07.07.2015

NVE: Snømengdene redusert med 25% siste uke

(Montel) Den betydelige snøsmeltingen utløst av det varme været har redusert snømengdene i Norge med rundt en fjerdedel den siste uken.

Den høye snøsmeltingen har medført flom på oransje nivå (nivå tre av fire) mange steder i indre strøk av Sør-Norge i helgen.

Vannføringen har vært stabilt høy gjennom helgen, og flere av NVEs målestasjoner viser fortsatt flomvannføring på oransje nivå, skriver NVE i sin situasjonsrapport mandag ettermiddag.

Snømengdene i Norge har i løpet av den siste uken blitt redusert med omtrent en fjerdedel, ifølge NVE.

Kjøligere vær vil redusere snøsmeltingen framover, og NVE venter en reduksjon fra tirsdag. Samtidig ventes det noe nedbør.

Derfor nedjusteres flomvarselet for indre strøk av Sør-Norge fra oransje til gult nivå (nivå 2) for tirsdag og onsdag.

NVE opprettholder flomvarsel på gult nivå for Gudbrandsdalslågen frem til onsdag.

NVE ga i går tillatelse til å fravike manøvreringsreglementet for Mjøsa slik at lukene ut av Mjøsa ved Svanfoss nå er helt åpne. Per i dag ventes det at vannstanden vil kulminere 50 centimeter under begynnende skadenivå.

Det ventes normal vannføring for årstiden i Glomma, og litt høyere vannstand enn normalt for juli i Øyeren, ifølge NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?