07.07.2015

NVE: Snømengdene redusert med 25% siste uke

(Montel) Den betydelige snøsmeltingen utløst av det varme været har redusert snømengdene i Norge med rundt en fjerdedel den siste uken.

Den høye snøsmeltingen har medført flom på oransje nivå (nivå tre av fire) mange steder i indre strøk av Sør-Norge i helgen.

Vannføringen har vært stabilt høy gjennom helgen, og flere av NVEs målestasjoner viser fortsatt flomvannføring på oransje nivå, skriver NVE i sin situasjonsrapport mandag ettermiddag.

Snømengdene i Norge har i løpet av den siste uken blitt redusert med omtrent en fjerdedel, ifølge NVE.

Kjøligere vær vil redusere snøsmeltingen framover, og NVE venter en reduksjon fra tirsdag. Samtidig ventes det noe nedbør.

Derfor nedjusteres flomvarselet for indre strøk av Sør-Norge fra oransje til gult nivå (nivå 2) for tirsdag og onsdag.

NVE opprettholder flomvarsel på gult nivå for Gudbrandsdalslågen frem til onsdag.

NVE ga i går tillatelse til å fravike manøvreringsreglementet for Mjøsa slik at lukene ut av Mjøsa ved Svanfoss nå er helt åpne. Per i dag ventes det at vannstanden vil kulminere 50 centimeter under begynnende skadenivå.

Det ventes normal vannføring for årstiden i Glomma, og litt høyere vannstand enn normalt for juli i Øyeren, ifølge NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?