06.11.2017

Ny strømpris.no på plass

(Europower) I helgen fikk Forbrukerrådet lansert den oppdaterte versjonen av strømpris.no. Pris etter kampanjetilbud vil nå komme tydelig frem.

Hilde Uthaug, daglig leder for strømpris.no, kunne i september fortelle at de var i avslutningen av å få på plass en oppdatert versjon av prisportalen strømpris.no. Målet var å få portalen på plass innen utgangen av oktober, men de siste kontrollene av portalen gjorde at den ble noen dager forsinket.

Men første helgen inn i november kom altså den oppgraderte versjonen av portalen på plass, der filtrering og funksjonalitet er satt i fokus. Uthaug forteller til Europower at det nå vil bli mer oversiktlig for brukerne, altså strømkundene, når de skal sammenligne priser for eget forbruk. Ikke minst vil det nå bli enklere å se hvilken pris man vil få etter at et kampanjetilbud har gått over i en ordinær avtale.

I tillegg vil det ikke være mulig for leverandørene lenger å la være å forhåndsvarsle kundene om prisendringer i henhold til de retningslinjene som er gitt av Forbrukerombudet og Energi Norge.

Ifølge Uthaug skal nå de aller fleste strømleverandørene har meldt inn den nødvendige informasjonen, men det er noen etternølere igjen, som vil bli lagt inn fortløpende.

Ny og bedre oversikt

Forbrukerrådet har etter at de lanserte prisportalen i juni 2015 og overtok denne oppgaven etter Konkurransetilsynet, måtte tåle til dels massiv kritikk fra leverandørsiden. Også vi i fagpressen har vært kritiske til en del av funksjonalitetene som ikke har fungert, eller som ikke har klart å ta med seg viktig informasjon for å gi kundene et korrekt bilde av prissituasjonen.

Portalen har til tider blitt konkret brukt som markedsføringskanal for flere av strømleverandørene. I den nye utgaven vil nok enkelte leverandører fortsatt benytte seg av den muligheten, men slik den nå fremstår er informasjonen transparent og gir et mer helhetlig bilde for kundene. Ikke minst er det viktig å få frem hvilke avtaler som er kampanjeprodukter og hva kundene faktisk binder seg til og hva de må betale når kampanjeperioden utløper.

Det kan se ut til at de fortsatt har noen utfordringer i forhold til å kunne dekke alle adresser i inngangsfeltet. Det er ikke optimalt, men fortsatt et mindre problem, som kan bli rettet relativt raskt. Totalt sett, ser portalen ut til å være en betydelig bedre utgave enn den foregående.

Skrevet av Mona Adolfsen - Europower.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?