Hjem > Siste nytt > Øker beredskapen i Lofoten

Øker beredskapen i Lofoten

Thomas Gundersen
Publisert 06.02.2015, sist oppdatert 05.09.2017


Det er varslet ekstremvær i Trøndelag, Nordland og Troms til helgen. Lofotkraft er foreberedt og har hevet beredskapen.

– Vi har hevet beredskapen til helgen. Vi setter på flere montører på vakt og har også økt beredskap på kundeservice, forteller administerrende direktør i Lofotkraft, Arnt M. Winther til Europower.

Han forteller videre at de også har sjekket ut med innleide montasjeselskap, slik at de vet at det er tilgjengelig mannskap om nødvendig.

- vi har gjort det vi kan for å foreberede oss, sier Winther, som også legger til at selskapet har gjort betydelige investeringer i de siste årene som har vist at de nå er bedre rustet i ekstremværsituasjoner enn tidligere. Noen en garantier er det likevel ikke mulig å gi.

Ekstremværet «Ole»

Lørdag morgen er det ventet dårlig vær i Trøndelag. Deretter vil ekstremværet som denne gangen har fått navnet «Ole», gå videre nordover. Det er ventet at nettopp Lofoten kan bli hardt rammet.

–Vi venter mye vind, opptil nordvestlig full til sterk storm. Om ettermiddagen kan det bli vind opptil orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til VG.

«Ole» er det tredje ekstremværet i Norge på bare halvannen måned. I romjulen skapte «Mons» flom og ras i Trøndelag og Nordland. I januar gjorde «Nina» store ødeleggelser på Vestlandet.

Eurpower
Mona Adolfsen

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?