30.10.2014

NVE venter 6 TWh tilsig denne uken

(Montel) Norges vassdrags- og energidirektorat venter at det vil falle 6,5 TWh nedbørsenergi i inneværende uke, noe som er 182 prosent av normalen for hele landet.

NVE venter at tilsiget for inneværende uke blir på 6 TWh, noe som er hele 252 prosent av normalen.

Det går fram i onsdagens kraftsituasjonsrapport.

Ifølge rapporten kom det 6 TWh nedbørsenergi i Norge i uke 43, noe som tilsvarer 170 prosent av normalen for uken.

Det beregnede tilsiget i forrige uke ligger på 4,7 TWh, noe som er 212 prosent av normalen.

Hittil i år har det kommet 88,9 TWh med nedbør, noe som er 10,1 TWh mindre enn normalt. Tilsiget har i sum vært 119,7 TWh, noe som er 3,8 TWh over normalen.

Det var også en markant oppgang i fyllingsgraden i Sør-Norge forrige uke. I NO1 steg fyllingsgraden med 4 prosentpoeng til 88,2 prosent, mens NO2 så en tilsvarende stor økning til 87,4 prosent. På Vestlandet (NO5) steg fyllingsgraden med 5 prosentpoeng til 83,2 prosent, ifølge NVEs tall.

Det var en liten tilbakegang i Midt- og Nord-Norge som har en fyllingsgrad på henholdsvis 72,1 og 70,2 prosent.
Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?