10.12.2014

Ny solpark på Costa Blanca

Solpaneler - spaniaavisen


I følge Spaniaavisen vil en ny solpark på Costa Blanca skape 500 arbeidsplasser i byggeperioden.


Allerede til våren skal solpanelene begynne å forsyne Elche med strøm. Det skal bygges ut en solpark med 250.000 paneler og en regner med en investering på 250 millioner euro. Det er selskapet Himin Solar  som forestår utbyggingen.

Selskapet mener de kan levere 50 megawatt fra våren med en foreløpig investering på 50 millioner euro, ifølge ABC. Forutsetter vi 8 timer med produksjon pr. dag gir dette 146 GWh med kraft til en pris av 440 millioner kroner i utbyggingskostnader.

Kåja kraftverk i Gudbrandsdalen som var planlagt bygd men som nå er lagt på is grunnet for høye utbyggingskostnader ville gitt 140 GWh og her antar man at utbyggingskostnadene ville kommet på ca.en milliard kroner. Det var planlagt å installere  vannkraftturbiner med en installert effekt på 34 MW.

Går alt etter planen er solanlegget ferdig til å levere for fullt i begynnelsen av 2020. Og da skal de levere 250 megawatt (en megawatt er en million watt).

Nedre Vinstra som er et stort vannkraftanlegg på Vinstra i Gudbrandsdalen har en installert effekt på 300 MW. Så dette solanlegget er formidabelt.

Vi ser av kostnadene at solenergi begynner å bli skikkelig konkurransedyktig på pris.

Solparken har en beregnet levetid på 40 år. 

 

Gudbrandsdal Energi
Jan Jansrud

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?