04.07.2014

Nytt ladekart på 1881

blogg-20140701-1881Petter Hagneland elbil.no

Nå er det ennå lettere å finne nærmeste ladestasjon til din elbil og sjekke om den er ledig og i drift.

På det nye ladekartet til 1881 finner du alle ladestasjonene til elbil i hele Norge med sanntidsinformasjon om driftsstatus fra de ladestasjonene som leverer dette.

På mobiltjenesten til 1881.no finner du nærmeste ladestasjon, antall kontakter, type kontakter, opptatt (ja/nei), åpningstider, ev. betaling i tillegg til mye annen nyttig informasjon. Med tjenesten Veibeskrivelse kan du så finne raskeste vei og få oppgitt avstand og anslått tid. Tjenesten lanseres nå på mobilweb og desktop, og vil senere utvides til også å omfatte app´ene til Digitale Medier 1881.

- Vi er den første kommersielle leverandøren som tilrettelegger en nyttetjeneste med sanntidsinformasjon fra majoriteten av norske hurtigladepunkt, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881, Asgeir Ohr. Tjenesten leveres i samarbeid med Elbilforeningen og omfatter naturligvis også alle andre ladestasjoner.

Dataene med nesten 5.300 ladepunkt i Norge henter Digitale Medier 1881 fra den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL. Databasen er etablert og driftes av Elbilforeningen for Transnova.


Det unike med det nye ladekartet på 1881 er at du kan sjekke driftstatus direkte i kartet på de ladestasjonene som leverer denne informasjonen i sanntid til NOBIL. Stort sett gjelder dette hurtigladestasjonene, men også enkelte vanlige ladestasjoner har dette. Klikk på ikonet og få opp status under kartet. Klikk på statusfeltet og få opp detaljert informasjon og bilder av ladestasjonen.

Fra tidligere finnes det en rekke andre tjenester som henter data fra ladestasjonsdatabasen NOBIL. Blant annet flere ulike ladekart på ladestasjoner.no og mobilappene LadeNå og Falck elbil for IOS. Og ikke minst vårt eget populære hurtigladekart.

Hva syns du om det nye ladekartet fra 1881? Kom gjerne med forslag om nye funksjoner som kan være nyttig for deg i kommentarfeltet under.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?