06.02.2015

Øker beredskapen i Lofoten


Det er varslet ekstremvær i Trøndelag, Nordland og Troms til helgen. Lofotkraft er foreberedt og har hevet beredskapen.

– Vi har hevet beredskapen til helgen. Vi setter på flere montører på vakt og har også økt beredskap på kundeservice, forteller administerrende direktør i Lofotkraft, Arnt M. Winther til Europower.

Han forteller videre at de også har sjekket ut med innleide montasjeselskap, slik at de vet at det er tilgjengelig mannskap om nødvendig.

- vi har gjort det vi kan for å foreberede oss, sier Winther, som også legger til at selskapet har gjort betydelige investeringer i de siste årene som har vist at de nå er bedre rustet i ekstremværsituasjoner enn tidligere. Noen en garantier er det likevel ikke mulig å gi.

Ekstremværet «Ole»

Lørdag morgen er det ventet dårlig vær i Trøndelag. Deretter vil ekstremværet som denne gangen har fått navnet «Ole», gå videre nordover. Det er ventet at nettopp Lofoten kan bli hardt rammet.

–Vi venter mye vind, opptil nordvestlig full til sterk storm. Om ettermiddagen kan det bli vind opptil orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til VG.

«Ole» er det tredje ekstremværet i Norge på bare halvannen måned. I romjulen skapte «Mons» flom og ras i Trøndelag og Nordland. I januar gjorde «Nina» store ødeleggelser på Vestlandet.

Eurpower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?