02.07.2015

NVE varsler flom i fjellet i Sør-Norge

(Montel) NVE har utstedt flomvarsel for indre strøk av Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud og Telemark.

På grunn av de stigende temperaturene som er varslet de neste dagene, vil snøsmeltingen øke. Dermed vil det bli stigende vannføring i de vassdragene som drenerer høyfjellsområdene.

NVE har derfor utstedt flomvarsel på gult nivå (trinn 2 av fire), og direktoratet venter at dette vil bli nådd i flere mindre vassdrag i løpet av torsdag.

Reguleringer vil virke flomdempende og varselet gjelder derfor nødvendigvis ikke i regulerte vassdrag, anfører NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?