15.07.2014

Nyheter

Europower.

MARKED: Mer tørt sommervær. Den marginale stigningen vi ser i markedet kan i sin helhet tilskrives de tørre værvarslene som fortsatt bidrar til mindre vann i magasinene.

Borten Moe slår tilbake (12:18) Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) går kraftig til angrep mot dommen til Gulating lagmannsrett. Han mener den er et angrep på folkestyret.

Investeringer i svensk vindkraft stuper (11:30) Lav kraftpris og elsertifikatpris har bidratt til at investeringene i svensk vindkraft er redusert kraftig siste kvartal. I andre kvartal er investeringene 83 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor.

VALUTA: Dollar nær 7-ukers lav (09:28) Oslo (TDN Finans): Den amerikanske dollaren holder handles rundt 0,3 prosent fra sitt laveste nivå på syv uker før Federal Reserve-sjef Janet Yellen taler til Senatet i morgen.

MARKNAD: Nederbördsfattigare prognos (09:03) (Intstream – Helsinki) Väderprognosen är betydligt nederbördsfattigare än i fredags, vilket tillsammans med den tekniska analysen stöder uppgång på elmarknaden idag.

OLJE: Holder seg lavere (07:23) Oslo (TDN Finans): Oljeprisene holder seg lavere etter å ha falt markert fredag.

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?