04.10.2016

Ny forsinkelse gir Elhub-oppstart 23. oktober 2017

(Montel) På grunn av ytterligere forsinkelser i oppstarten av felles nordisk balanseavregning er oppstarten av Elhuben utsatt til 23. oktober neste år, ifølge en melding fra Statnett.

I midten av september ble det klart at oppstarten av felles nordisk balanseavregning nok en gang er utsatt, denne gang til 1. mai 2017. (se egen sak)

Som en konsekvens av dette skyves det likeledes på oppstarten av Elhub-en, slik det også ble gjort forrige gang felles nordisk balanseavregning ble utsatt.

Oppdatert plan for oppstart av Elhuben, som skal håndtere alle måledata fra de nye AMS-målerne som for tiden rulles ut i Norge, er nå satt til 23. oktober.

Forrige gang Statnett utsatte oppstarten av Elhuben, i juni i år, oppga selskapet at man har forutsatt en periode på minimum fire og en halv måned mellom idriftsettelse av de to prosjektene, for å sikre tilstrekkelig kvalitet i avregningsgrunnlaget for kraftmarkedet, samt å gi markedsaktørene tilstrekkelig tid til å gjennomføre sine forberedelser. (se egen sak)
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?