11.08.2014

NVE vil bøtelegge for brudd på energimerkeforskrift

(Montel) Etter fire år med obligatorisk energimerking og -vurderinger av næringsbygg og tekniske bygg er det fremdeles mange som gir blaffen i reglene. Nå varsler Norges vassdrags- og energidirektorat at den vil bøtelegge dem som ikke retter seg etter forskriften.  270212_Per_Sanderud_Foto_Hilde_Totland_HarketFoto. NVE

Det skriver Teknisk Ukeblad torsdag.

En kontroll NVE nylig foretok av 92 næringsbygg over 1.000 kvadratmeter viste at to av tre bygg mangler enten energimerking eller energivurdering.

– Det er ikke et godt resultat. Det er tydelig at vi må gjøre noe for å få en fortgang i utviklingen, sier fungerende seksjonsleder Olav K. Isachsen i NVE til TU.

Ifølge Isachsen vil NVE derfor begynne å utstede dagbøter til byggeiere som ikke følger den såkalte energimerkeforskriften.

Han peker på at det hovedsakelig er energivurderinger i tekniske bygg som mangler.

Øystein Meland

oystein@montel.no
08:46, Thursday, 7 August 2014


 

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?