04.10.2016

Ny forsinkelse gir Elhub-oppstart 23. oktober 2017

(Montel) På grunn av ytterligere forsinkelser i oppstarten av felles nordisk balanseavregning er oppstarten av Elhuben utsatt til 23. oktober neste år, ifølge en melding fra Statnett.

I midten av september ble det klart at oppstarten av felles nordisk balanseavregning nok en gang er utsatt, denne gang til 1. mai 2017. (se egen sak)

Som en konsekvens av dette skyves det likeledes på oppstarten av Elhub-en, slik det også ble gjort forrige gang felles nordisk balanseavregning ble utsatt.

Oppdatert plan for oppstart av Elhuben, som skal håndtere alle måledata fra de nye AMS-målerne som for tiden rulles ut i Norge, er nå satt til 23. oktober.

Forrige gang Statnett utsatte oppstarten av Elhuben, i juni i år, oppga selskapet at man har forutsatt en periode på minimum fire og en halv måned mellom idriftsettelse av de to prosjektene, for å sikre tilstrekkelig kvalitet i avregningsgrunnlaget for kraftmarkedet, samt å gi markedsaktørene tilstrekkelig tid til å gjennomføre sine forberedelser. (se egen sak)
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer

Endless Winter ep. 2

Endless Winter episode nr. 2. Et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Endless Winter følger skikjører Nikolai Schirmer til Østerrike i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?