26.02.2015

NVE sier nei til Messingåga kraftverk

(Montel) NVE avslår konsesjonssøknaden om å bygge Messingåga kraftverk i Rana kommune i Nordland.

Kraftverket ville gitt en årlig produksjon på rundt 16,8 GWh i året.

NVE begrunner avslaget med at Messingågadalen har stor verdi for lokalt friluftsliv, og direktoratet har også lagt vekt på lokal motstand.

Både kommunen, fylkeskommunen, Fylkesmannen og flere andre parter er i mot tiltaket, heter det i en pressemelding fra NVE.

Kraftverket ville også hatt en vesentlig negativ innvirkning på en bekkekløft med regional til nasjonal verdi, skriver direktoratet.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?