10.12.2014

Ny solpark på Costa Blanca

Solpaneler - spaniaavisen


I følge Spaniaavisen vil en ny solpark på Costa Blanca skape 500 arbeidsplasser i byggeperioden.


Allerede til våren skal solpanelene begynne å forsyne Elche med strøm. Det skal bygges ut en solpark med 250.000 paneler og en regner med en investering på 250 millioner euro. Det er selskapet Himin Solar  som forestår utbyggingen.

Selskapet mener de kan levere 50 megawatt fra våren med en foreløpig investering på 50 millioner euro, ifølge ABC. Forutsetter vi 8 timer med produksjon pr. dag gir dette 146 GWh med kraft til en pris av 440 millioner kroner i utbyggingskostnader.

Kåja kraftverk i Gudbrandsdalen som var planlagt bygd men som nå er lagt på is grunnet for høye utbyggingskostnader ville gitt 140 GWh og her antar man at utbyggingskostnadene ville kommet på ca.en milliard kroner. Det var planlagt å installere  vannkraftturbiner med en installert effekt på 34 MW.

Går alt etter planen er solanlegget ferdig til å levere for fullt i begynnelsen av 2020. Og da skal de levere 250 megawatt (en megawatt er en million watt).

Nedre Vinstra som er et stort vannkraftanlegg på Vinstra i Gudbrandsdalen har en installert effekt på 300 MW. Så dette solanlegget er formidabelt.

Vi ser av kostnadene at solenergi begynner å bli skikkelig konkurransedyktig på pris.

Solparken har en beregnet levetid på 40 år. 

 

Gudbrandsdal Energi
Jan Jansrud

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?