15.07.2014

Nyheter

Europower.

MARKED: Mer tørt sommervær. Den marginale stigningen vi ser i markedet kan i sin helhet tilskrives de tørre værvarslene som fortsatt bidrar til mindre vann i magasinene.

Borten Moe slår tilbake (12:18) Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) går kraftig til angrep mot dommen til Gulating lagmannsrett. Han mener den er et angrep på folkestyret.

Investeringer i svensk vindkraft stuper (11:30) Lav kraftpris og elsertifikatpris har bidratt til at investeringene i svensk vindkraft er redusert kraftig siste kvartal. I andre kvartal er investeringene 83 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor.

VALUTA: Dollar nær 7-ukers lav (09:28) Oslo (TDN Finans): Den amerikanske dollaren holder handles rundt 0,3 prosent fra sitt laveste nivå på syv uker før Federal Reserve-sjef Janet Yellen taler til Senatet i morgen.

MARKNAD: Nederbördsfattigare prognos (09:03) (Intstream – Helsinki) Väderprognosen är betydligt nederbördsfattigare än i fredags, vilket tillsammans med den tekniska analysen stöder uppgång på elmarknaden idag.

OLJE: Holder seg lavere (07:23) Oslo (TDN Finans): Oljeprisene holder seg lavere etter å ha falt markert fredag.

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?