26.09.2017

Ny Strømpris.no kommer i oktober

(Europower) Strømpris.no oppgraderes med ny informasjon fra strømselskapene og i løpet av oktober vil brukere få tilgang til en prisportalen der filtrering og funksjonalitet er satt i fokus.

Strømselskapene er godt i gang med å rapportere inn nye data til Forbrukerrådet som lager grunnlag for mer filtrering for forbrukere. Brukergrensesnittet på portalen er allerede klart, men fortsatt er det en stor jobb å hente inn data i fra selskapene.

- Vi har sendt ut informasjon til strømselskapene og de har nå fire uker på seg til å sende inn informasjonen. Foreløpig virker det som dette går greit, og alle de som til nå har sendt inn, forklarer at det har vært en grei prosess, sier Hilde Uthaug, daglig leder for strømpris.no.

For å kunne gi mer filtrering til forbrukere, må strømselskapene rapportere inn langt flere informasjonsfelter. Dette er en krevende prosess og det er foreløpig ikke klart nøyaktig når alt er på plass, men trolig vil det være klart i løpet av oktober. Uthaug kan ikke tidfeste helt presis når dette vil bli. Hun påpeker at det viktigste er at dataene kvalitetssikres og kommer inn fra flest mulig. Men i oktober blir det.

Ny form for filtrering

Hva er så nytt for brukerne av strømpris.no? Det viktigste er at det vil bli en helt annen form for filtrering av informasjon. I tillegg vil det ikke kun fokuseres på pris, men også vektlegges andre kriterier i forbindelse med presentasjonen på nett.

- Noen ganger kanskje vi fokuserer på avtaler med bindingstid, for eksempel på en måned. Andre ganger kan vi ta andre ting, men alle avtalene vil til enhver tid være tilgjengelige i oversikten fortsatt. Det er behovet til forbrukere flest som vil styre hvilket innhold som det skal fokuseres på, forklarer Uthaug.

Brukerne vil kunne filtrere på blant annet tidsavgrensninger eller kampanjer, før- og etterpris, bindingstid og hva som er påkrevd av andre ting i avtalen. Ikke minst er det viktig at avtalene kan filtreres på tidsavgrensning. Per i dag er det mange leverandører som bruker kampanjer, eller tidsavgrensede salgsperioder, i kampen om strømkundene. Ettersom disse avtalene i dagens system ikke er merket tydelig, er det uoversiktlig for kundene når de orienterer seg på portalen.

- Vi har jobbet med datafangst og funksjonalitet, påpeker Uthaug til Europower.

Enklere for leverandørene

Ikke bare har Forbrukerrådet jobbet med utformingen av portalen for å gjøre den mer brukervennlig for forbrukerne. De har også jobbet betydelig med å forenkle rapporteringsprosessen for leverandørene.

Det er laget en ny måte å rapportere inn data på som skal være mye enklere for selskapene å bruke. På en helt vanlig  nettside kan selskapene logge seg inn og registrere data.  På denne måten blir det enklere for dem å både legge inn ny informasjon og oppdatere eksisterende.

- Man trenger ingen teknisk kompetanse for å klare dette. Det virker som om det har gått veldig greit for de som allerede har lagt inn data så langt, sier Uthaug

Det er gitt en frist på fire uker, men Uthaug bekrefter at det kan være at noen trenger litt lenger tid på seg. Likevel kan det være at portalen blir klar med ny drakt uten at absolutt alle har levert inn data.

Skrevet av Mona Adolfsen - Europower

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?