betraktelig og nådd et nivå som er lavere enn under krisen i 2008, men forsyningen fra land som ikke er med i OPEC vokser fortsatt, heter det i rapporten.

Prisen på nordsjøolje lå på 115 dollar fatet i juni 2014, men er i dag nesten halvert. Økt produksjon av amerikansk skiferolje og OPECs beslutning i november om å ikke kutte i produksjonen blir sett på som de viktigste årsakene til de fallende prisene.

OPEC-landene møtes til samtaler i Wien neste uke. (©NTB)

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?