26.02.2015

NVE sier nei til Messingåga kraftverk

(Montel) NVE avslår konsesjonssøknaden om å bygge Messingåga kraftverk i Rana kommune i Nordland.

Kraftverket ville gitt en årlig produksjon på rundt 16,8 GWh i året.

NVE begrunner avslaget med at Messingågadalen har stor verdi for lokalt friluftsliv, og direktoratet har også lagt vekt på lokal motstand.

Både kommunen, fylkeskommunen, Fylkesmannen og flere andre parter er i mot tiltaket, heter det i en pressemelding fra NVE.

Kraftverket ville også hatt en vesentlig negativ innvirkning på en bekkekløft med regional til nasjonal verdi, skriver direktoratet.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?