02.07.2015

NVE varsler flom i fjellet i Sør-Norge

(Montel) NVE har utstedt flomvarsel for indre strøk av Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud og Telemark.

På grunn av de stigende temperaturene som er varslet de neste dagene, vil snøsmeltingen øke. Dermed vil det bli stigende vannføring i de vassdragene som drenerer høyfjellsområdene.

NVE har derfor utstedt flomvarsel på gult nivå (trinn 2 av fire), og direktoratet venter at dette vil bli nådd i flere mindre vassdrag i løpet av torsdag.

Reguleringer vil virke flomdempende og varselet gjelder derfor nødvendigvis ikke i regulerte vassdrag, anfører NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?