06.02.2015

Øker beredskapen i Lofoten


Det er varslet ekstremvær i Trøndelag, Nordland og Troms til helgen. Lofotkraft er foreberedt og har hevet beredskapen.

– Vi har hevet beredskapen til helgen. Vi setter på flere montører på vakt og har også økt beredskap på kundeservice, forteller administerrende direktør i Lofotkraft, Arnt M. Winther til Europower.

Han forteller videre at de også har sjekket ut med innleide montasjeselskap, slik at de vet at det er tilgjengelig mannskap om nødvendig.

- vi har gjort det vi kan for å foreberede oss, sier Winther, som også legger til at selskapet har gjort betydelige investeringer i de siste årene som har vist at de nå er bedre rustet i ekstremværsituasjoner enn tidligere. Noen en garantier er det likevel ikke mulig å gi.

Ekstremværet «Ole»

Lørdag morgen er det ventet dårlig vær i Trøndelag. Deretter vil ekstremværet som denne gangen har fått navnet «Ole», gå videre nordover. Det er ventet at nettopp Lofoten kan bli hardt rammet.

–Vi venter mye vind, opptil nordvestlig full til sterk storm. Om ettermiddagen kan det bli vind opptil orkan styrke i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til VG.

«Ole» er det tredje ekstremværet i Norge på bare halvannen måned. I romjulen skapte «Mons» flom og ras i Trøndelag og Nordland. I januar gjorde «Nina» store ødeleggelser på Vestlandet.

Eurpower
Mona Adolfsen

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?