10.12.2014

Ny solpark på Costa Blanca

Solpaneler - spaniaavisen


I følge Spaniaavisen vil en ny solpark på Costa Blanca skape 500 arbeidsplasser i byggeperioden.


Allerede til våren skal solpanelene begynne å forsyne Elche med strøm. Det skal bygges ut en solpark med 250.000 paneler og en regner med en investering på 250 millioner euro. Det er selskapet Himin Solar  som forestår utbyggingen.

Selskapet mener de kan levere 50 megawatt fra våren med en foreløpig investering på 50 millioner euro, ifølge ABC. Forutsetter vi 8 timer med produksjon pr. dag gir dette 146 GWh med kraft til en pris av 440 millioner kroner i utbyggingskostnader.

Kåja kraftverk i Gudbrandsdalen som var planlagt bygd men som nå er lagt på is grunnet for høye utbyggingskostnader ville gitt 140 GWh og her antar man at utbyggingskostnadene ville kommet på ca.en milliard kroner. Det var planlagt å installere  vannkraftturbiner med en installert effekt på 34 MW.

Går alt etter planen er solanlegget ferdig til å levere for fullt i begynnelsen av 2020. Og da skal de levere 250 megawatt (en megawatt er en million watt).

Nedre Vinstra som er et stort vannkraftanlegg på Vinstra i Gudbrandsdalen har en installert effekt på 300 MW. Så dette solanlegget er formidabelt.

Vi ser av kostnadene at solenergi begynner å bli skikkelig konkurransedyktig på pris.

Solparken har en beregnet levetid på 40 år. 

 

Gudbrandsdal Energi
Jan Jansrud

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?