07.07.2015

NVE: Snømengdene redusert med 25% siste uke

(Montel) Den betydelige snøsmeltingen utløst av det varme været har redusert snømengdene i Norge med rundt en fjerdedel den siste uken.

Den høye snøsmeltingen har medført flom på oransje nivå (nivå tre av fire) mange steder i indre strøk av Sør-Norge i helgen.

Vannføringen har vært stabilt høy gjennom helgen, og flere av NVEs målestasjoner viser fortsatt flomvannføring på oransje nivå, skriver NVE i sin situasjonsrapport mandag ettermiddag.

Snømengdene i Norge har i løpet av den siste uken blitt redusert med omtrent en fjerdedel, ifølge NVE.

Kjøligere vær vil redusere snøsmeltingen framover, og NVE venter en reduksjon fra tirsdag. Samtidig ventes det noe nedbør.

Derfor nedjusteres flomvarselet for indre strøk av Sør-Norge fra oransje til gult nivå (nivå 2) for tirsdag og onsdag.

NVE opprettholder flomvarsel på gult nivå for Gudbrandsdalslågen frem til onsdag.

NVE ga i går tillatelse til å fravike manøvreringsreglementet for Mjøsa slik at lukene ut av Mjøsa ved Svanfoss nå er helt åpne. Per i dag ventes det at vannstanden vil kulminere 50 centimeter under begynnende skadenivå.

Det ventes normal vannføring for årstiden i Glomma, og litt høyere vannstand enn normalt for juli i Øyeren, ifølge NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?