Hjem > Siste nytt > NVE vil ha småkraft-svar

NVE vil ha småkraft-svar

Publisert 17.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Bilde+av+elvNå vil NVE vite hvorfor så mange småkraftverk som har fått tildelt konsesjon, fortsatt ikke er blitt bygget. Foto: Haakon Barstad

NVE vil ha svar på hvorfor 300 småkraftkonsesjoner fortsatt er ubenyttet. De har derfor engasjert Torunn Engen Røse, som i sommer skal ringe rundt til konsesjonærer som sitter på gjerdet uten å bygge.

Bakgrunnen til prosjektet er at NVE ønsker å vite hvilke barrierer som finnes for småkraftaktører som vil inn på markedet slik at det blant annet kan bli brukt i NVEs videre arbeid med analyser av elsertifikatmarkedet.

Småkraftforeninga er svært positiv til initiativet fra NVE.

- Dette er forbilledlig forvaltningspraksis fra NVEs side. Vi setter stor pris på at NVE nå vil finne ut hva som hemmer den norske fornybarutbyggingen, sier daglig leder Knut Olav Tveit.

NVE rekker neppe over alle konsesjonærer som ikke bygger, men likevel mange nok til at resultatene blir svært interessante.

- Antallet prosjekter som blir med i kartleggingen er litt usikkert, men ønsket er å rekke 40-50 prosent av konsesjonene som ble gitt før 1. januar 2014. De som blir kontaktet vil derfor få spørsmål om de er i ferd med å sette i gang bygging, eller eventuelt årsaker til at de ikke kommer til å bygge eller venter med å ta en investeringsbeslutning, sier Engen Røse i en kommentar på nettsidene til Småkraftforeninga.

Hun kan videre fortelle at svarene så langt har vært veldig varierte. Enkelte har byggestart rett rundt hjørnet, noen venter på økt nettkapasitet, mens andre prosjekter vurderer lønnsomheten av utbyggingen.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?