26.02.2015

NVE sier nei til Messingåga kraftverk

(Montel) NVE avslår konsesjonssøknaden om å bygge Messingåga kraftverk i Rana kommune i Nordland.

Kraftverket ville gitt en årlig produksjon på rundt 16,8 GWh i året.

NVE begrunner avslaget med at Messingågadalen har stor verdi for lokalt friluftsliv, og direktoratet har også lagt vekt på lokal motstand.

Både kommunen, fylkeskommunen, Fylkesmannen og flere andre parter er i mot tiltaket, heter det i en pressemelding fra NVE.

Kraftverket ville også hatt en vesentlig negativ innvirkning på en bekkekløft med regional til nasjonal verdi, skriver direktoratet.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?