04.10.2016

Ny forsinkelse gir Elhub-oppstart 23. oktober 2017

(Montel) På grunn av ytterligere forsinkelser i oppstarten av felles nordisk balanseavregning er oppstarten av Elhuben utsatt til 23. oktober neste år, ifølge en melding fra Statnett.

I midten av september ble det klart at oppstarten av felles nordisk balanseavregning nok en gang er utsatt, denne gang til 1. mai 2017. (se egen sak)

Som en konsekvens av dette skyves det likeledes på oppstarten av Elhub-en, slik det også ble gjort forrige gang felles nordisk balanseavregning ble utsatt.

Oppdatert plan for oppstart av Elhuben, som skal håndtere alle måledata fra de nye AMS-målerne som for tiden rulles ut i Norge, er nå satt til 23. oktober.

Forrige gang Statnett utsatte oppstarten av Elhuben, i juni i år, oppga selskapet at man har forutsatt en periode på minimum fire og en halv måned mellom idriftsettelse av de to prosjektene, for å sikre tilstrekkelig kvalitet i avregningsgrunnlaget for kraftmarkedet, samt å gi markedsaktørene tilstrekkelig tid til å gjennomføre sine forberedelser. (se egen sak)
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?