11.08.2014

NVE vil bøtelegge for brudd på energimerkeforskrift

(Montel) Etter fire år med obligatorisk energimerking og -vurderinger av næringsbygg og tekniske bygg er det fremdeles mange som gir blaffen i reglene. Nå varsler Norges vassdrags- og energidirektorat at den vil bøtelegge dem som ikke retter seg etter forskriften.  270212_Per_Sanderud_Foto_Hilde_Totland_HarketFoto. NVE

Det skriver Teknisk Ukeblad torsdag.

En kontroll NVE nylig foretok av 92 næringsbygg over 1.000 kvadratmeter viste at to av tre bygg mangler enten energimerking eller energivurdering.

– Det er ikke et godt resultat. Det er tydelig at vi må gjøre noe for å få en fortgang i utviklingen, sier fungerende seksjonsleder Olav K. Isachsen i NVE til TU.

Ifølge Isachsen vil NVE derfor begynne å utstede dagbøter til byggeiere som ikke følger den såkalte energimerkeforskriften.

Han peker på at det hovedsakelig er energivurderinger i tekniske bygg som mangler.

Øystein Meland

oystein@montel.no
08:46, Thursday, 7 August 2014


 

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?