04.07.2014

Nytt ladekart på 1881

blogg-20140701-1881Petter Hagneland elbil.no

Nå er det ennå lettere å finne nærmeste ladestasjon til din elbil og sjekke om den er ledig og i drift.

På det nye ladekartet til 1881 finner du alle ladestasjonene til elbil i hele Norge med sanntidsinformasjon om driftsstatus fra de ladestasjonene som leverer dette.

På mobiltjenesten til 1881.no finner du nærmeste ladestasjon, antall kontakter, type kontakter, opptatt (ja/nei), åpningstider, ev. betaling i tillegg til mye annen nyttig informasjon. Med tjenesten Veibeskrivelse kan du så finne raskeste vei og få oppgitt avstand og anslått tid. Tjenesten lanseres nå på mobilweb og desktop, og vil senere utvides til også å omfatte app´ene til Digitale Medier 1881.

- Vi er den første kommersielle leverandøren som tilrettelegger en nyttetjeneste med sanntidsinformasjon fra majoriteten av norske hurtigladepunkt, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881, Asgeir Ohr. Tjenesten leveres i samarbeid med Elbilforeningen og omfatter naturligvis også alle andre ladestasjoner.

Dataene med nesten 5.300 ladepunkt i Norge henter Digitale Medier 1881 fra den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL. Databasen er etablert og driftes av Elbilforeningen for Transnova.


Det unike med det nye ladekartet på 1881 er at du kan sjekke driftstatus direkte i kartet på de ladestasjonene som leverer denne informasjonen i sanntid til NOBIL. Stort sett gjelder dette hurtigladestasjonene, men også enkelte vanlige ladestasjoner har dette. Klikk på ikonet og få opp status under kartet. Klikk på statusfeltet og få opp detaljert informasjon og bilder av ladestasjonen.

Fra tidligere finnes det en rekke andre tjenester som henter data fra ladestasjonsdatabasen NOBIL. Blant annet flere ulike ladekart på ladestasjoner.no og mobilappene LadeNå og Falck elbil for IOS. Og ikke minst vårt eget populære hurtigladekart.

Hva syns du om det nye ladekartet fra 1881? Kom gjerne med forslag om nye funksjoner som kan være nyttig for deg i kommentarfeltet under.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?