02.07.2015

NVE varsler flom i fjellet i Sør-Norge

(Montel) NVE har utstedt flomvarsel for indre strøk av Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud og Telemark.

På grunn av de stigende temperaturene som er varslet de neste dagene, vil snøsmeltingen øke. Dermed vil det bli stigende vannføring i de vassdragene som drenerer høyfjellsområdene.

NVE har derfor utstedt flomvarsel på gult nivå (trinn 2 av fire), og direktoratet venter at dette vil bli nådd i flere mindre vassdrag i løpet av torsdag.

Reguleringer vil virke flomdempende og varselet gjelder derfor nødvendigvis ikke i regulerte vassdrag, anfører NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?