11.08.2014

NVE vil bøtelegge for brudd på energimerkeforskrift

(Montel) Etter fire år med obligatorisk energimerking og -vurderinger av næringsbygg og tekniske bygg er det fremdeles mange som gir blaffen i reglene. Nå varsler Norges vassdrags- og energidirektorat at den vil bøtelegge dem som ikke retter seg etter forskriften.  270212_Per_Sanderud_Foto_Hilde_Totland_HarketFoto. NVE

Det skriver Teknisk Ukeblad torsdag.

En kontroll NVE nylig foretok av 92 næringsbygg over 1.000 kvadratmeter viste at to av tre bygg mangler enten energimerking eller energivurdering.

– Det er ikke et godt resultat. Det er tydelig at vi må gjøre noe for å få en fortgang i utviklingen, sier fungerende seksjonsleder Olav K. Isachsen i NVE til TU.

Ifølge Isachsen vil NVE derfor begynne å utstede dagbøter til byggeiere som ikke følger den såkalte energimerkeforskriften.

Han peker på at det hovedsakelig er energivurderinger i tekniske bygg som mangler.

Øystein Meland

oystein@montel.no
08:46, Thursday, 7 August 2014


 

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?