Hjem > Siste nytt > Ny forsinkelse gir Elhub-oppstart 23. oktober 2017

Ny forsinkelse gir Elhub-oppstart 23. oktober 2017

Thomas Gundersen
Publisert 04.10.2016, sist oppdatert 05.09.2017

(Montel) På grunn av ytterligere forsinkelser i oppstarten av felles nordisk balanseavregning er oppstarten av Elhuben utsatt til 23. oktober neste år, ifølge en melding fra Statnett.

I midten av september ble det klart at oppstarten av felles nordisk balanseavregning nok en gang er utsatt, denne gang til 1. mai 2017. (se egen sak)

Som en konsekvens av dette skyves det likeledes på oppstarten av Elhub-en, slik det også ble gjort forrige gang felles nordisk balanseavregning ble utsatt.

Oppdatert plan for oppstart av Elhuben, som skal håndtere alle måledata fra de nye AMS-målerne som for tiden rulles ut i Norge, er nå satt til 23. oktober.

Forrige gang Statnett utsatte oppstarten av Elhuben, i juni i år, oppga selskapet at man har forutsatt en periode på minimum fire og en halv måned mellom idriftsettelse av de to prosjektene, for å sikre tilstrekkelig kvalitet i avregningsgrunnlaget for kraftmarkedet, samt å gi markedsaktørene tilstrekkelig tid til å gjennomføre sine forberedelser. (se egen sak)
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?