06.02.2015

Øker beredskapen i Lofoten


Det er varslet ekstremvær i Trøndelag, Nordland og Troms til helgen. Lofotkraft er foreberedt og har hevet beredskapen.

– Vi har hevet beredskapen til helgen. Vi setter på flere montører på vakt og har også økt beredskap på kundeservice, forteller administerrende direktør i Lofotkraft, Arnt M. Winther til Europower.

Han forteller videre at de også har sjekket ut med innleide montasjeselskap, slik at de vet at det er tilgjengelig mannskap om nødvendig.

- vi har gjort det vi kan for å foreberede oss, sier Winther, som også legger til at selskapet har gjort betydelige investeringer i de siste årene som har vist at de nå er bedre rustet i ekstremværsituasjoner enn tidligere. Noen en garantier er det likevel ikke mulig å gi.

Ekstremværet «Ole»

Lørdag morgen er det ventet dårlig vær i Trøndelag. Deretter vil ekstremværet som denne gangen har fått navnet «Ole», gå videre nordover. Det er ventet at nettopp Lofoten kan bli hardt rammet.

–Vi venter mye vind, opptil nordvestlig full til sterk storm. Om ettermiddagen kan det bli vind opptil orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til VG.

«Ole» er det tredje ekstremværet i Norge på bare halvannen måned. I romjulen skapte «Mons» flom og ras i Trøndelag og Nordland. I januar gjorde «Nina» store ødeleggelser på Vestlandet.

Eurpower
Mona Adolfsen

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?