06.02.2015

Øker beredskapen i Lofoten


Det er varslet ekstremvær i Trøndelag, Nordland og Troms til helgen. Lofotkraft er foreberedt og har hevet beredskapen.

– Vi har hevet beredskapen til helgen. Vi setter på flere montører på vakt og har også økt beredskap på kundeservice, forteller administerrende direktør i Lofotkraft, Arnt M. Winther til Europower.

Han forteller videre at de også har sjekket ut med innleide montasjeselskap, slik at de vet at det er tilgjengelig mannskap om nødvendig.

- vi har gjort det vi kan for å foreberede oss, sier Winther, som også legger til at selskapet har gjort betydelige investeringer i de siste årene som har vist at de nå er bedre rustet i ekstremværsituasjoner enn tidligere. Noen en garantier er det likevel ikke mulig å gi.

Ekstremværet «Ole»

Lørdag morgen er det ventet dårlig vær i Trøndelag. Deretter vil ekstremværet som denne gangen har fått navnet «Ole», gå videre nordover. Det er ventet at nettopp Lofoten kan bli hardt rammet.

–Vi venter mye vind, opptil nordvestlig full til sterk storm. Om ettermiddagen kan det bli vind opptil orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til VG.

«Ole» er det tredje ekstremværet i Norge på bare halvannen måned. I romjulen skapte «Mons» flom og ras i Trøndelag og Nordland. I januar gjorde «Nina» store ødeleggelser på Vestlandet.

Eurpower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?