04.07.2014

Nytt ladekart på 1881

blogg-20140701-1881Petter Hagneland elbil.no

Nå er det ennå lettere å finne nærmeste ladestasjon til din elbil og sjekke om den er ledig og i drift.

På det nye ladekartet til 1881 finner du alle ladestasjonene til elbil i hele Norge med sanntidsinformasjon om driftsstatus fra de ladestasjonene som leverer dette.

På mobiltjenesten til 1881.no finner du nærmeste ladestasjon, antall kontakter, type kontakter, opptatt (ja/nei), åpningstider, ev. betaling i tillegg til mye annen nyttig informasjon. Med tjenesten Veibeskrivelse kan du så finne raskeste vei og få oppgitt avstand og anslått tid. Tjenesten lanseres nå på mobilweb og desktop, og vil senere utvides til også å omfatte app´ene til Digitale Medier 1881.

- Vi er den første kommersielle leverandøren som tilrettelegger en nyttetjeneste med sanntidsinformasjon fra majoriteten av norske hurtigladepunkt, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881, Asgeir Ohr. Tjenesten leveres i samarbeid med Elbilforeningen og omfatter naturligvis også alle andre ladestasjoner.

Dataene med nesten 5.300 ladepunkt i Norge henter Digitale Medier 1881 fra den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL. Databasen er etablert og driftes av Elbilforeningen for Transnova.


Det unike med det nye ladekartet på 1881 er at du kan sjekke driftstatus direkte i kartet på de ladestasjonene som leverer denne informasjonen i sanntid til NOBIL. Stort sett gjelder dette hurtigladestasjonene, men også enkelte vanlige ladestasjoner har dette. Klikk på ikonet og få opp status under kartet. Klikk på statusfeltet og få opp detaljert informasjon og bilder av ladestasjonen.

Fra tidligere finnes det en rekke andre tjenester som henter data fra ladestasjonsdatabasen NOBIL. Blant annet flere ulike ladekart på ladestasjoner.no og mobilappene LadeNå og Falck elbil for IOS. Og ikke minst vårt eget populære hurtigladekart.

Hva syns du om det nye ladekartet fra 1881? Kom gjerne med forslag om nye funksjoner som kan være nyttig for deg i kommentarfeltet under.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?