02.07.2015

NVE varsler flom i fjellet i Sør-Norge

(Montel) NVE har utstedt flomvarsel for indre strøk av Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud og Telemark.

På grunn av de stigende temperaturene som er varslet de neste dagene, vil snøsmeltingen øke. Dermed vil det bli stigende vannføring i de vassdragene som drenerer høyfjellsområdene.

NVE har derfor utstedt flomvarsel på gult nivå (trinn 2 av fire), og direktoratet venter at dette vil bli nådd i flere mindre vassdrag i løpet av torsdag.

Reguleringer vil virke flomdempende og varselet gjelder derfor nødvendigvis ikke i regulerte vassdrag, anfører NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?