15.07.2014

Nyheter

Europower.

MARKED: Mer tørt sommervær. Den marginale stigningen vi ser i markedet kan i sin helhet tilskrives de tørre værvarslene som fortsatt bidrar til mindre vann i magasinene.

Borten Moe slår tilbake (12:18) Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) går kraftig til angrep mot dommen til Gulating lagmannsrett. Han mener den er et angrep på folkestyret.

Investeringer i svensk vindkraft stuper (11:30) Lav kraftpris og elsertifikatpris har bidratt til at investeringene i svensk vindkraft er redusert kraftig siste kvartal. I andre kvartal er investeringene 83 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor.

VALUTA: Dollar nær 7-ukers lav (09:28) Oslo (TDN Finans): Den amerikanske dollaren holder handles rundt 0,3 prosent fra sitt laveste nivå på syv uker før Federal Reserve-sjef Janet Yellen taler til Senatet i morgen.

MARKNAD: Nederbördsfattigare prognos (09:03) (Intstream – Helsinki) Väderprognosen är betydligt nederbördsfattigare än i fredags, vilket tillsammans med den tekniska analysen stöder uppgång på elmarknaden idag.

OLJE: Holder seg lavere (07:23) Oslo (TDN Finans): Oljeprisene holder seg lavere etter å ha falt markert fredag.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?